Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gençlere vergisiz telefon vaadi, 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar' olarak Resmi Gazete'de yayınlandı. 1 Kasım'da yürürlüğe girecek olan kararla, 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan mobil telefon ve bilgisayarların elektronik faturayla alımlarında kullanılacak.
25 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu nedeniyle İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, YÖK ve üniversitelere, üniversite öğrencilerinin oy kullanma haklarını kolaylaştırmak için 28 Mayıs'ta yapılacak sınavların ertelenmesi veya çevrimiçi yapılması çağrısında bulundu. Zorlu, öğrencilerin ekonomik sıkıntılar ve sınavların çakışması nedeniyle oy kullanacakları şehirlere gitmekte zorlanabileceklerini belirtti. Ayrıca üniversitelerin 19 Mayıs'a kadar gerekli düzenlemeleri yapmalarını istedi.
17 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik sorunlarını çözmek amacıyla pazartesi gününden itibaren 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı okullarda temizlik sorunları ortaya çıkmış ve velilerin temizlik yaptığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Geçen yıl temizlik görevlilerine verilen asgari ücretin bu yıl düşmesi ve çalışma saatlerinin azalması nedeniyle yeterli personel bulunamamıştı. Tekin, bu sorunu çözmek için tam zamanlı personel alımı yapılacağını belirtti.
21 Eylül 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacakken, akademisyenler ve öğrenciler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisanda değerlendirileceğini açıkladı. Üniversiteler farklı başlangıç tarihleri ve eğitim yöntemleri belirlerken, öğrenciler hangi derslerin yüz yüze hangilerinin uzaktan olacağını anlamaya çalışıyor. Uzaktan eğitime karşı çıkan öğrencilerin gözaltına alınması ve sosyal medyada saldırıya uğraması endişeleri artırıyor.
18 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlandıran yönetmeliğin ardından, bu liselere geçişlere izin verilecek istisnai durumları belirledi. İstisnai durumlar arasında milli sporcu, şehit ve gazi çocuğu, evde ve hastanede eğitim alan, engelli ve özel eğitim öğrencileri, tutuklu ve hükümlüler, örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesindeki öğrenciler de açık liseye geçebilecek. Açık liseye geçişler için zaruri şartların belgelendirilmesi kaydıyla 15 Eylül-16 Ekim 2023 tarihleri arasında başvuru yapılması gerekiyor.
14 Eylül 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra hibrit eğitime geçileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK yurtlarının depremzedelere açılacağını belirtti. Akademisyenler ve siyasiler, uzaktan eğitim kararının öğrenci ve veliler için yeni mağduriyetler yaratacağını ifade etti. YÖK'ün hibrit eğitim kararı ve seçimlerle ilgili zamanlaması eleştirilirken, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtların yüz yüze eğitim alacak öğrencilere açık olacağını ve sürecin başladığını bildirdi.
4 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar dönemi eğitimini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Bu durum, 14 Mayıs seçimleri öncesinde, öğrencilerin oy kullanma sürecini etkileyebilir. Adres değişikliği için son tarih olan 2 Nisan'a kadar üniversitelerin açılıp açılmayacağı belirsizliği sürdüğünden, öğrencilerin hangi şehirde oy kullanacakları konusunda kararsızlıkları var. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bu belirsizliğin giderilmesi ve öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi için Meclis'te konuştu.
30 Mart 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklamasının ardından, YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim kararının nisan başında tekrar değerlendirileceğini bildirdi. Uygulamalı programlar yüz yüze eğitime devam edecek. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler ise bu kararın yeni mağduriyetler yaratacağını belirtti ve karşı çıktı. Özvar, ayrıca depremden etkilenen öğrencilere yönelik bazı kolaylıkların getirildiğini ve destek sağlanacağını ifade etti.
17 Şubat 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Temmuz 2023 tarihinde başlaması planlanan yaz tatili, alınan kararla ertelendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, TBMM'nin tatil süresi uzatılarak çalışmalarına devam etmesi kararlaştırıldı. Bu karar, TBMM Genel Kurulu'nun 13 Haziran 2023 tarihli oturumunda alındı.
16 Haziran 2023

Samsun'un Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde tüm okullar, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitim, şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının eğitimi etkilediği belirtildi. Bu durum, ilgili ilçelerdeki öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği için alınan bir önlem olarak duyuruldu.
13 Haziran 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemi ertelenmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini duyurmuştu. Bu kararla birlikte KYK yurtları depremzedeler için kullanıma açılmış ve öğrenciler yurtlardan ayrılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtlarında kalan öğrencilere 20 Şubat'a kadar olan dönem için ücret iadesi yapılacağını Twitter üzerinden açıkladı. CHP Milletvekili Murat Emir ise bu kararın daha önce alınması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.
9 Mart 2023

İran'da artan hava kirliliği nedeniyle Tahran ve İsfahan eyaletlerinde yüz yüze eğitime verilen ara iki gün daha uzatıldı. Okul öncesi eğitim düzeyindeki okullar tatil edilirken, diğer eğitim kurumlarında çevrim içi eğitime devam edilecek. Hava Kirliliği Acil Durum Komitesi tarafından alınan yeni kararlar arasında dizel yakıtlı ağır vasıtaların gece şehir merkezine girişinin yasaklanması, tek ve çift plaka uygulaması ve dizel tüketiminin yasaklanması bulunuyor. Ayrıca, bazı eyaletlerde sağlık sorunları olan devlet kurumu çalışanlarına uzaktan çalışma izni verildi.
4 Aralık 2023

Hisar Okulları, 2024-2025 öğretim yılı için ortaokul ve lise hazırlık sınıflarının fiyatlarını açıkladı. 5'inci sınıf için peşin ödeme 967 bin lira, 11 taksit halinde ödeme yapılırsa toplam 1 milyon 527 bin lira olacak. Lise hazırlık ve 9'uncu sınıf giriş fiyatları ise peşin 950 bin lira, 11 taksit ile 1 milyon 499 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, 2'nci ve 6'ncı sınıflar için yüzde 10 kardeş indirimi uygulanacak.
26 Mart 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde Türkiye genelinde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 184 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bayram tatilinin altıncı gününde 635 trafik kazası daha yaşandığı ve 391 bin 472 aracın denetlendiği bilgisi paylaşıldı.
12 Nisan 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonucunda YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılması amacıyla öğrenciler çıkarılmıştı ve şimdi de özel yurtlar aynı gerekçeyle öğrencileri çıkarmaya başladı. Kırklareli'nde bir özel yurt, öğrencilere yurdu boşaltmaları için süre verdi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatıyla hareket edildiği belirtildi. Öğrencilere yapılan para iadesi süreci de bakanlığın yönlendirmesiyle gerçekleştirilecek.
15 Şubat 2023

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan binlerce insan için öğrenci yurtlarının kullanılması kararı alındı ve Türkiye genelinde üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Bu karar çeşitli kesimler tarafından eleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi ise, 20 Şubat 2023'te başlayacak bahar dönemi derslerini isteyen öğrencilerin sınıfta, isteyenlerin ise çevrimiçi olarak takip edebileceğini duyurdu. Ayrıca depremzede öğrencilere ders kayıtları ve eğitimle ilgili kolaylıklar sağlanacağı belirtildi.
13 Şubat 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında 8 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. 14-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 434 bin 107 yolcuya hizmet verildi ve 23 Haziran'da 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Diğer büyük havalimanları arasında Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Muğla Milas-Bodrum ve Muğla Dalaman Havalimanları da yer aldı.
25 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihlerini açıkladı. Başvurular 20-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Öğretmen adayları, atanmak istedikleri alanlara uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri ili tercih edecekler. Sözlü sınava hak kazanan adaylar ve sınav merkezleri 10 Haziran 2024'te ilan edilecek, sınavlar ise 1 Temmuz 2024'te başlayacak.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim