Anadolu Ajansı'nın verilerine göre İstanbul'daki tüm sandıklar açıldı ve kesinleşmemiş sonuçlara göre AKP, İstanbul'da 98 milletvekilinden 40'ını kazandı. CHP ise 31 vekil çıkardı. İstanbul'da yüzde 48,55 oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu birinci sırada yer alırken, milletvekilliği dağılımında AKP önde görünüyor. İstanbul'un üç bölgesindeki vekil dağılımı detayları da paylaşıldı.
15 Mayıs 2023

Gezici Araştırma şirketinin 1-2 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği ankete göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda yüzde 53,4 oy oranıyla kazanıyor. Ankette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43,2 olarak belirlenmiş. İkinci tur senaryosunda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,2, Erdoğan ise yüzde 44,8 oy alıyor. Katılımcıların yarısından fazlası Kılıçdaroğlu'nun seçileceğine inanırken, ankette bazı kritik bilgilerin açıklanmadığı editör notu ile belirtilmiş.
12 Nisan 2023

ORC Araştırma'nın 10-11 Mayıs tarihlerinde 28 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 51,7'lik bir oy oranıyla önde görünüyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 44,2 olarak belirlendi. Milletvekili seçimleri için yapılan ankette ise AKP yüzde 34,5, CHP yüzde 28,4 ve İYİ Parti yüzde 13,7 oy oranlarına sahip. Anketteki hata payı 1,8 olarak açıklandı, ancak araştırmanın finansmanı hakkında bilgi verilmedi. Diğer anket şirketleri KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem'in sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023

Türkiye Raporu, altılı masanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak aday olarak belirlemesinin ardından bir anket gerçekleştirdi. Anket, 6-9 Mart tarihleri arasında 26 şehirde 2 bin kişi ile yapıldı. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve etrafındaki belediye başkanları kurgusuyla muhalefetin istediği heyecanı yarattığı belirtiliyor. Adayların oy oranlarıyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı.
9 Mart 2023

ORC Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 56,8'e yüzde 43,2'lik bir üstünlük sağlıyor. Bu sonuçlar, 4-6 Mart tarihleri arasında 28 ilde 1850 katılımcı ile yapılan ankette elde edildi. Aynı şirketin ocak ayındaki anketinde ise Kılıçdaroğlu yüzde 41,8, Erdoğan ise yüzde 42,5 oranında oy alıyordu. Ayrıca, Aksoy Araştırma'nın şubat anketinde altılı masa partilerinin toplam oyu yüzde 43,4, AKP ve MHP'nin toplam oy oranı ise yüzde 38,9 olarak ölçüldü.
7 Mart 2023

Ankara'da gerçekleştirilen seçimlerde, Anadolu Ajansı verilerine göre tüm sandıklar sayıldı ve sonuçlar açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu en çok desteklenen aday olmasına rağmen, AKP Ankara'da en fazla milletvekili çıkaran parti oldu. Ankara'nın üç bölgesinde yapılan seçimlerde AKP toplamda 15, CHP ise 13 milletvekili çıkardı. Emek ve Özgürlük İttifakı ise Ankara'da herhangi bir milletvekili çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

Türkiye Raporu'nun nisan anket sonuçlarına göre, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmamasına ve ikinci tura kalmasına yol açacak düzeyde oy alacağını gösteriyor. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise çoklu aday senaryolarında Erdoğan'ın önünde olduğu ancak ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'nin adaylıktan çekilmesini talep ediyor. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anketin bazı bulgularını Twitter üzerinden paylaşmış ancak anketin metodolojisi ve detayları hakkında bilgi verilmemiştir.
12 Nisan 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-29 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor. İlk turda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye oy verecek olanların bir kısmı ikinci turda oy kullanmayacaklarını veya Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtiyor. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında, Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 46,4, Erdoğan yüzde 41,6 oy alıyor. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,1 ile önde görünüyor. Anketin kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği bilgisi paylaşılmamış.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

31 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında partilerin sıralaması için Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı. 35 partinin katıldığı kurada AKP ilk sırada yer aldı. CHP, bu sonuca itiraz ederek YSK'ya başvuruda bulundu. Oy pusulasındaki diğer partilerin sıralaması da haberde belirtilmiş.
29 Ocak 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye'nin 81 ilinde siyasi partilerin tahmini oy oranlarını ve CHP'nin ulaşabileceği tavan oy oranlarını içeren bir çalışmayı adaylarıyla paylaştı. Çalışmada, kentlerdeki toplam seçmen sayısı, ilk defa oy kullanacakların sayısı gibi verilerin yanı sıra CHP'ye oy verme potansiyeli yüksek demografik gruplar ve CHP'nin tavan oy oranları da yer aldı. Diken'in ulaştığı verilere göre, CHP ve diğer partilerin alması beklenen oy oranları ve CHP'nin tavan oy oranları kent kent listelendi.
3 Mayıs 2023

Türkiye Raporu, Avrasya, OPTİMAR, Yöneylem, Area, MetroPOLL, ORC ve MAK araştırma şirketlerinin anket sonuçlarının ortalaması alındı. Bu ortalamaya göre, Cumhur İttifakı yüzde 41,3 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 39,8 oy oranında. HDP'nin oy oranı ise yüzde 9,9 olarak hesaplandı. Diğer partilerin toplam oy oranı yüzde 9 olarak belirlendi.
16 Ocak 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, İYİ Partili ve CHP'li seçmenlerin çoğunluğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ikinci dönemde de görmek istiyor. CHP seçmeninin yüzde 53,9'u ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 45,4'ü Mansur Yavaş'ı tercih ederken, AKP seçmenlerinin ilk tercihi yüzde 27,6 ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Anketin kimin adına yapıldığı, kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği, örneklem belirleme yöntemi ve kararsızların nasıl dağıtıldığı bilgileri verilmedi.
4 Ağustos 2023

CHP tarafından toplanan ıslak imzalı tutanaklara göre, açılan 167 bin 595 sandıkta Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. Ancak henüz hiçbir aday yüzde 50 oy oranını geçmiş değil. Toplam sandık sayısı 192 bin olarak belirtilirken, Erdoğan'ın oy oranı %48,64, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı %45,61 olarak kaydedilmiş. Diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları sırasıyla %5,33 ve %0,43 olarak açıklanmış.
14 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın yöneticisi Özer Sencar, Nisan ayına ait seçim anketi verilerini paylaştı. Ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 45,8, Millet İttifakı yüzde 36,4 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 13,9 oy oranına sahip. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50+1 oy oranına ulaşabileceği belirtiliyor.
14 Nisan 2023

Son seçimlerde yapılan anketlerin çoğu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğunu gösterirken, kesinleşmemiş sonuçlara göre Erdoğan yüzde 49,42 ile önde bitirdi. Kılıçdaroğlu yüzde 44,95, Sinan Oğan ise yüzde 5,20 oy aldı. Sekiz farklı araştırma şirketinin son anket sonuçları, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,9 ile yüzde 51,7 arasında bir oy oranı ile önde olduğunu tahmin ediyordu.
15 Mayıs 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri sonrasında AKP'nin oylarında 4 puanlık bir düşüş yaşandığını belirtti. Aynı dönemde CHP ve HDP'nin 2'şer puan, İYİ Parti'nin ise yarım puan kaybettiğini ifade etti. MHP'nin oy oranında bir değişiklik olmazken, Memleket Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nin oylarını artırdığı gözlemlendi. Ayrıca, ORC Araştırma'nın yaptığı bir ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ı 13 puan farkla geçtiği belirtildi.
9 Mart 2023

Türkiye'de Cumhurbaşkanı adaylarının netleşmesinin ardından milletvekili aday adaylığı başvurularına odaklanıldı. Habertürk'ten Çimen Çetin'in karşılaştırmasına göre, AKP hariç diğer dört partinin aday adaylığı başvuruları 2018 genel seçimlerine göre artış gösterdi. AKP'nin başvuruları 1304 kişi azalırken, HDP'nin başvuruları neredeyse iki katına çıktı. CHP, İYİ Parti ve MHP'nin başvuruları da arttı.
31 Mart 2023
İşaretlediklerim