Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci'nin, Bilgi İşlem Merkezi'nden iki çalışanı Sivas'ın Karaçayır köyündeki deprem izleme istasyonuna gönderdiği belirtildi. İki personelden biri, işe iade davasını kazandı. Mahkeme, personelin dört gün içinde Sivas'ta göreve başlamasının hayatın doğal akışına aykırı olduğunu ve rektörün bu görev yeri değişikliğiyle ilgili objektif bir sebep sunmadığını belirtti. Bilgi İşlem Merkezi'nin başına Nisan 2022'de rektör Naci İnci tarafından Faruk Yakaryılmaz getirilmişti. Yakaryılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı olduktan sonra yaptığı ihalelerle adını duyurdu.
3 Kasım 2023

Portekizli futbolcu Luis Nani, Adana Demirspor'un ilgisinin ardından İstanbul'a ulaştı. İstanbul Havalimanı'nda Adana Demirspor yetkilileri tarafından karşılanan 36 yaşındaki oyuncu, takımın Bolu'daki kampına katılmak üzere yola çıktı. Nani daha önce Sporting Lizbon, Manchester United, Valencia, Lazio ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giymiş ve son olarak Avustralya'nın Melbourne takımında oynamıştı.
13 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sıkıntıları aşmak için eski maliye bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmüş, ancak Şimşek aktif siyasete dönmeyi reddetmiştir. Erdoğan, ekonomi politikalarının devam edeceğini belirtirken, mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin ülkenin kalkınması ve refah düzeyinin artırılması için doğru bir adım olduğunu ve bu modelle yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla üzerinden büyümeyi hedeflediklerini ifade etmiştir. Nebati, turizmde de büyük hedefler koyarak 2023 yılı sonunda 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtmiştir.
23 Mart 2023

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararlarıyla Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye’de demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi ve Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında çeşitli illerde kamulaştırma yapılacak. Ayrıca, Manisa’da Kelebek Projesi, Muğla’da Kötekli Kavşağı ve Malatya’da atıksu arıtma tesisi için de acele kamulaştırma kararları alındı. Özelleştirme kapsamında Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri de onaylandı.
28 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı bakanlık ve kamu kurumlarına yönelik atama ve görevden alma kararlarını Resmi Gazete’de yayınladı. Hakkı Susmaz Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak atanırken, Metin Kıratlı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığında birçok görevden alma ve yeni atamalar gerçekleştirildi. Ayrıca, yüzlerce vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi.
18 Temmuz 2024

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Deniz Baykal'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasını eleştirdi. Özcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmayan Erdoğan'ın elini sıkmaması gerektiğini ifade etti ve İnce'nin Erdoğan'ın siyasi tuzağına düştüğünü belirtti.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi birçok kamu kurum ve kuruluşunda atamalar yapıldı. Örneğin, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Gelir İdaresi Başkanlığı'na Bekir Bayrakdar, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na Ali Rıza Özdemir atandı.
7 Ekim 2023

Disipline sevk edilen ve partiden kesin ihraç talebiyle yargılanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim' ve 'adalet' temalarıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü. Ankara'ya varan Özcan, CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ve Kılıçdaroğlu'na 'değişimden kaçamayacağını' belirten bir mesaj gönderdi. Özcan, daha önce parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve bir yıl geçici olarak partiden çıkarılmıştı. Cezası bitince kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi.
12 Temmuz 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 57 ilin valisi değiştirildi. Kararnameye göre, 57 kente yeni vali atandı ve 16 vali mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bu durumda toplamda 73 valinin görev yeri değişmiş oldu. Ayrıca, AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi ve TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valisi olarak atandı.
10 Ağustos 2023

Türkiye'nin daha önce Avrupa'da düzenlediği 'Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları'nın Asya ayağı, Çin'de başladı. Bu toplantılar, Türkiye'ye yatırım ve döviz çekmeyi hedefliyor. Toplantıya Türkiye Varlık Fonu yetkilileri ve Türk ve Çinli iş insanları katıldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Çinli yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.
25 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi ekonomi politikalarını düzenlemek amacıyla Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanlığına, Hafize Gaye Erkan'ı ise Merkez Bankası Başkanlığına atadı. Bu atamalar, ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacını taşıyor. Ancak yabancı yatırımcılar, geçmiş tecrübelerden dolayı bu değişikliklere temkinli yaklaşıyorlar. Yeni ekonomi yönetiminin ilk sınavı 22 Haziran'daki para politikası kurulu toplantısında olacak.
10 Haziran 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde heykelini dikeceği yönündeki sözünü hatırlatarak, bu sözü yerine getireceğini belirtti. Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu aldığı Dörtdivan ilçesinde heykelin dikilebileceğini ifade etti. MHP'li meclis üyesi Necdet Çakır, Erdoğan'ın heykelinin yanına bir bozkurt heykeli dikilmesini önerdi ve heykelin maliyetinin İl Başkanı İlhan Bey tarafından karşılanacağını söyledi. Özcan ise heykelin belediye tarafından yapılacağını vurguladı.
3 Haziran 2023

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4. Olağanüstü Kongresi'nde Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak partinin yeni eş genel başkanları olarak seçildi. Kongrede eski eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar son konuşmalarını yaptılar. Buldan, partinin mücadelesinin devam edeceğini belirtirken, Sancar, HDP'nin birikimini ve mücadele tecrübesini Yeşil Sol Parti'ye aktaracaklarını ifade etti. Kırkazak ve Özcan, görevlerini onur nişanesi olarak taşıyacaklarını ve partinin varoluşunu koruyacaklarını belirttiler.
27 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da deprem riski altındaki binaların durumu ve şehir planlaması hakkında konuştu. Riskli binaların yıkılıp, zemin etütleri uygun olan yerlerde yeniden inşa edileceğini belirtti. İstanbul'a yeni nüfusun gelmesinin engelleneceğini ve mevcut nüfusun deprem riski az olan bölgelere dağıtılacağını ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesi çerçevesinde iki yeni şehir kurulacağını ve 500 bin konutun dönüştürüleceğini söyledi. Ekonomiye dair ise düşük faiz politikasının devam edeceğini ve enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtti.
19 Nisan 2023

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun oğlu Kişida Şotaro, başbakanlık resmi konutunda parti düzenlediği için görevinden alınacak. Shukan Bunshun dergisinde yer alan haberde, partiye dair görseller paylaşıldı. Başbakan Kişida, oğlunun davranışlarını uygunsuz bulduğunu ve 1 Haziran'da resmi görevinden alınacağını duyurdu. Kişida Şotaro, babasının başbakanlığının ilk yılında yönetici sekreteri olarak atanmıştı.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de muhasebe süreci başladı. Partinin ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, üyeler sorumluluk alanlarına göre değerlendirmelerde bulundu ve topluca istifalarını sundu. Kılıçdaroğlu istifaları kabul etti ve yeni görevlendirmelerin yapılacağını belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdiği ve Kaftancıoğlu'nun yerine yeni bir görevlendirme yapılacağı iddiaları ortaya çıktı.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısını görevden alarak, yerlerine yeni isimler atadı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman oldu. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.
28 Temmuz 2023

Türk kökenli Dilan Yeşilgöz, Hollanda'da Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi'nin (VVD) genel başkanı olarak başbakanlık için en güçlü adaylardan biri haline geldi. Hollanda'da yapılan seçimlerde VVD, anketlere göre az bir farkla önde gidiyor. Yeşilgöz, 18 Haziran 1977'de Ankara'da doğdu ve siyasi kariyerine VVD'de başladı. 2021'de Ekonomik İşler ve İklim Politikası Devlet Bakanı, 2022'de ise Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak atandı. Mark Rutte'nin siyaseti bırakma kararının ardından VVD'nin genel başkanı seçildi.
22 Kasım 2023

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede 1 milyona yakın konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Bölgedeki yapı stokunun büyük bir kısmının 2000 yılı öncesine ait olduğunu ve bu yapıların yüzde 90'ının çöktüğünü, yeni yapıların ise yüzde 5'inin yıkıldığını belirtti. Elmas, bölgedeki toplam konut sayısının yaklaşık yarısının yenilenmesi gerektiğini ve depremlerin konut ve altyapı zararının 100 milyar dolara yakın olduğunu tahmin ettiğini söyledi.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim