Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün üniversiteleri ertelemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan eğitime geçilmesi kararı sonucu, özel yurtlarda kalan öğrenciler yurtta kalmadıkları günler için de ücret ödemeye devam etti. Öğrenciler, üniversitelerin açılma ihtimaline karşı yurt ücretlerini ödemeye devam ederken, sözleşmelerini feshetmek isteyenler cayma bedeli ödemek zorunda kaldı. Bazı yurtlar öğrencilerin kalmasına izin verirken, bazıları izin vermedi. Öğrenciler ve aileler, bu durumdan maddi olarak mağdur olduklarını ve çözüm bulunmasını talep ediyor.
31 Mart 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 18 milyona ulaştığını açıkladı. Bu dönemde 2 milyon 24 bin 865 Türk vatandaşı ve 15 milyon 784 bin 213 yabancı turist Türkiye'ye geldi. Ocak-mayıs dönemindeki turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,47 arttı. Almanya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke olurken, onu Rusya, İran, Bulgaristan ve Britanya izledi.
25 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Bu yıl sınava 1 milyon 38 bin 192 8’inci sınıf öğrencisi başvururken, 992 bin 906 öğrenci sınava katıldı. Lise tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.
28 Haziran 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 111 bin 957 kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre en çok ziyaret edilen 10 müzenin ziyaretçi sayısı 482 bin 292’ye ulaştı. İzmir Efes, 129 bin 987 ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Milli Saraylar Başkanlığına bağlı müzeler ise bayram tatilinde 245 bin 980 kişi tarafından ziyaret edildi.
24 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin öldüğünü, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu süre zarfında 572 trafik kazası gerçekleşti ve 408,796 araç denetlendi. Denetimlerde, 19,488 araca hız ve radar cezası uygulanırken, 33,145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimleri sürdürüyor.
8 Nisan 2024

Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerinde tüm okullar, Atakum ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve bazı güzergahlardaki öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi. Diğer ilçelerde de taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için bir günlük izin kararı alındı.
6 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından YÖK'ün üniversitelerin bahar dönemini ertelediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçileceğini duyurmasına rağmen, üniversitenin ders kayıt sistemini 14 Şubat'ta açma kararına tepki gösterdi. Öğrenciler, deprem bölgesindeki ve depremden etkilenen arkadaşlarının internet ve bilgisayar erişimi olmadığını, bu nedenle kayıt sürecinin ertelenmesi gerektiğini belirtiyor. Daha önce, deprem nedeniyle ders seçim süreci bir hafta ertelenmiş ve YÖK'ün 'üniversiteler ikinci bir duyuruya kadar kapalı' açıklaması yapılmıştı.
13 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında okullarda alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin bir yazı gönderdi. Yazıda, okullarda alınacak önlemlere ilişkin genelgeler, protokoller ve 'Eğitim ve Güvenlik Projesi' kapsamında düzenlenen işbirliği protokolü hatırlatıldı. Ayrıca, okula giriş çıkış saatlerinde okul çevresi trafiğinin kolluk kuvvetleri ile koordineli şekilde kontrol altına alınacağı ve okula gelen veliler ile ziyaretçilerin kayıtlarının tutulacağı belirtildi.
10 Eylül 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Temmuz'da tatile girmesi beklenirken, Genel Kurul 25 Haziran'da aldığı kararla tatilin ertelenmesine ve çalışmaların devam etmesine karar verdi. Bu karar, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine dayanarak alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazandı.
27 Haziran 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki ikinci öğretim programlarını kaldırdığını açıkladı. Abbas Güçlü, bu kararın zamanının çoktan geldiğini ve ikinci öğretimin misyonunu tamamladığını belirtti. Güçlü, ayrıca Üniversitelerarası Kurul ve YÖK'ün de günün koşullarına göre yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu. İkinci öğretim, başlangıçta üniversitelerdeki atıl kapasiteyi değerlendirmek ve acil ihtiyaç duyulan alanlarda mezun yetiştirmek amacıyla kurulmuştu.
12 Temmuz 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk dört gününde gerçekleşen 2 bin 453 trafik kazasında 26 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 870 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu dönemde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı. Kazaların sayısı ve sonuçları, bayram tatilinin ilk gününden itibaren artış gösterdi.
10 Nisan 2024

Türkiye'de meydana gelen depremler sonucu 13,5 milyon kişi etkilendi ve 10 ilde okullar hasar gördü. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı eğitime ara verdi. Bakan Mahmut Özer, depremlerden dolayı bu yıl yapılacak LGS ve YKS sınavlarında öğrencilerin son sınıf ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklarını açıkladı. LGS sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularını kapsayacak.
10 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 11 Eylül Pazartesi günü 06:00-14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, İETT'nin her gün 1636 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un 375 ilave sefer planladığı ve Şehir Hatları'nın da ek vapur seferleri düzenleyeceği belirtildi. İBB ve ilgili eğitim kurumları, pazartesi günü Afet Koordinasyon Merkezi ve Ulaşım Yönetim Merkezinde toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak ve İstanbul trafiği anlık takip edilecek.
9 Eylül 2023

Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle 10-12 Nisan tarihleri arasında dokuz günlük bir tatil ilan edildi. Bu süre zarfında, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bayram tatilini fırsat bilerek seyahat etmek isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak.
4 Nisan 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve diğer sınavların tarihleri de belirlendi. KPSS'nin çeşitli oturumları Temmuz ve Eylül aylarında yapılacakken, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı, bazı akademisyen, öğrenci ve veliler tarafından eleştirildi. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bu kararı protesto eden öğrenciler, 'Eğitim hakkımız engellenemez' sloganları atarken, polis müdahalesi sonucu 22 öğrenci gözaltına alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, şu an için sadece uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisan ayında değerlendirileceğini belirtti.
17 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversite öğrencilerine hizmet veren yurtlarına başvurular başladı. Bu yıl 5 bin 191 yatak kapasitesiyle hizmet verecek yurtlara online olarak başvurulabilecek. Başvurular için belirlenen süre yedi gün olacak ve başvuru sonuçları aynı web sitesinden duyurulacak. Yurtlarda sabah ve akşam yemeği imkanı olacak ve bu yılki ücretin kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1300 lira olması planlanıyor.
21 Ağustos 2023

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacak. Öğrenciler ve akademisyenler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, ihtiyacı olanların yurtlarda kalabileceğini ifade etti ancak detaylar hakkında bilgi vermedi. Öğrencilerin yurtlara nasıl yerleştirileceği ve mağduriyetlerinin nasıl giderileceği konusunda sorular cevapsız kaldı.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim