MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği ve bir kısmının Youtube'a sızdığı çevrimiçi toplantı sonrasında geldi. Günaydın'ın, CHP tüzüğünün 22'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karara uymayacağı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin CHP'ye katılması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Tahir Elçi'nin değerlerini CHP'de savunamayacağını iddia etti. HDP'liler ise Diyarbakır'dan aday olması durumunda oyları böleceğini belirtti. Türkan Elçi, eleştirilere Twitter üzerinden şiddet dilinden arınma ve kişilik haklarına saygı çağrısı yaparak yanıt verdi.
18 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından MHP, bir süre sessiz kaldı ve Sinan Ateş ile ilgili taziye mesajı yayımlamadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı bir metinde, cinayetle ilgili tartışmalar partiye yönelik saldırı olarak değerlendirildi, ancak Sinan Ateş'in ismi geçirilmedi ve cinayetle ilgili detaylara değinilmedi. Açıklamada, MHP'nin siyasi duruşu ve itibarını koruma vurgusu yapıldı ve partiye yönelik suçlamaların asılsız olduğu ifade edildi.
4 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazeteci Alican Uludağ'ı Twitter'da tehdit etti. Uludağ, Yönter'in AYM'nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay üyesinin kızının nikah şahitliğini yaptığını Twitter'da paylaşmıştı. Yönter, Uludağ'a yönelik 'Türk düşmanı Alican. Nefesimiz ensende. Sen gazeteci değil tetikçi bir militansın' ifadelerini kullandı ve nikah şahitliği yaptığı için gurur duyduğunu belirtti.
11 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Adıyaman'da yanıt verdi. Erdoğan'ın geçmişteki tehditlerini hatırlatan Akşener, bu tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadığını ve Silivri'nin kendisi için soğuk olmadığını belirtti. Akşener, Erdoğan'a sinirlenmemesi ve papatya çayı içmeye devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, Erdoğan'ın yanındaki kişilere yönelik eleştirilerde bulunarak, onları tehdit etmesi gerektiğini ifade etti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da partisinin belediye başkan tanıtım toplantısında yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamalarının arkasında durduğunu belirtti. Erdoğan, hükümetin yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifadeleri üzerine gelen tepkilere Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törende yanıt verdi. Erdoğan, hükümet olarak tüm belediyelere bütçeden gereken payı gönderdiklerini ve muhalefetin elindeki şehirlerde bakanlıklar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerini basiretsizlikle suçladı.
6 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşmasının ardından İzmir'de gözaltına alındı ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi. Mahir Akkoyun adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Akkoyun'a destek mesajı yayınlayarak, 'Hepimiz Mahir'iz' ifadesini kullandı.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına gelmesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesine karşı çıktı. Uçum, bu durumun Anayasa'nın açık ihlali olduğunu belirtirken, Oğan da cumhurbaşkanının yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Her iki danışman da sosyal medya üzerinden bu görüşlerini dile getirdi.
6 Mart 2023

Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim