Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor ile oynanan maç sırasında sahaya inen saldırgan taraftarlara karşılık vermek zorunda kaldığını belirtti. Maç boyunca tribünlerden atılan cisimler nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralandı. Maç sonunda sahaya inen taraftarlar, Fenerbahçeli futbolculara saldırdı ve güvenlik güçleri duruma müdahale etmekte yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
25 Mart 2024

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 10 kişiyle oynayarak kazandığı maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'nin eksik oyuncularına rağmen üstün bir performans sergilediğini ve Galatasaray'a fazla pozisyon vermediğini belirtti. Çakar, Fenerbahçe taraftarının, takımın bu performansı diğer maçlarda neden gösteremediğini sorgulayacağını ifade etti. Bu galibiyetle şampiyonluk yarışı son maça kaldı.
20 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist'e benzeterek, Koç'un Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a tehditler savurduğunu iddia etti. Ancak, olayın muhatabı Erden Timur, Özbek'in bu iddialarını yalanladı. Fenerbahçe taraftar sayfası 'Tek Yol Fener' bu durumu alaycı bir şekilde sosyal medyada paylaştı. Derbi öncesi ve sonrası tansiyon yüksek kalmaya devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Fırat Aydınus, Arda Kardeşler'in Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Djiku'ya gösterdiği ikinci sarı kartın hatalı olduğunu savundu. Aydınus, Kardeşler'in bu maçta birçok yanlış karar verdiğini ve bu kararların maçın sonucunu etkilediğini belirtti. Ayrıca, Kardeşler'in önceki maçlardaki performansına dayanarak bu maça atanmasının doğru olmadığını ifade etti. Aydınus, Kardeşler'in bazı pozisyonlarda doğru kararlar verdiğini de ekledi.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümet istifa sloganları atmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu taraftarları 'ahlaksızlar' olarak adlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtti ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise taraftarları tehdit ederek, mesailerini bölmek isteyenlere karşı çıkacaklarını ifade etti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim