Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

Bolu'da sağanak yağışın ardından Bolu Dağı Tüneli çıkışında meydana gelen toprak kayması nedeniyle kapanan Anadolu Otoyolu İstanbul istikameti, karayolları ekiplerinin temizlik çalışmalarını tamamlamasıyla tekrar ulaşıma açıldı. Heyelan sonrası D-100 kara yoluna yönlendirilen sürücüler, Abant gişelerinin açılmasıyla otoyolu kullanmaya başladı. Bolu Dağı Tüneli'nin giriş kısmında riskli bölge olarak belirlenen yaklaşık beş kilometrelik alan tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.
11 Temmuz 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla İçmeler Araç Köprüsü'nün deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle 120 gün boyunca trafiğe kapalı olacağını açıkladı. Bu duyuru belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Köprünün trafiğe kapatılması, bugünden itibaren başlayacak ve belirtilen süre boyunca devam edecek.
21 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşyol metrobüs durağının üst geçidinin teknik ömrünü tamamlaması ve yaya kapasitesini karşılayamaması nedeniyle yenileme çalışmalarına başlıyor. 7 Şubat'tan itibaren 45 gün süreyle hizmet veremeyecek olan durak için alternatif olarak Sefaköy ve Florya metrobüs durakları öneriliyor. Yeni üst geçit 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak ve tamamlandığında D-100 kara yolu ve metrobüs yolu düzenlemeleri de yapılacak.
1 Şubat 2024

Metro İstanbul, 31 Aralık gecesi bazı metro, tramvay ve füniküler hatlarının gece boyunca hizmet vereceğini açıkladı. Ayrıca, 1 Ocak günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri için seferlerin ücretsiz olacağı belirtildi. Yılbaşı gecesi için planlanan sefer saatleri ve hatlar sosyal medya üzerinden duyuruldu.
28 Aralık 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı genel seçimlerin sandıklarının kapanmasının ardından, Ankara Kızılay'da bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına giden yollar trafiğe kapatıldı. Sadece Turkuaz Basın Kartı'na sahip gazetecilerin güvenlik denetiminden sonra binaya girişine izin veriliyor.
14 Mayıs 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Galata Köprüsü, çift yönlü araç ve yaya trafiğine açıldı. Köprüdeki çalışmalar planlanan tarihten önce sona erdi. Yenileme çalışması kapsamında, köprünün depreme karşı direncinin artırılması, hasarlı genleşme derzlerinin onarılması ve yağmur suyuna karşı koruyan yalıtım tabakasının yenilenmesi gibi işlemler gerçekleştirildi. Ayrıca, köprü tabliyesinde güneşte erimeyen 'trinidad asfalt' kullanıldı.
17 Eylül 2023

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Oral B Challenge Uluslararası 2023 Yılı İstanbul Triatlonu yüzme yarışları nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazın 03.30'dan itibaren gemi trafiğine kapalı olduğunu duyurdu.
3 Eylül 2023

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüşüyor. Bu proje, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve BAE ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesinin bir parçası. Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşüyor. BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030'a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor.
5 Ekim 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024
İşaretlediklerim