Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı bir askeri aracın devrilmesi sonucu dört asker şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazada Jandarma Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in hayatını kaybettiğini, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şehitlerin ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.
8 Eylül 2024

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

Çorum'da Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrencinin fenalaşmasının ardından, öğrencinin velisi ve yakını okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'ü zincirle dövdü. Olayın ardından yabancı uyruklu saldırganlar D.H.H. ve A.A.M.M. yurt dışına kaçtı. Çorum Valisi Zülkif Dağlı, saldırganların bir daha Türkiye'ye girmesinin mümkün olmadığını belirtti.
12 Ağustos 2024

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Kumköy yakınındaki Akbaş mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boğazdaki gemi trafiği kuzey-güney yönünde askıya alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangın nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Haziran 2024

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin ilk askeri turbofan motorunun başarıyla çalıştırıldığını açıkladı. Bu gelişme, Milli Muharip Uçak KAAN projesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, motorun millî motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldığını ve test sürecinin sonunda KIZILELMA ve ANKA-3 projelerinin bu motoru kullanacağını belirtti.
9 Mart 2024

Fransa'nın Meurthe-et-Moselle vilayetinde iki Rafale savaş uçağı, Almanya'daki yakıt ikmali görevinden dönerken havada çarpışarak düştü. Kazada bir pilot kendisini fırlatarak yara almadan kurtulurken, diğer uçaktaki eğitmen ve öğrenci pilotu arama çalışmaları devam ediyor. Fransız Hava Kuvvetleri, kazadan sonra operasyon merkezinin harekete geçirildiğini ve arama kurtarma faaliyetlerinin başlatıldığını duyurdu. Saint-Dizier hava üssündeki Rafale filosunun görevi, silahlı kuvvetler için pilot ve navigatör yetiştirmek.
14 Ağustos 2024

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behram köyünde, Assos Antik Kenti’nin yer aldığı bölgede çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerledi ve yaklaşık 31 hektarlık makilik ve otluk alan zarar gördü. Yangına 10 uçak, beş helikopter ve 225 personel ile müdahale edildi. Yangın, Assos Kazı Evi’ni teğet geçerken, antik kent içindeki otlar ve çalılıklar yandı.
26 Haziran 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde PKK ile çıkan çatışmada bir Türk askerinin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı bildirildi. Olayın detaylarına ilişkin ek bilgilerin verilmesi bekleniyor.
17 Şubat 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

Milli boksör Rabia Topuz, Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Kotan Gölü bölgesinde antrenman yaparken yılan tarafından ısırıldı. Antrenörü Kerem Akbaş tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra Akçadağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topuz, daha sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, sporcunun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.
9 Mayıs 2024

Hindistan-Almanya seferini gerçekleştiren Vistara Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki 247 yolcu ve mürettebat tahliye edilirken, havaalanı uçuşa kapatıldı. AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri havalimanına sevk edildi ve uçakta detaylı arama başlatıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşa kapatıldığını duyurdu.
6 Eylül 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Katar'dan İrlanda'ya giden bir uçak, Türkiye hava sahasında şiddetli türbülansa girerek 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçak, Dublin Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uzmanlar, türbülansların kabin görevlileri için daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. İklim değişikliğinin, türbülans olaylarının şiddetini artırdığı ve gökyüzünün daha engebeli hale geldiği tespit edildi.
26 Mayıs 2024

Nepal'in Saurya Havayolu Şirketi'ne ait bir uçak, Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü. Kazada 18 kişi hayatını kaybetti. Uçak, Katmandu'dan Pokhara'ya gidiyordu. İtfaiye ekipleri, uçağın düştüğü alandaki yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
24 Temmuz 2024

Hindistan-Almanya seferini gerçekleştiren Vistara Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. İnişin ardından havalimanına AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Uçaktaki yolcular tahliye edildi ve kabin ile kargo bölümünde detaylı arama başlatıldı.
6 Eylül 2024

Rusya'da muhalif Aleksey Navalyn'in ölümü henüz çözülemezken, Rus ordusunda görevli helikopter pilotu Yüzbaşı Maksim Kuzminov'un infazı da gizemini koruyor. Kuzminov, Ukrayna'ya iltica ettikten sonra İspanya'nın Benidorm kentinde ölü bulundu. Cesedi, sahte bir kimlikle birlikte Villajoyosa'da bir otoparkta keşfedildi. Pilotun İspanya'ya nasıl ve neden geldiği, kim veya kimler tarafından öldürüldüğü konusunda net bir bilgi yok.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim