Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın İzmir mitingine katılanları hedef alarak ağır ifadeler kullandı. Şahin, mitinge gidenleri 'Millet İttifakı militanı' olarak nitelendirip, HDP ile ilişkilendirerek hakaretlerde bulundu. Ayrıca, bu kişilere 'haysiyetsiz' diyerek, 14 Mayıs'ta seçimlerde onlara bir ders vereceklerini ima etti.
30 Nisan 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, disipline sevk edilen ve Ankara'ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı savunduğunu öne sürdü. Erdoğan, Özcan'ın yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, CHP içindeki 'değişim' adı altındaki çekişmelere atıfta bulunmuştu. Öztrak, Erdoğan'ın bu sözlerinin muhalefeti karıştırma çabasını gösterdiğini belirtti. Özcan ise Öztrak'a Twitter üzerinden sert bir yanıt vererek, kendisinin bağımsız olduğunu ve eğer Saray ile irtibatı ispatlanırsa Kızılay Meydanı'nda kendini yakacağını söyledi.
7 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ağırlayan Şirinevler Mahallesi Muhtarı İbrahim Güzel'i tehdit ettiği iddia edilen videoları sosyal medyada paylaştığı için hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhtar Güzel, Bahçelievler Kocasinan Karakolu'nda ifade verdi. İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, İBB olarak her muhtara destek verdiklerini ve İbrahim Güzel'in yanında olacaklarını belirtti.
9 Haziran 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Minare köyünde bir CHP'li sandık kurulu üyesinin darp edildiğini ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP lehine oy basıldığını iddia etti. Saldırı ve usulsüz oy basma işleminin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Salıcı, Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını, avukatların olay yerine yönlendirildiğini ve İlçe Seçim Kurulu'na itiraz edildiğini belirtti.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği miting, Türk bayrağı taşıyan ve bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Bu olay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alan sözlerinin ardından gerçekleşti. Bahçeli, önceki gün yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nı ve CHP'yi sert bir dille eleştirmişti.
7 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

Manisa'nın Kula ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında iki kişinin darbedilmesi üzerine açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Darbedilen M.U. ve H.D. isimli şahıslar, belediyeden ihale alan bir firmanın yetkilileri olup, mesai saatinin ardından belediyeye davet edilmişlerdi. Olayın ardından belediye personeli M.O.A. ve R.G. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hikmet Dönmez de dün gözaltına alınmış ve bugün tutuklanmıştır.
30 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Twitter'da 'Ankara Kuşu' adlı hesabı kullanan Oktay Yaşar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi hedef alan paylaşımlar yapmak suçlamasıyla tutuklandı. Ankara başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Yaşar, Soner Hakkı Çoruh ve Yusuf Turan adliyeye sevk edildi ve Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ adına açılan ve İnce'yi hedef alan bir hesapla ilgili iddiaların ortaya atılmasının ardından gerçekleşti.
21 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarının önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin çevrimiçi toplantısının bir kısmı Youtube'a sızdırıldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu olaya Twitter üzerinden 'Tutmayın yol verin gidene gidene. Cevap da vermem artık gücüme gidene. #kemalkılıçdaroğlu' şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları Sarıgül'ün mesajının anlamını çözmekte zorlandı. Sarıgül daha önce İmamoğlu'na acele hareket etmemesi yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.
19 Temmuz 2023
İşaretlediklerim