İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Latin müziğinin popüler gruplarından Gipsy Kings, bu yıl İstanbul'da ikinci kez konser verecek. Grup, 19 Eylül'de Zorlu PSM'de sahne alacak ve sevilen şarkılarından bir seçki seslendirecek. Daha önce Haziran ayında İstanbul ve Ankara'da konserler veren grup, dünya genelinde 60 milyonun üzerinde albüm satışıyla tanınıyor.
4 Eylül 2023

31. İstanbul Caz Festivali kapsamında İngiliz sanatçı Arlo Parks, Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta sahne aldı. Türkiye'de ilk kez konser veren Parks, 2021'de yayımlanan ilk stüdyo albümü 'Collapsed in Sunbeams' ile eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve Grammy'ye aday gösterilmişti. Sanatçı, 2023'te yayımlanan son albümü 'My Soft Machine' ile alternatif pop türüne yöneldi.
10 Temmuz 2024

Ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda bir konser verdi. Konserde Bocelli'ye soprano Serena Gamberoni, kemanist Anastasiya Petrsak ve bariton Faik Mansuroğlu eşlik etti. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Opera Korosu da Marcello Rota'nın şefliğinde performans sergiledi. Konser, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini ve Luigi Denza gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan iki bölümden meydana geldi.
9 Haziran 2024

7-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'nin seçkisinde, 73. Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan birçok film yer alıyor. Nicolas Philibert'in 'Altın Ayı' ödülü kazanan 'Sur L'Adamant' (Küçük Evren) filmi ve Christian Petzold'un 'Roter Himmel' (Kızıl Gökyüzü) filmi gibi eserler festival programında izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, Gümüş Ayı Ödülü kazanan 'Mal Viver' (Kötü Yaşamak) ve diğer ödüllü filmler de festivalde gösterilecek.
20 Mart 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuru olan Meriç Nehri’nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi. Organizasyonun son gününde masterler, genç erkekler ve kadınlar kategorilerinde 227 sporcu yarıştı. Fenerbahçe, 19 yaş altı erkekler ve 17 yaş altı kadınlar kategorisinde birinci olurken, Galatasaray 19 yaş altı kadınlar ve 17 yaş altı erkekler kategorilerinde birinci oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba verdi.
14 Temmuz 2024

Orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalan ve dört buçuk aylık bir aranın ardından İzmir'de yılbaşı gecesi konser veren şarkıcı Gülşen, 11 Şubat'ta İstanbul'daki Volkswagen Arena'da sahne alacak. Binlerce İzmirli tarafından coşkuyla karşılanan Gülşen, sahnede olmayı özlediğini belirtti ve İstanbul konseri için biletlerin 14.00'da satışa çıkacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. Filmekimi festivali, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak. Festival, Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin biletleri, 4 Ekim'de Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim'de genel satışa açılacak. Festival, Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmiyle açılacak ve Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filmiyle kapanacak.
28 Eylül 2023

Ateş Alpar, Bengü Karaduman, Kerem Ozan Bayraktar ve Yaşam Şaşmazer, İstanbul Bienali'ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bienal küratörlüğüne Defne Ayas'ı getirme kararını değiştirerek Iwona Blazwick'i ataması sonrası başlayan tartışmaların bir sonucu. Sanatçılar, bienal ve çevresindeki kutuplaşmaların sanat üretimi ve paylaşımı için elverişli bir zemin sunmadığını belirtti.
23 Ekim 2023

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller verildi. Festival, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti ve yaklaşık 150 film gösterildi. 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazanırken, 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü aldı. Festivalde ayrıca en iyi kadın oyuncu ödülünü Tülin Özen, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy kazandı.
29 Nisan 2024

İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 7-19 Temmuz tarihleri arasında kutlayacak ve festivalde 40'a yakın konserde 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçı performans sergileyecek. Festival direktörü Harun İzer, festivalde özellikle izlenmesi gereken beş konseri sıraladı. Bu konserler arasında Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz, Kovacs, Fatoumata Diawara ve Taşra Üçlemesi Caz Projesi bulunuyor. Festival biletleri çeşitli satış noktalarından ve İKSV ana gişeden temin edilebilir.
17 Haziran 2023

77'nci Cannes Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı ve Türk senarist ve oyuncu Ebru Ceylan da bu prestijli listede yerini aldı. Festival, 14 Mayıs'ta başlayacak ve 25 Mayıs'ta ödül töreniyle sona erecek. Jüri başkanı olarak Amerikalı oyuncu-yönetmen Greta Gerwig görev yapacak. Jüride ayrıca Amerikalı oyuncu Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki gibi isimler de bulunuyor.
29 Nisan 2024

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL değerindeki büyük ikramiye, dört çeyrek bilete isabet etti. İkramiyeyi kazanan biletler Giresun Merkez, Bursa Osmangazi ve millipiyangoonline.com sitesinden alınmıştır. Geçen yıl büyük ikramiyenin çeyrek bilete çıkması ve satılmayan biletlerin olması sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Çekilişte ayrıca farklı miktarlarda ikramiyeler de kazanan numaralar arasında belirlendi.
1 Ocak 2023

10. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, İsveçli yönetmen Fredrik Gertten’in 'Toplum Sözleşmesini Yırtmak' filmine verildi. Festivalde ikincilik ödülü Almanya yapımı 'Bekleyiş' filmine giderken, mansiyon ödülü Filipinler, Avustralya, ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong ortak yapımı 'Delikado'ya verildi. Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü'nü ise Özbekistan yapımı 'Aralkum' kazandı.
16 Ekim 2023

73. Berlin Film Festivali'nin programı açıklandı ve 16-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde 18 film 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak ve Türk yönetmenlerin filmleri öne çıkıyor. Burak Çevik, Helin Çelik, Ayşe Polat ve İlker Çatak gibi yönetmenlerin yeni yapımları festivalde yer alacak. Jüri başkanlığını Kristen Stewart yapacak ve Steven Spielberg onursal Altın Ayı ödülünü alacak.
24 Ocak 2023

25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 25 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde sekiz ülkeden 10 oyun ve Türkiye'den altı topluluğun sekiz oyunu izleyiciyle buluşacak. Toplamda 51 gösterinin yer alacağı festivalde ayrıca film gösterimleri, atölyeler, söyleşiler ve geniş kapsamlı bir Karagöz Figürleri Sergisi düzenlenecek. Festivalde Türk geleneksel gölge tiyatrosu Karagöz'e de özel bir bölüm ayrıldı.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim