Marvel, Blade karakterinin başrolde olduğu 'Marvel’s Blade' isimli yeni bir video oyununu duyurdu. Oyun, Bethesda, Arkane ve Marvel Games iş birliğiyle geliştiriliyor ve tek oyunculu, üçüncü şahıs perspektifinden oynanacak bir yapıya sahip olacak. Oyunun Paris'te geçeceği ve 'çok yakında' piyasaya sürüleceği belirtiliyor, ancak net bir çıkış tarihi verilmedi.
8 Aralık 2023

Nvidia, oyun festivali Gamescom etkinliği öncesinde, efsane oyunlardan Half-Life 2’nin geliştirilmiş görüntü kalitesine sahip yenilenmiş (remaster) versiyonunun geleceğini duyurdu. Bu versiyon, Orbifold Studios tarafından geliştiriliyor ve Nvidia'nın RTX teknolojisi ile destekleniyor. Oyunun ne zaman çıkacağı ve şu an hangi aşamada olduğu bilinmiyor.
23 Ağustos 2023

Microsoft, bilgisayar oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın almak için Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) yeni bir anlaşma sundu. CMA, nisanda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını rekabet endişeleri nedeniyle engellemişti. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacak. Bu haklar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının öncesinde Ubisoft'a satılacak.
22 Ağustos 2023

Efsane oyun serisi Mortal Kombat'ın yeni oyunu Mortal Kombat 1, 18-21 Ağustos tarihleri arasında beta versiyonuyla oyuncuların beğenisine sunulacak. Oyun, 19 Eylül'de Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X platformlarına gelecek. Beta versiyon, yalnızca oyunun ön siparişini vermiş oyuncuların kullanımına açık olacak ve sadece PlayStation 5 ve Xbox Series X'te oynanabilecek.
29 Temmuz 2023

Virtuos Games'in eski bir çalışanının Reddit'te paylaştığına göre, 'The Elder Scrolls 4: Oblivion' oyununun yeniden yapımı geliştiriliyor. Oyunun 2024'ün sonunda veya 2025'in başında piyasaya sürülebileceği ve Unreal Engine 5 grafik motorunun kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, firmanın başka projeler üzerinde de çalıştığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

Sony Interactive Entertainment, fiziksel olarak daha küçük ve hafıza kapasitesi artırılmış yeni model PlayStation 5 (PS5) konsolunu Japonya'da satışa çıkardı. 'PS5 Slim' adı verilen yeni model, disk sürücüsüz ve ultra HD Blu-Ray disk sürücülü olmak üzere iki farklı versiyonla sunuluyor. İlk modele göre yüzde 30 daha küçük ve ağırlıkta önemli oranda hafifletilmiş olan bu yeni modelin, yurt dışı satışlarına da bu ay içinde başlanacak.
11 Kasım 2023

Rockstar Games, merakla beklenen video oyunu Grand Theft Auto (GTA) 6'nın 2025 sonbaharında çıkacağını duyurdu. 8 Kasım 2023'te oyunun duyurusu yapılmış ve 5 Aralık'ta fragmanı yayınlanmıştı. Fragmanda oyunun Vice City'de geçeceği ve iki ana karakterin olacağı görülüyor. Take-Two Interactive, son mali açıklamasında oyunun çıkış tarihini doğruladı.
17 Mayıs 2024

Ubisoft, tarihsel aksiyon macera türündeki popüler video oyunu 'Assassin’s Creed Syndicate'i 6 Aralık'a kadar ücretsiz olarak oyunculara sunuyor. Steam platformunun dolar kuruna geçmesi sonrasında oyunseverlerin yeni oyunlara erişimde zorlandığı bir dönemde, Black Friday indirimleri sayesinde birçok oyun indirimli veya ücretsiz olarak temin edilebiliyor. 2015 yılında piyasaya sürülen ve olumlu yorumlar alan oyun, Ubisoft Connect platformu üzerinden 6 Aralık saat 16:00'a kadar ücretsiz olarak indirilebilecek.
28 Kasım 2023

Electronic Arts (EA), Command & Conquer serisi, SimCity 3000 Unlimited, Populous serisi, Dungeon Keeper serisi, Sid Meier’s Alpha Centauri ve The Saboteur gibi bazı klasik oyunlarını Steam platformuna ekledi. The Verge teknoloji sitesinin haberine göre, bu oyunlar artık Steam üzerinden satın alınabilir durumda. EA'nin bu hamlesi, klasik oyun severler için önemli bir gelişme olarak görülüyor.
8 Mart 2024

Netflix, kullanıcıların televizyonlarından oyun oynayabilmesini sağlayacak 'Game Controller' isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcıların telefonlarını veya tabletlerini bir oyun konsolu gibi kullanmalarını sağlayacak. Netflix'in oyun sektörüne girişi beklenen ilgiyi yaratamamış ve kullanıcıların sadece yüzde 1'i Netflix Games oyunlarını oynamıştı. Şirket, bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
14 Ağustos 2023

İngiliz Rekabet Otoritesi (CMA), Microsoft'un oyun firması Activision Blizzard'ı satın almasına olumlu bakıldığını bildirdi. Microsoft'un yeni anlaşmada attığı adımların, satışın onaylanarak sonlandırılması için kapı açtığı belirtildi. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, Activision'ın bulut oyun haklarını satın almayacak ve bunun yerine bu haklar Ubisoft Entertainment SA'ya satılacak. CMA, bu yıl nisan ayında Microsoft'un Activision'ı satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği ve haksız rekabete yol açacağı endişeleri nedeniyle engellemişti.
22 Eylül 2023

Acun Ilıcalı'nın kurucusu olduğu Acun Medya, BBC Studios imzalı zeka oyunu formatı 'The 1% Club'ın haklarını satın aldı. Yerli versiyonu TV8'de yayınlanacak olan oyun, halkın zekasını bilimsel bir araştırmayla test ediyor. Yarışmacıların büyük ödül olan 100 bin avroyu kazanabilmek için ülkenin yalnızca yüzde 1'inin cevaplayabileceği bir soruya yanıt vermeleri gerekiyor. Yapımına 2023'te başlanacak olan programın 2024'te yayınlanması planlanıyor.
18 Ekim 2023

Video oyunu geliştiricisi Epic Games, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16'sını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin Üst Yöneticisi Tim Sweeney, ayrıca geçen yıl satın aldıkları çevrimiçi müzik platformu Bandcamp'in müzik lisanslama platformu Songtradr'a satılacağını ve çocuklar için dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının devre dışı bırakılacağını belirtti. Sweeney, şirketin bir sonraki evrimine yatırım yaptıklarını ve popüler oyunları Fortnite'ı 'meta evrenden ilham alan bir ekosistem' olarak büyüttüklerini ifade etti.
29 Eylül 2023

Activision Blizzard, popüler oyun serisi 'Call of Duty-Warzone'u 21 Eylül'de kapatma kararı aldı. 2020 yılında piyasaya sürülen ve oyun severler tarafından beğenilen oyun, yeni sürümün çıkmasıyla 'Warzone Caldera' olarak yeniden adlandırılmıştı. Ancak yeni sürümün çıkışıyla oyuncu sayısında düşüş yaşanınca şirket, yeni serilere odaklanmak amacıyla oyunun kapatılacağını duyurdu.
23 Haziran 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Oyun dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan 'The Game Awards' tarafından düzenlenen 'yılın en iyi oyunu' ödülü için altı oyun aday gösterildi. Adaylar arasında Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder ve The Legend of Zelda Tears of the Kingdom bulunuyor. Toplam 31 farklı kategoride ödüller verilecek olan yarışmanın sonuçları 7 Aralık'ta açıklanacak. Oylamalar ve adaylar hakkında daha fazla bilgiye verilen link üzerinden ulaşılabiliyor.
17 Kasım 2023

Sony tarafından üretilen PlayStation oyun konsolu çevrimiçi abonelik ücretlerine zam yaptı. Bu ayın başında abonelere yeni oyunlarını duyuran Sony, aynı zamanda dünya çapında fiyatlarına zam yapacağını bildirdi. Zamla beraber Türkiye'de yıllık üyeliği 460 lira olan PlayStation Deluxe üyeliği yüzde 500'e yakın zamlanarak 2 bin 750 liraya yükseldi. PlayStation Plus Essential, Extra ve Deluxe üyeliklerinin yeni fiyatları da belirlendi.
7 Eylül 2023

Microsoft, Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planını duyurmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu, rekabeti bozacağı endişesiyle satın almaya karşı çıkmış, ancak ABD mahkemesi bu iddiaları reddederek işleme yeşil ışık yakmıştır. Avrupa Birliği de rekabet incelemesini tamamlayarak onay vermiş, ancak Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu satın almayı engellemişti. Microsoft ve Activision, Britanya'daki durumu çözmek için yeniden başvuruda bulunmayı planlıyor.
12 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Naughty Dog stüdyosunun eş direktörü Neil Druckmann, Last of Us serisinin üçüncü oyunu için bir konseptin kafasında olduğunu belirtti. Bu bilgi, Last of Us: Part II oyununun yapım sürecini anlatan bir videoda paylaşıldı. Druckmann, henüz bir hikaye örgüsü olmadığını ancak serinin devam edebileceğine dair bir konseptin bulunduğunu ifade etti. Serinin ilk iki oyunu büyük beğeni toplamış ve bir dizi adaptasyonu da yapılmıştı.
5 Şubat 2024
İşaretlediklerim