Ünlü oyuncu Julian Sands'ın kalıntıları, Kaliforniya'nın Mount Baldy dağında bulundu. Sands, bu dağa tırmanmak üzere tek başına yola çıkmış ve 13 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamıyordu. Doğa yürüyüşü yapan bir grup, Sands'ın kaybolduğu bölgede insan kalıntılarına rastladı ve yetkililere bildirdi. Bernardino Bölgesi Emniyet Teşkilatı, bulunan kalıntıların Sands'a ait olduğunu teyit etti.
28 Haziran 2023

Amiens Belediye Başkanı Brigitte Foure, Birinci Dünya Savaşı sırasında Picardie Müzesi'nden çalınan ve daha sonra ABD'de açık artırmada Madonna tarafından satın alınan 'Diane et Endymion' isimli tarihi tabloyu ödünç almak istediğini açıkladı. Foure, 2028'de Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday olan Amiens'te sergilemek üzere tabloyu ödünç olarak talep etti ve Madonna'nın tabloyu yasal olarak edindiğini, mülkiyet hakkına itirazları olmadığını belirtti. Tablo, 1989 yılında New York'taki Sotheby's müzayedesinde Madonna tarafından 1,3 milyon dolara satın alınmıştı.
17 Ocak 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Borsa İstanbul, yaşanan ölümler ve yıkımlara rağmen ilk iki gün açık tutuldu ve bu süreçte sert düşüşler yaşandı. Depremden etkilenen 10 ildeki 381 bin yatırımcı, borsanın açık kalması nedeniyle toplamda 5,4 milyar lira kaybetti. Borsa İstanbul'da 8 Şubat'taki işlemler iptal edilirken, ilk iki gün için böyle bir iptal işlemi yapılmadı. Deprem bölgelerindeki yatırımcıların toplam portföy değeri 6 Şubat'ta 61,5 milyar lira iken, kayıplar sonrası 56,2 milyar liraya düştü.
15 Şubat 2023

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Şarkıcı Demet Akalın, Didim'e giderken içinde bulunduğu teknenin battığını ve kafasına darbe aldığını Instagram'dan paylaştığı bir video ile duyurdu. Akalın, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Kazadan sonra araba ile Didim'e gittiğini ve konserini gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, kazanın olduğu yerde bir ışık olmasının kazayı önleyebileceğini belirtti.
25 Ağustos 2023

ABD'li oyuncu Dwayne Johnson, Paris'teki Grevin Müzesi'nde sergilenen balmumu heykelinin ten renginin kendisini yansıtmadığını belirterek itiraz etti. Sosyal medyada da heykelin ten rengi nedeniyle eleştirilere maruz kalan müze, Johnson'ın heykelini kaldırdı. Johnson'ın heykelinin, kendisinden daha çok 'Hızlı ve Öfkeli' serisinden rol arkadaşı Vin Diesel'e benzediği belirtildi.
24 Ekim 2023

Demirören Medya, İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve daha önce kapatılan matbaa tesisinin arsasını ve üzerindeki binaları, İHA ve SİHA üreticisi Baykar Makina Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 816 milyon 551 bin TL'ye sattı. Hürriyet, daha önce de İstanbul, Antalya ve İzmir'deki matbaa makinelerini Tayfurlar Ticaret'e satmıştı. Satış işlemi Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda duyuruldu ve satıştan 108 milyon 448 bin TL zarar edildiği bildirildi.
5 Mayıs 2023

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki otobüs terminalinde, ihbar üzerine bir kişinin eşyalarını arayan Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cam fanusta bir piton ve kafeste iki kumru buldu. Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında piton, Doğa Koruma ve Milli Parklar Vakfıkebir Şefliği tarafından Ortahisar Belediyesi Trabzon Akvaryum’a teslim edildi. Hayvanların sahibi, sirkte gösteri amaçlı kullandığını belirtse de herhangi bir belgesi olmadığı için 16 bin 644 lira ceza ile cezalandırıldı.
15 Mart 2024

İsviçre'nin Zürih kentindeki Koller Müzayede Evi tarafından Avrupa'da ilk kez açık artırmaya çıkarılan T-Rex cinsi dinozor iskeleti, yaklaşık 67 milyon yaşında ve 6,2 milyon dolara satıldı. 11,6 metre uzunluğunda ve 3,9 metre yüksekliğindeki bu iskelet, 'en muhteşem T-Rex iskeletlerinden biri' olarak nitelendiriliyor. İskelet, bir özel koleksiyoncu tarafından satın alındı ve Avrupa'da kalacak. '293 Trinity' adı verilen iskelet, üç farklı T-Rex'in kalıntılarından birleştirildi ve yarısından fazlası gerçek kemiklerden oluşuyor.
19 Nisan 2023

Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın 1980'lerde Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, müzayedede 250 bin sterline (yaklaşık 8 milyon 742 bin 500 lira) satıldı. Ceketin 200 bin ile 400 bin sterlin arasında bir fiyata satılması bekleniyordu. Jackson, bu ceketi 1984 yılında Pepsi için yaptığı reklam serisinin ilkinde giymişti.
11 Kasım 2023

Barbie'nin ikonik 'Rüya Evi', yenilenmiş haliyle Airbnb üzerinden kiralanabilecek. Kısa süreli konaklama hizmeti sunan Airbnb, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde iki kişiyi tek gecelik konaklamalar için ağırlayacağını belirtti. İlan, 17 Temmuz'da TSİ 10:00'da açılacak ve seçilen kişiler, Barbie evinde ücretsiz bir gece geçirmek için yanında bir arkadaşını da getirebilecek. Evin yenilenmesi, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünü paylaştığı yeni 'Barbie' filminin çekimleri için yapıldı.
27 Haziran 2023

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023

Kylie Jenner, Paris Couture etkinliklerinde Schiaparelli moda evinin İlkbahar-Yaz 2023 koleksiyonuna ait aslan başı şeklindeki broşu ile dikkat çekti. Broş, hayvanseverler tarafından eleştirilmesine rağmen tamamen yapay malzemeden üretildi. Koleksiyon, Dante'nin 'İlahi Komedya'sından esinlenerek şehvet, gurur ve açgözlülüğü temsil eden leopar, aslan ve kurt figürlerini içeriyor. Kreatif direktör Daniel Roseberry, bu figürleri yaratım sürecinin sancılarının bir metaforu olarak kullandığını ve giysilerin korku uyandırmasının başarı olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde beş ay önce doğa yürüyüşüne çıkan ve kaybolan ünlü oyuncu Julian Sands'ı arama çalışmalarında insan kalıntıları bulundu. Kemikler, kimlik tespiti için adli tıp ofisine gönderildi. Sands'ın kaybolduğu bölgede bulunan kemiklerin, oyuncuya ait olup olmadığı bir hafta içinde açıklanacak.
25 Haziran 2023

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yılbaşından bu yana karkas etin kilogram fiyatının 130 liradan 180 liraya yükseldiğini ve 6 Şubat'taki depremler sonrası haftada iki kez zam yapıldığını belirtti. Tüfekçi, bazı büyük firmaların fiyatları artırdığını ve deprem bahanesiyle yapılan zamların ahlaken doğru olmadığını ifade etti. İstanbul'daki kasaplar, fiyat artışlarına tepki olarak dükkanlarını bir hafta süreyle kapatmayı düşünüyor.
27 Şubat 2023

Pop müziğin en büyük ikonlarından biri olan Michael Jackson'ın 1984 yılında Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, açık artırmada satışa çıkarılacak. Kostüm ve dekor satıcısı Propstore tarafından kasımda düzenlenecek açık artırmada ceketin en az 245 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Açık artırmada ayrıca George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Elvis Presley, Angus Young, John Lennon ve The Beatles'a ait eşyalar da satışa sunulacak.
11 Ekim 2023

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Ridley Scott'ın yönettiği ve 2000 yılında gösterime giren 'Gladyatör' filminin devamında rol almasa da kendisine yöneltilen sorular nedeniyle ödeme almayı hak ettiğini esprili bir dille ifade etti. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde basın toplantısına katılan Crowe, devam filminde yer almadığını ve 'o dünyada ölü olduğunu' belirtti. Ayrıca, Scott'a güvendiğini ve devam filminin başarılı olacağını umduğunu söyledi.
2 Temmuz 2023

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, insanların 'enkaz altında kalır' korkusuyla yastık altı birikimlerini bankalara yatırmaya başladıklarını belirtti. Yakın, bankalar adına altın eksperliği yaptıklarını ve deprem öncesine göre bu altınların oranının üç katına çıktığını ifade etti. Ayrıca, depremzedelerin kara günler için sakladıkları altınları bozdurduklarını da ekledi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim