CHP'nin eski milletvekili ve genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin, partiden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Tekin, CHP'nin Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştığını, parti içinde liyakat ve ehliyetin göz ardı edildiğini, gruplaşma ve makam-mevki dağılımının adaletsiz yapıldığını belirtti. Ayrıca, parti hukukunun ve emekçilerin haklarının yok sayıldığını, ideolojik yoldaşlık yerine kişisel ilişkilerin ön plana çıktığını ifade ederek, bu nedenlerle istifa ettiğini açıkladı. Tekin'in ismi, istifasından bir gün önce CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı olarak geçiyordu.
13 Şubat 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a yapılan silahlı saldırı sonrası, eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tutuklandı. Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırının arka planında yerel seçimlerdeki rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. CHP, 31 Mart'taki yerel seçimde MHP'nin elindeki Pınarbaşı Belediyesi'ni kazanmış, MHP'nin itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenmiş ve CHP yeniden kazanmıştı.
22 Haziran 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından yapılan 'tehdit' suçlamasıyla ilgili suç duyurusu, savcılık tarafından kovuşturmaya gerek görülmediği gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlandı. Takipsizlik kararında, Çakıcı'nın 'lekelenmeme hakkı'na atıfta bulunuldu. Gergerlioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini hedef göstermesinin ardından Çakıcı tarafından tehdit edildiğini iddia etmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.
29 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara'da düzenlediği iftar programında konuştu. Konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Akşener, Yavaş'ı CHP'nin 'ev kölesi' olmakla suçlayarak, geçmişte yaşanan zorluklar sırasında İYİ Parti'nin her zaman yanlarında olduğunu ancak şimdi İYİ Parti'ye karşı hainlik yapıldığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçimlere bağımsız bir kararla girmesinden sonra Antalya ve İstanbul'daki belediye meclis üyelerinin istifa ettirildiğini ifade etti.
28 Mart 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmişti. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine karşı MHP'ye yönelik iftira atmakla suçladı ve CHP'nin aday belirleme sürecinde başarısız olduğunu iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Yalçın'a Twitter üzerinden cevap vererek MHP'nin politik duruşunu eleştirdi ve partinin seçmen kaybettiğini öne sürdü.
7 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, tehdit edildiğini belirtti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma ve tehdit kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, bu kişilerin kurumsal kimliklerini kullanarak suç işlediklerini ve Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra kendisine ve arkadaşlarına tehditler savurduklarını söyledi.
12 Mayıs 2024

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı çevrimiçi toplantının parti geleneklerine ve etik kurallara uymadığını belirtti. Öztrak, ülkenin zor durumda olduğu bir dönemde bu tür toplantıları ve partinin yıpratılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan haberdar olduğu bilgisi de paylaşıldı.
19 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

Ahmet Taşgetiren, MHP'nin Sinan Ateş cinayeti karşısındaki sessizliğini eleştiriyor. Taşgetiren, Ülkü Ocakları başkanının Ankara'nın göbeğinde öldürülmesine rağmen MHP liderliğinin sessiz kalmasının büyük bir sorun olduğunu belirtiyor. Ayrıca, cinayette rol alanların Ülkü Ocağı mensubu olması ve bir MHP milletvekilinin iltisak içinde bulunması da eleştiriliyor. Taşgetiren, MHP liderliğinin cinayetin arkasındaki kişilere karşı herhangi bir adım atmamasını da eleştiriyor.
14 Haziran 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023

Mustafa Yalçıner, MHP'nin kendisini Türk milletinin temsilcisi olarak ilan etmesini ve saldırgan tutumunu eleştiriyor. Yalçıner, MHP'nin geçmişte işlediği suçlar ve Sinan Ateş cinayetiyle doğrudan ilişkili olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, MHP'nin güçlü konumunu kullanarak yargı sürecini etkilediğini ve davanın bir tiyatroya dönüştüğünü belirtiyor.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim