FIFA Konseyi, 2023-2026 döneminde futbolun gelişimine yönelik 2,25 milyar dolarlık bir yatırımı onayladı. Bu yatırım, 2016 öncesine kıyasla yedi katlık bir artışı temsil ediyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, sağlam mali yönetim sayesinde 11 milyar dolarlık bütçe hedefinin aşılacağını ve bu fonların üye federasyonlara gelişim ve eğitim projeleri için daha fazla kaynak sağlayacağını belirtti. 2023-2026 döneminin ilk yılında FIFA'nın 1,17 milyar dolar gelir elde ettiği ve bu gelirin büyük bir kısmının yayın ve pazarlama haklarından geldiği kaydedildi.
19 Mart 2024

Türkiye Cumhuriyeti ile Kamboçya Krallığı arasında ormancılık alanında işbirliğine dair bir mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşmayı Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sok Chenda Sophea ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan imzaladı. Sophea, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin ve işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Türk Hava Yolları'nın doğrudan uçuş başlatmasının ticaret ve iş dünyası için faydalı olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kalkınma deneyimlerinden dersler aldıklarını ve daha fazla işbirliği kurmak istediklerini ifade etti.
28 Mayıs 2024

Suudi Arabistan, yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmak amacıyla yaklaşık 40 milyar dolarlık bir fon oluşturmayı hedefliyor. Kamu Yatırım Fonu (PIF) yetkilileri, bu plan kapsamında ABD'li girişim şirketi Andreessen Horowitz ve diğer finansörlerle potansiyel ortaklıkları görüştü. Suudi Arabistan, çip üreticileri ve büyük ölçekli veri merkezleri gibi yapay zeka ile ilişkili teknoloji girişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. PIF yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, ülkenin yapay zeka projelerini desteklemek için gerekli siyasi iradeye ve finansmana sahip olduğunu belirtti.
20 Mart 2024
İşaretlediklerim