Hatay'da çekilen 'Şahsi Meselemiz' adlı film, depremzedelerin gözleri önünde çekilmesi ve deprem enkazının dekor olarak kullanılması nedeniyle sosyal medyada eleştirildi. Film, depremzedelerin hassasiyetlerini görmezden gelerek travmalarını tetikleyecek şekilde çekildiği gerekçesiyle tepki çekti. Tepkilerin ardından film ekibi sosyal medya hesaplarını gizledi ve Hataylı depremzedeler bir imza kampanyası başlattı.
5 Kasım 2023

ABD'de Shane Co. isimli bir mücevher markası, 30 gün boyunca düzenli olarak yatak toplayan bir kişiye bin dolar (yaklaşık 29 bin lira) ödül vereceği bir yarışma başlattı. Marka, bu yarışmayla güne planlı başlamanın önemine dikkat çekiyor ve yatak toplamanın stresi azalttığını, sabah düzenini sağladığını iddia ediyor. Yarışma yalnızca ABD vatandaşlarına açık olup, kazanan 22 Aralık'ta açıklanacak.
27 Kasım 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

Almanya'da Mahmut Şahin'in evinin bahçesine düşen ve yaklaşık 4.5 milyar yıl yaşında olduğu tespit edilen 3.5 kilogram ağırlığındaki göktaşı için ilk olarak 200 bin avro teklif edilmişti. Bilim insanlarının değerlendirmesi sonucunda göktaşının değeri 400 bin avro olarak belirlendi. Şahin, göktaşını Münih'teki bir maden fuarında sergiledi ve Hamburg'daki bir müzeyle satış için görüşmeler yapmaktadır. Şahin, satıştan elde edeceği geliri yatırıma dönüştürmeyi planlıyor.
9 Kasım 2023

New York'taki Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen Met Gala 2023, bu yıl geçtiğimiz yıllarda pankreas kanserinden vefat eden ünlü Alman tasarımcı Karl Lagerfeld anısına düzenlendi. Ünlüler, Lagerfeld'in siyah beyaz renklerine olan düşkünlüğünü yansıtan kostümlerle etkinliğe katıldılar. Jared Leto, Lagerfeld'in kedisi Choupette temalı bir kostümle dikkat çekti. Etkinlikte biletler 50 bin dolardan, masalar ise 300 bin dolara satıldı ve Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için milyonlarca dolar gelir elde edildi.
2 Mayıs 2023

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 7,43 değer kaybetti. Dolar/TL yüzde 0,70, avro/TL yüzde 1,40 ve gram altın yüzde 4,55 değer kazandı. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 4,55 artışla bin 791 lira oldu. Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,79, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 1,41 değer kaybetti.
21 Ekim 2023

'Barbie' filmi, ilk hafta sonunda 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı ve Türkiye'de 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi. 'Oppenheimer' filmi ise 80,5 milyon dolarla Christopher Nolan'ın 'Batman' filmleri dışındaki en iyi açılış performansını gerçekleştirdi ve Türkiye'de 360 bin 41 seyirci tarafından izlendi. İki film, Türkiye'de hafta sonunda 800 bini aşkın izleyici tarafından sinemalarda izlendi ve yaz ayları hafta sonu rekorunu kırdı.
24 Temmuz 2023

Elvis Presley'in kariyerinin başlarında giydiği mavi süet ayakkabılarının, Devizes, Wiltshire'daki Henry Aldridge & Son müzayede evinde 120 bin sterline (yaklaşık 5 milyon TL) satılması bekleniyor. Presley, bu ayakkabıları 1950'lerde sahnede ve sahne dışında giymiş, ABD ordusuna çağrıldığında ise bir arkadaşına vermişti. Müzayede evi, geçen yıl da Presley'e ait bir vizon paltoyu 128 bin sterline Amerikalı bir koleksiyoncuya satmıştı.
28 Haziran 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, sahte tarihi eser satışına ortak etme vaadiyle bir kişiyi 10 bin avro dolandıran iki şüpheli tutuklandı. Mağdur Metin Y., iki kişinin kendisine altın görünümlü sahte heykeller göstererek dolandırdığını ihbar etti. Şüpheliler, İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı ve ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Denizli Müze Müdürlüğü, heykellerin sahte olduğunu tespit etti.
16 Mart 2024

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları kapsamında bugünden itibaren bir ay boyunca ziyaretçilere kapalı olacak. Kulenin çatı onarımı nedeniyle 8'inci katı geçen yıl kasımda ziyarete kapatılmış, aleminin konservasyonu tamamlanmıştı. Ayrıca, yapıda jeoradar çalışmaları gerçekleştirildi ve dış cephe onarımı yapılacak. Restorasyon çalışmaları sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek. Çalışmaların nisanda tamamlanması planlanıyor.
23 Şubat 2024

Norveç'te insanlar için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle uyutulan deniz aygırı Freya'nın bronz heykeli, Norveçli Astri Tonoian tarafından yapılarak, Freya'nın ilk kez görüldüğü yere yakın bir konuma yerleştirildi. Heykel için kitlesel bağışlarla yaklaşık 25 bin dolar toplandı ve bir törenle açıldı. Freya'nın uyutulması kararı, insanların güvenli mesafeyi korumamaları nedeniyle alınmış ve çevreciler tarafından eleştirilmişti.
1 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında dünya çapında tanınan sanatçılar ve ünlüler, Türkiye'ye sosyal medya üzerinden destek ve taziye mesajları yayımladı. Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Antonio Banderas, Dua Lipa, Mark Ruffalo, George Takei, Evgeny Grinko, Yngwie Malmsteen ve Manowar gibi isimler, depremden etkilenenler için üzüntülerini ve dayanışma duygularını ifade ettiler. Mark Ruffalo ayrıca AHBAP Derneği'ne destek olunması çağrısında bulundu.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da ağır hasar gören Özel Defne Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde unutulan hastaların hayatını kaybettiği belirlendi. Hastane çalışanlarının kendi cebinden ödediği parayla kiraladıkları vinçle tahliye işlemleri gerçekleştirilmişti. Ancak, bazı hastaların ailelerine haber verilmeden defnedildiği, yakınlarının günlerce arayış içinde olduğu ancak cenazelerin bulunduğunu ve defnedildiğini geç öğrendikleri anlaşıldı.
8 Mart 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi mendireğe çarptıktan sonra batmış ve 12 kişilik Türk mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmıştı. Kaybolan yedi denizciyi bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 16'ncı gününde devam ediyor. Hem karada hem denizde yapılan aramalarda Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, özellikle Erdemir Limanı bölgesine yoğunlaşmış durumda.
4 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, Basın İlan Kurumu'nun bütçesinden eşarp ve saat alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Demir, eski genel müdür Rıdvan Duran'ın görevden ayrıldıktan iki gün sonra alınan 'Rado Coupole Classic' marka saatin kim için alındığını ve kime hediye edildiğini sordu. Ayrıca, BİK'in Afyonkarahisar'daki bir otelde yapılan toplantı sonrası İpekyol Giyim'den alınan ve faturanın kuruma kesilen 479 liralık eşarp alımının gerekçesini de sorguladı.
4 Ekim 2023

Borsa İstanbul, güne yüzde 0,59 oranında yükselişle başlamasına rağmen, saat 10:00'dan sonra yaşanan sert satışlar nedeniyle günlük kaybı yüzde 7'ye ulaştı. Bu süreçte iki kez devre kesici mekanizması devreye girdi. Devre kesici, belli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında alım-satım işlemlerini otomatik olarak durduran bir önlemdir. Satışlar sonucunda 200'den fazla hisse için devre kesici uygulandı.
5 Ocak 2023

Darphane, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel bir hatıra parası bastı. Parada, AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' sloganı ve icraatlarına yer verildi. Parada ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından bu yana görev yapmış 12 cumhurbaşkanının rölyefleri, Atatürk rölyefi, savunma sanayi ve ulaştırma projeleri, İslamiyet'in simgesi, tarımsal yenilikler, kadın hakları, Türk milleti ve bilim insanlarına yer verildi. Hatıra paralar, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren Darphane'nin e-mağaza sitesinden ya da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Beşiktaş mağazasından temin edilebilir.
28 Ekim 2023

Ankara Çankaya'da dün etkili olan fırtına sırasında 35 katlı bir apartmanın balkonundan bir koltuk takımının parçaları uçtu. Mahalle sakini Onur Kalmaz tarafından çekilen görüntülerde, koltuğun havada uçtuğu ve bir evin önüne düştüğü görülüyor. Caddedeki iş yeri sahipleri, koltuk takımının parçalarını sahibine ulaştırmak için saklıyor. Kalmaz ve diğer mahalle sakinleri, koltuğun sahibini bulmak veya ihtiyaç sahibi birine vermek için bekliyorlar.
18 Mayıs 2023

Türkiye'de Merkez Bankası'nın döviz kuru politikaları ve altın rezervlerindeki düşüş nedeniyle piyasada ikili bir durum oluştu. Kapalıçarşı esnafı, altın satışlarının son haftalarda iki katına çıktığını ifade etti. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı, ramazanın ikinci haftasından itibaren altın talebinin arttığını ve satışların yüzde 30 yükseldiğini belirtti. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde altın üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 408 arttı. Dünya Altın Konseyi, Türkiye'nin altın talebinin rekor seviyelere ulaştığını bildirdi.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim