Borsa İstanbul'da işlem gören Bizim Toptan Satış Mağazaları ve Platform Turizm Taşımacılık, bu hafta yatırımcılarına temettü dağıtacak. Bizim Toptan Satış Mağazaları bugün hisse başına 0,75 lira, Platform Turizm Taşımacılık ise 10 Ekim'de hisse başına 0,064719 lira kar payı ödeyecek.
9 Ekim 2023

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, şirketin kendi hisselerini geri almak üzere 1 milyar lira fon ayırma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, şirketin 31 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan 'Pay Geri Alım Programı' ve 27 Nisan 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde alındı. Açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
28 Nisan 2023

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına destek verdikleri gerekçesiyle aralarında 16 Türk şirketinin de bulunduğu toplam 93 kuruluşa ticari kısıtlamalar getirdi. Bu karar, Joe Biden hükümeti tarafından Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının yıl dönümü öncesinde alındı ve ABD Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından da desteklendi. Yaptırımlar, Ukrayna savaşı ve Rus muhalif Aleksey Navalni'nin ölümüyle bağlantılı olarak uygulandı. Bu kararla, söz konusu şirketler ABD'den herhangi bir sevkiyat alamayacak.
23 Şubat 2024

Gazeteci Alican Uludağ, Turkcell'in İstanbul'daki çalışanlarına seçim gecesi teknik altyapı çalışmaları yapılacağı için ofis ve plazalara girişlerin ve VPN ile bilgisayarlara bağlantının mümkün olmayacağını duyurduğunu bildirdi. Uludağ, bu durumun seçim gecesi telefon, internet ve TV yayınlarının kesintisiz sürdürülmesi açısından risk oluşturabileceğini ve özellikle muhalif medya kuruluşlarının yayınlarının kesilebileceğini öne sürdü. Bu bilgi, Uludağ'ın Twitter hesabından paylaşılan bir ekran görüntüsü ile desteklendi.
12 Mayıs 2023

Gıda şirketi Dardanel, Koç Holding'in satılığa çıkardığı Tat Gıda'nın yüzde 53 oranındaki paylarını satın almak için teklif verdiğini duyurdu. Koç Holding daha önce Tat Gıda'nın satışı dahil alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattığını belirtmişti. Dardanel'in teklifi, şirketin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firması ile ortaklaşa yapıldı.
21 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da Sabancı Holding, Alarko Holding, Şişecam, Halkbank ve diğer bazı şirketler dahil olmak üzere toplam 15 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirketler, farklı fiyat aralıklarında ve nominal değerlerde hisse geri alımları yaptılar. Bu işlemler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hissedar değerlerini yönetme stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir.
3 Şubat 2023

Türkiye'de oyun sektörüne yapılan yatırımlar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 424,7 milyon dolara ulaştı. İstanbul, Avrupa'da Londra'dan sonra en çok oyun anlaşması yapılan ikinci şehir oldu ve dünya genelinde beşinci sırada yer aldı. Mobil oyunlar gelirlerin büyük bir kısmını oluştururken, Türkiye'deki oyuncu sayısı 44 milyona ulaştı. Türkiye'den 'unicorn' statüsüne ulaşan Peak Games ve Dream Games gibi oyun şirketleri de bulunuyor.
19 Nisan 2023

ABD Hükümeti, Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettikleri iddiasıyla Türkiye merkezli en az dört şirkete yaptırım kararı aldı. Bu şirketlerden ikisi Dexias Türkiye ve Azu International olarak belirtildi. ABD yetkilileri bu adımın bir 'uyarı ateşi' olduğunu ifade etti. Türkiye, daha önce Rusya ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini sürdürdüğü için Batı'dan uyarılar almış ve Rus ödeme sistemi Mir'den çekilmişti.
12 Nisan 2023

Yerli kripto para borsası BtcTurk, 22 Haziran 2024 tarihinde siber saldırıya uğradığını ve bu saldırı sonucunda 10 sıcak kripto para cüzdanındaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiğini açıkladı. Şirket, kullanıcı varlıklarının büyük bir kısmının soğuk cüzdanlarda güvende olduğunu ve finansal gücünün bu kayıpları karşılayacak düzeyde olduğunu belirtti. Tedbir olarak kripto para yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup, gerekli güvenlik kontrolleri tamamlandıktan sonra işlemler yeniden açılacaktır. Türk Lirası yatırma ve çekme işlemleri ise kesintisiz devam etmektedir.
23 Haziran 2024

Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Türk Telekom, Brand Finance'in 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' araştırmasına göre marka değerini yüzde 50 oranında kaybederek 18'inci sıraya düştü. Şirketin hisselerinin çoğunluğu Türk Varlık Fonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aitken, yönetim kurulunda birden fazla maaş alan AKP'li isimler bulunuyor. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut ve beş bakan yardımcısı yer alıyor. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yönetim kurulu üyelerinin aylık yaklaşık 40 bin TL maaş aldığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Koç Holding, kendi emekli ve yardım sandığı vakfının sahip olduğu Arçelik hisselerini 630 milyon lira karşılığında satın aldı. Bu alım, şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 0,87'sine denk geliyor. Satın alma işlemi nakit ve peşin olarak gerçekleştirildi ve hisse devri tamamlandı. İşlem öncesinde Koç Holding'in Arçelik'teki payı yüzde 40,56 iken, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'nın payı yüzde 5,14'tü.
19 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon vaadi kapsamında 15 model üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bu düzenlemenin Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacağını belirten Şimşek, 60 milyar dolarlık cari açığı da hesaba katarak hareket edeceklerini ifade etti. Bu kapsamda Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO MOBİLE ve POCO markalarına ait bazı telefon modelleri düzenlemeye dahil olabilir.
26 Ağustos 2023

Global Yatırım Holding, yüzde 100 bağlı ortaklığı GFS Holding'in halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından reddedildiğini duyurdu. SPK'nın ret gerekçeleri arasında GFS Holding'in tek hissedarının ve iki bağlı ortaklığından birinin halka açık olması, faaliyetlerinin sınırlı olması, 2021 yılı faaliyetlerinin mali tablolara tam yansımaması ve finansal halka arz kriterlerinin sağlanmaması yer aldı. Global Yatırım Holding, 2023 yıl sonu mali tablolarının hazırlanmasının ardından halka arz için gerekli finansal kriterlerin sağlanacağını ve SPK'nın diğer gerekliliklerinin de tamamlanacağını belirterek halka arz konusundaki niyet ve kararlılığını sürdüreceğini ifade etti.
22 Kasım 2023

Yunanistan'ın Fourlis Grubu, Türkiye'de bulunan 12 Intersport ve The Athlete’s Foot mağazasının işletme haklarını kapsayan Intersport Atletik Mağazacılık'ın tüm hisselerini Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi'ne satma konusunda anlaşma imzaladı. İşlemde Intersport'un borçlar dahil değeri 3 milyon avro olarak belirlendi, ancak satış fiyatı açıklanmadı.
27 Ocak 2023

BIST 100 endeksinin düşüş eğilimini sürdürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Bu şirketler Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) ve Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) olarak belirlendi. GESAN, DENGE, SKTAS ve TEKTU hisselerine bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, EUYO hisselerine emir paketi tedbiri uygulandı.
1 Şubat 2023

Gazeteci Ali Çağatay'ın sosyal medya üzerinden Ciner Yayın Holding'e ait kanalların satışa çıkarıldığı iddiası, Habertürk tarafından yalanlandı. Çağatay, Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve diğer medya organlarının satışı için Turgay Ciner'in Mehmet Cengiz (Cengiz Holding) ve Fuat Tosyalı (Tosyalı Grubu) ile görüşmelere başladığını iddia etmişti. Habertürk, bu iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2023

AppLovin ve Adjust'ın 'Mobil Uygulama Trendleri 2024' raporuna göre, mobil oyunlar küresel oyun pazarının yüzde 49'unu oluşturarak 90,4 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı. Mobil oyun reklam harcamalarının 2024'te 103 milyar dolara ve 2025'te 131 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2023'te tüketicilerin mobil oyunlara yaptığı harcamalar yüzde 2 düşüşle 107 milyar dolara geriledi. İstanbul, oyun sektörünün beş merkezinden biri haline geldi.
30 Mayıs 2024

Japon telsiz üreticisi ICOM Inc., Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan IC-V82 model telsizlerin 2014'ten beri üretilmediğini açıkladı. 17 Eylül'de Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 800 kişi yaralanmıştı. ICOM, bu modelin sevkiyatının 2014'te durdurulduğunu ve pillerinin artık üretilmediğini belirtti. Şirket, cihazların sahte olup olmadığını teyit edemediklerini de ekledi.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim