Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Oyuncular Tuba Büyüküstün ve Fırat Çelik, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için Fransa'da bir yardım gecesi düzenleyecekler. 3 Nisan 2023'te La Tour Eiffel Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan etkinlikte Fransız sanatçılar da yer alacak. Geceden elde edilecek tüm gelir UNICEF Türkiye'ye bağışlanacak.
21 Mart 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek 'Kelepçe Kullanma Kılavuzu' adlı oyun, oyunculardan Başak Daşman'ın vize alamaması sebebiyle iptal edildi. Türkiye vatandaşlarına yönelik Schengen ve diğer vizelerde ret oranlarının arttığı belirtiliyor. Batılı ülkeler, Türkiye'den yüksek oranda iltica başvurusu aldıklarını belirterek vize retlerinin gerekçesini dolaylı yollardan ifade ediyorlar. Sanatçılar Volkan Konak ve Onur Akın da benzer vize sorunları yaşadılar. Festivalde başka bir oyun iptal olunca, Sumru Yavrucuk 'Shirley' adlı tek kişilik oyununu sahneledi.
4 Haziran 2023

7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla kutlayacak. Festivalde The Lumineers, Fatoumata Diawara, Lizz Wright ve Youn Sun Nah Quartet gibi isimler sahne alacak. Parkorman, Robert Kolej, The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus gibi mekanlarda düzenlenecek konserlerin yanı sıra, Kadıköy'deki dört mekanda Gece Gezmesi ve Caz Vapuru etkinlikleri de yer alacak. Genç Caz+ konser serisi ve Mehmet Uluğ Fonu desteğiyle genç müzisyenlere sahne ve albüm kaydı imkanı sunulacak. Biletler öncelikli olarak Lale Kart üyelerine, ardından genel satışa sunulacak ve öğrenciler için indirimli bilet uygulaması devam edecek.
14 Mart 2023

AKP'li Samsun Çarşamba ve Çankırı Şabanözü Belediyeleri, rapçi Eypio'nun konserlerini iptal etti. Eypio, AKP'li troller tarafından hedef gösterildi ve Gezi eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı paylaşımlar bahane edilerek konserinin iptal edilmesi istendi. Çarşamba Belediyesi Başkanı Halit Doğan ve Çankırı Şabanözü Belediyesi Başkanı Faik Özcan, konserlerin iptal edildiğini duyurdu.
26 Haziran 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalde, Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazandı. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü Tülin Özen'e, en iyi erkek oyuncu ödülü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy'a verildi. Festivalde ulusal ve uluslararası birçok kategoride ödüller dağıtıldı.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

İstanbul'un önemli konser alanlarından Salon İKSV, 29 Eylül'de başlayacak sonbahar sezonunda La Femme, Jadu Heart, ENGIN, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimleri konuk edecek. Sonbahar sezonu, Fransa'nın rock'n roll grubu La Femme ile açılacak. Biletler, 25 Ağustos'ta satışa çıkacak ve öğrenci bileti fiyatları Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında 10 lira olacak.
24 Ağustos 2023

Ata Demirer’in yazıp oynadığı ve Hakan Algül’ün yönettiği Bursa Bülbülü filmi, 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, kendi kasedini çıkarmak isteyen şarkıcı Cengiz’in hikayesini anlatıyor. Başrollerde Ata Demirer, Özge Özacar, Cem Gelinoğlu, Neslihan Arslan ve Seda Türkmen yer alıyor. Demirer, haberi X hesabından duyurdu.
28 Haziran 2024

2003 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener, 21 yıl sonra İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision yarı finalinde 'Everyway That I Can' şarkısını yeniden söyledi. Erener'in performansı sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türkiye'nin yarışmaya dönüşü konusunda çağrılarda bulunuldu. Türkiye, 2012'den bu yana Eurovision'a katılmıyor, TRT'nin oylama sistemi değişikliklerini gerekçe göstererek yarışmadan çekilmişti. Erener'in performansı, Türkiye'nin Eurovision'daki başarılarını ve kültürel etkileşimlerini yeniden gündeme getirdi.
10 Mayıs 2024

Cannes Film Festivali'nde 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye'ye döndü. Kadıköy Lisesi'nde oy kullanırken vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Dizdar, Reuters tarafından 'kutuplaşmış bir Türkiye'ye döndü' başlığıyla haberlere konu oldu. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'nun eleştirilerine maruz kalan Dizdar, kadın olmanın zorluklarına dikkat çektiği konuşmasında geri adım atmadı. Ödülünü Ankara gar katliamında bacağını kaybeden Nuray karakteri ve mücadeleci ruhlara adadı.
29 Mayıs 2023

Oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, daha önce sosyal medyada gündem olmuştu; Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Nihal Yalçın'a ödülünü takdim etme şekli ve Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan Merve Dizdar'ın konuşmasını eleştirmesi ile dikkat çekmişti. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Resmi Gazete'de yayımlandı.
11 Ağustos 2023

Popüler Türk şarkıcı Gülşen, dört buçuk aylık bir aradan sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir halk konseri verdi ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Gülşen, daha önce orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konserde Gülşen'e bir zeytin fidanı hediye etti ve İzmir'in hoşgörüsünün simgesi olarak nitelendirdi.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim