Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

ABD'nin Arizona eyaletinde 14 yaşındayken kaybolan ve yüksek işlevli otizm teşhisi konan Alicia, dört yıl sonra Montana'da ortaya çıktı. Alicia'nın annesi, kızının internet üzerinden tanıştığı bir kişi tarafından kaçırılmış olabileceğini düşünmüştü. Ancak Alicia, polise kimsenin kendisine zarar vermediğini ve tutsak olmadığını söyledi. Alicia'nın bulunduğu yer, kaybolduğu Arizona'dan yaklaşık 1600 kilometre uzakta.
27 Temmuz 2023

Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı ve aktivist Sinead O’Connor 56 yaşında hayatını kaybetti. 1980’li yıllarda şöhrete ulaşan O’Connor, en çok 1990’da çıkardığı 'Nothing Compares 2 U' şarkısıyla biliniyordu. 10 stüdyo albümü çıkaran ve siyasi ve sosyal görüşlerinde muhalif bir tavır takınan O’Connor, 2018’de İslam’ı kabul ederek Şuheda adını almıştı. Kariyerindeki en kayda değer olaylardan biri, Saturday Night Live programında Papa 2’nci John Paul’ün resmini yırtması ve Katolik Kilisesini protesto etmesiydi.
26 Temmuz 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncuları Ayşen ve Yılmaz Gruda çiftinin kızı Elvan Gruda, 55 yaşında hayatını kaybetti. Elvan Gruda'nın vefat haberini Film-San Vakfı kamuoyu ile paylaştı. Ayşen Gruda 2019 yılında, Yılmaz Gruda ise 2023 yılında vefat etmişti. Ailenin sanat camiasında önemli bir yeri bulunmaktadır.
24 Aralık 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

Fox TV'nin 'Kızıl Goncalar' dizisinin son bölümünde, '28 Şubatçılar' ve 'İslamcılar' arasındaki bir 'denklem' üzerinden yapılan karşılaştırma sosyal medyada geniş yankı buldu. Dizinin başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal paylaşıyor ve cemaat ile seküler aile hayatlarını konu alıyor. RTÜK, dizinin ilk bölümünün ardından inceleme başlattı ve tanıtım afişlerine saldırı düzenlendi. İkinci bölümdeki bir sahne, kadınların eğitimi üzerine yapılan bir önermeyle dikkat çekti ve sosyal medyada yoğun ilgi gördü.
26 Aralık 2023

68 yaşındaki yazar ve şair Roni Margulies, kanser tedavisi gördüğü bir süre sonrasında hayatını kaybetti. Margulies, 2002 Yunus Nadi Şiir Ödülü'nü 'Saat Farkı' kitabıyla kazanmıştı. Ayrıca, İngiliz şairler Ted Hughes ve Philip Larkin ile İsrailli şair Yehuda Amihay'ın şiirlerini Türkçeye çevirdi. En çok satan kitabı 'Bugün Pazar, Yahudiler Azar' oldu.
19 Temmuz 2023

Brooklyn Nine-Nine, Homicide: Life on the Street, Men of a Certain Age ve Glory gibi dizilerle tanınan Amerikalı oyuncu Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti. En son Brooklyn Nine-Nine dizisindeki Captain Raymond Holt karakteriyle ekranlara gelen Braugher, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve 11 kez Emmy Ödülü'ne aday gösterilmişti.
13 Aralık 2023

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Ayla Algan, 86 yaşında beyin kanaması sonucu vefat etti. Sanatçı, 'Ah Güzel İstanbul' filmindeki Ayşe karakteri ve 'Erkek Hamlet' rolüyle tanınıyordu. Algan, aynı zamanda bir eğitmen, şarkıcı ve yönetmendi. Sanat hayatı boyunca birçok tiyatro oyununda rol almanın yanı sıra, filmlerde ve dizilerde de yer aldı ve genç sanatçılara eğitim verdi.
4 Ocak 2024

2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek üzere bindiği minibüste kaçırılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Cinayet, Türkiye'deki kadın cinayetleri açısından dönüm noktası olmuş ve ülke genelinde protesto eylemlerine neden olmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile yapımcısı Mahmut Şirin, filmin hazırlıklarının yakında başlayacağını belirtti. Film, Duru Film Yapım tarafından çekilecek.
5 Ekim 2023

Birleşik Krallık'ta Amanda Lawler isimli bir kadın, evlerinin ikinci banyosu için süs eşyası olarak 8,5 sterline satın aldığı vazonun, Ming Hanedanı dönemine ait bir antika olduğunu öğrendi. Lawler, bir televizyon programında gördüğü ve vazosuna benzeyen bir vazonun 10 bin sterline değer biçildiğini fark etti ve bir uzmanla görüşerek kendi vazosunun değerini öğrendi. Vazo, 3 ila 4 bin sterlin değer biçilerek müzayedeye çıkarıldı ve 3 bin 400 sterline satıldı. Lawler, kazanılan paranın büyük bir kısmını kızına vereceğini belirtti.
14 Temmuz 2023

Hulu, popüler komedi dizisi 'How I Met Your Father'ı ikinci sezonun ardından iptal etti. 'How I Met Your Mother'ın farklı bir versiyonu olarak izleyicilerle buluşan dizi, üçüncü sezonu gelmeyecek. Hulu'nun bu kararı, 'The Great' dizisini üçüncü sezonun ardından iptal etmesi ve Disney+'ın iki yeni diziye devam etmemesi gibi içerik kesintileri sonucunda alındı. Dizi, Hilary Duff'ın başrolünde olduğu ve bir grup arkadaşın hayatını konu alıyor.
2 Eylül 2023

Nicole Kidman, HBO imzalı suç ve drama dizisi 'Big Little Lies'ın üçüncü sezonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dizi, 2019'da ikinci sezonuyla final yapmış ve yönetmen Jean-Marc Vallée'nin ölümü nedeniyle devamının olmayacağı belirtilmişti. Ancak Kidman'ın açıklamasıyla yeni sezon için hazırlıkların başladığı resmiyet kazandı. Dizi, Kaliforniya'daki bir sahil kasabasında yaşayan ailenin hikayelerini ve bir cinayet olayını işliyor.
19 Kasım 2023

Harry Potter serisinin sevilen karakteri Albus Dumbledore’u canlandıran İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. 50 yıllık kariyeri boyunca birçok televizyon, radyo, sinema ve tiyatro işinde çalışan Gambon, beş BAFTA ödülü kazandı. 1998’de eğlence sektörüne hizmetlerinden dolayı şövalyelik unvanına layık görüldü. Ailesinin açıklamasına göre Gambon, zatürre geçirdikten sonra huzur içinde vefat etti.
28 Eylül 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

Bu hafta televizyon ve dijital platformlarda yedi farklı dizi izleyici ile buluşacak. Blu TV'de 'Scenes From a Marriage', 'Sharp Objects' ve 'The White Lotus' ile 'The Curse', Netflix'te 'Berlin' ve 'Fool Me Once', ATV'de ise 'Yıldızlar Bana Uzak' dizileri yayınlanacak. Diziler arasında İsveç uyarlamaları, roman uyarlamaları, bir spin-off ve Emmy ödüllü bir yapım bulunuyor.
28 Aralık 2023

ABD'nin Colorado eyaletinde, 'sistemden izole' yaşamaya çalışan iki kız kardeş ve 14 yaşındaki bir çocuğun cesetleri bulundu. Kız kardeşler Christine ve Rebecca Vance ve Rebecca'nın 14 yaşındaki oğlunun ölümlerinin büyük ihtimalle açlık veya soğuk kış şartlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Üçlünün geçen yaz kamp yapmaya başladığı ve kışın öldüğü tahmin ediliyor. Ailenin doğada hayatta kalma tecrübesi olmadığı ve bu yaşam tarzını internetten video izleyerek öğrenmeye çalıştıkları belirtildi.
27 Temmuz 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca tiyatro, sinema ve dizi alanlarında önemli roller üstlenen Gürzap, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi', 'Bir Avuç Deniz', 'Aşk Beklemez' ve 'Medcezir' gibi yapımlarla tanınıyordu. Sanatçının vefat haberini Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden duyurdu. Gürzap, aynı zamanda bir eğitmen ve yazar olarak da biliniyor ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitim vermişti.
1 Aralık 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Amerikalı oyuncu Brooke Shields, 'Pretty Baby: Brooke Shields' adlı belgeselde çocuk yıldız olarak yaşadığı zorlukları ve cinsel obje olma mücadelesini anlatıyor. 1978 yapımı 'Pretty Baby' filmiyle şöhreti yakalayan Shields, belgeselde Hollywood kariyerini, özel hayatını ve yaşadığı cinsel istismarı detaylandırıyor. Princeton Üniversitesi mezuniyeti sonrası tecavüze uğradığını ve bu olayla ilgili yıllar sonra yazdığı mektuba cevap alamadığını belirtiyor. Belgesel, 3 Nisan'da Hulu'da yayımlanacak.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim