Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Holl alışveriş ve eğlence merkezinde en az üç kamuflajlı kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının Crocus City Holl içerisindeki bir konser salonunda gerçekleştiği kaydedildi.
22 Mart 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki Winder şehrinde bulunan Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda dört kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişi yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı ve olayla ilgili geniş güvenlik önlemleri alındı. ABD Başkanı Joe Biden da saldırı hakkında bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

ABD'nin Georgia eyaletinde, Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde 14 yaşındaki Cold Gray tarafından düzenlenen silahlı saldırıda dört kişi öldü, en az dokuz kişi yaralandı. FBI, Gray'in Mayıs 2023'te bir okulda silahlı saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğu ihbarları üzerine sorgulandığını açıkladı. Gray'in babasının evinde av tüfekleri bulunduğu, ancak babasının oğlunun bu silahlara doğrudan erişimi olmadığını belirttiği ifade edildi. FBI, o dönemde tutuklama veya ek işlem için bir sebep olmadığını belirtti.
5 Eylül 2024

Senegal'de, Air Senegal'e ait bir Boeing 737-300 uçağı, Mali'nin başkenti Bamako'ya gitmek üzere Dakar Blaise Diagne Havalimanı'ndan kalkış yaparken pistten çıktı. Kazada dört kişi ağır olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı. Havalimanı acil durum hizmetleri hızla müdahale ederek yolcuları tahliye etti. Kazanın nedenine dair soruşturma başlatıldı ve Boeing şirketi henüz bir açıklama yapmadı.
9 Mayıs 2024

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Mai-Ndombe eyaletinde, Mobondo isyancı grubu Kinsele kasabasındaki askeri mevzilere saldırdı. Çatışmada 41 isyancı, dokuz asker ve bir sivil hayatını kaybetti. Bölgedeki çatışmalar devam ederken, yerel halk evlerini terk ederek komşu kasaba ve köylere sığınmaya başladı. Mobondo grubu, 2022'den bu yana arazi vergilerine karşı mücadele ediyor ve birçok köye silahlı saldırı düzenleyerek yüzlerce sivilin ve askerin ölümüne neden oldu.
15 Temmuz 2024
İşaretlediklerim