Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali nedeniyle Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerini reddetti. Fenerbahçe, talepleri karşılanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacağını belirtti. TFF'nin bu kararı, Fenerbahçe yönetiminin federasyona gönderdiği yeni bir yazı sonrasında alındı.
3 Nisan 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 19 Haziran'da üç maç oynandı. B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Almanya, Macaristan'ı 2-0 mağlup etti. Aynı grupta İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Maçlarda toplamda sekiz gol kaydedildi.
20 Haziran 2024

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

EURO 2024'te Türkiye'nin Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer'in kariyerinde tartışmalı olaylar bulunuyor. Zwayer, 2005 yılında bir maçta şike yapmaktan 6 ay men cezası almıştı. Bu olay, Alman Futbol Federasyonu tarafından gizli tutulmuş ancak daha sonra basına sızdırılmıştı. Zwayer, 2012'den beri FIFA kokartı taşıyor ve kariyerinde birçok önemli maçta görev aldı.
21 Haziran 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) hakemlerin kritik kararların gerekçelerini takım kaptanlarıyla paylaşacağını duyurdu. Rosetti, hakem ve takım kaptanlarının oyunun imajını koruma sorumluluğunu paylaşması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kaptanın rolünü göz ardı eden ve hakeme saygısızlık yapan oyunculara sarı kart gösterileceğini vurguladı. Bu uygulama, takım arkadaşlarının hakeme saygı duymasını sağlamak için kaptanların sorumluluğunu artırmayı amaçlıyor.
14 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ilk maçında Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 yendi. Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı golle öne geçen Türkiye, Gürcistan'ın 32. dakikada eşitliği sağlamasına rağmen, Arda Güler'in 65. dakikadaki ve Kerem Aktürkoğlu'nun 90+7. dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin Mehmet Büyükekşi liderliğindeki mevcut durumundan memnun olmadıkları için yönetimin değişmesi talebiyle imza toplamaya başladı. Kulüpler, TFF'nin kriz yönetiminde yetersiz kaldığını ve çözüm üretemediğini iddia ediyor. Buna karşılık, TFF bir açıklama yaparak olağan genel kurul toplantısının 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılacağını duyurdu. Bu, kulüplerin olağanüstü seçim talebine karşılık verilmeyeceğini gösteriyor.
8 Nisan 2024

UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini ve İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu. Türkiye'nin çekilmesi sonucunda, EURO 2028'in ev sahipliği için Britanya ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı karşısında rakip kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda EURO 2028 adaylığından çekileceğini önceden duyurmuştu.
4 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nin 7'nci haftasında Fransa, Belçika ve Portekiz, gruplarından çıkmayı garantiledi. B Grubu'nda Fransa, Hollanda'yı 2-1 yendi. F Grubu'nda Belçika, Avusturya'yı 3-2'lik skorla geçti. J Grubu'nda ise Portekiz, Slovakya'yı 3-2 yendi ve EURO 2024'e katılmayı garantiledi.
14 Ekim 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Gülengül Altınsay, Türk hakemlerinin Avrupa'daki meslektaşlarına kıyasla daha fazla baskı altında maç yönettiğini ifade etmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yönlendirilen bir ortamda, hakemlerin bağımsız karar verme yeteneklerinin sınırlı olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, TFF'nin kritik maçlarda VAR sistemine yabancı hakem getirme çabalarının yalnızca geçici bir çözüm olduğunu ve temel sorunları çözmediğini eleştirmiştir.
25 Nisan 2024

Fırat Aydınus, EURO 2024'te Türkiye'nin Avusturya ile oynayacağı son 16 turu maçına atanan hakem Artur Soares Dias hakkında endişelerini dile getirdi. Dias'ın yönettiği maçlarda Türk kulüplerinin ve milli takımlarının sürekli kaybetmesi nedeniyle 'uğursuz hakem' olarak nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca, Dias'ın kart göstermeyi seven bir hakem olduğunu ve bu durumun eleme turlarında sorun yaratabileceğini ifade etti. Aydınus, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu hakemin yönetim tarzını incelemiş olmasını umduğunu söyledi.
30 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonunda görev alacak Süper Lig, VAR, A, B, C klasman, kadın bölgesel, bölgesel hakem ve yardımcı hakem ile Süper Lig, A, B, C ve bölgesel gözlemci listelerini belirledi. Süper Lig, VAR ve A Klasman hakem listesi de açıklandı. Süper Lig'de görev alacak hakemler arasında Çağdaş Altay, Mert Güzenge, Mete Kalkavan gibi isimler yer alırken, VAR'da Emre Malok, Hüseyin Göçek, Onur Özütoprak gibi isimler görev yapacak.
2 Ağustos 2023
İşaretlediklerim