Galatasaray, Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur’un istifasını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na duyurdu. Kulüp, Timur’un ayrılığıyla ilgili yaptığı açıklamada, onun Galatasaray’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti. Erden Timur, taraftarın kalmasını istemesine rağmen, tutunacak dalı kalmadığını belirtti.
4 Haziran 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ı yakından takip ettiklerini belirtti. Özbek, Gündoğan'ın Barcelona'dan ayrılacağına dair net bir durum olmadığını ve bu konuda yorum yapmanın şu an için faydasız olduğunu söyledi. Ayrıca, İlkay Gündoğan milli takım kariyerini sonlandırdığını duyurdu ve Almanya Milli Takımı ile oynadığı 82 maçtan gurur duyduğunu ifade etti.
19 Ağustos 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

Gazeteci Murat Ağırel, Tuzlaspor'un yüksek fiyatlarla satılan maç biletleri ve bahis iddiaları hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı. Ağırel, bilet fiyatlarının 17 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini ve satışa rağmen tribünlerin boş kaldığını belirtmişti. Savcılık, Ağırel'i bilgi almak için çağırdı ve Ağırel, belgeleri kaynağını açıklamadan savcılığa sunduğunu ifade etti.
9 Kasım 2023

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024

Murat Ağırel, BeinSport'un Türk futbolu üzerinden yıllardır elde ettiği kazançları eleştiriyor. Sayıştay'ın 2017 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) üzerinden yaptığı denetim raporunu temel alarak, bu kazançların detaylarını ve şeffaflık eksikliğini vurguluyor. Ağırel, özellikle Katarlı yatırımcıların bugünkü ihale sürecine nasıl katılabildiklerini sorgulayarak, mevcut durumun etik ve adil olup olmadığına dair soruları gündeme getiriyor.
20 Şubat 2024

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesi, beIN Sports tarafından kazanıldı. İhale, Saran Medya ve beIN Sports arasında rekabetle geçmiş, ancak TFF'nin teklif bedellerini yetersiz bulması nedeniyle iptal edildiği açıklanmıştı. Saran Holding, en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz ettiğini ve hukuki yollara başvuracağını belirtti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un 5,7 milyar TL karşılığında ihaleyi kazandığını ve imzayı attığını duyurdu.
2 Mart 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, 6 Temmuz'da yapacağı toplantıda üyelerinden gayrimenkul projeleri ve genel taşınmazlarla ilgili yetki isteyecek. Kulüp, Mart 2023'te Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satın almıştı. 29 Haziran'da yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, 6 Temmuz'da kurul çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirilecek. Yönetim, faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili hukuki işlemler için 31 Mayıs 2026'ya kadar yetki talep edecek.
11 Haziran 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki santrfor ile üç yıllık anlaşma yapıldığı ve sezon başına 3 milyon avro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Batshuayi'nin ilk yıl 1,5 milyon avro, ikinci yıl 1 milyon avro ve üçüncü yıl 500 bin avro imza parası alacağı kaydedildi. Fenerbahçe ise Batshuayi'yi isteseler tutabileceklerini belirtti.
1 Temmuz 2024

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

GKN Kargo, toplamda 563 milyon lira borcu nedeniyle iflas etti. Şirketin borçlarının önemli bir kısmı, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Şanlıurfaspor gibi spor kulüplerine ait. Şirket, maliyet artışları nedeniyle zorlanmış ve ocak ayında konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, şirketin durumunu iyileştireceğine ikna olmadığı için iflas kararı verdi. Şirketin sahibi Gökhan Akyürek'in lüks harcamaları da dava dosyasına eklendi.
7 Mayıs 2024

Fatih Altaylı, Futbol Federasyonu'nun iptal ettiğini açıkladığı naklen yayın ihalesini bir gün sonra BeIN Sports'a vermesini eleştirdi. İhale iptal edildikten sonra BeIN Sports'un teklifini 115 milyon eurodan 168 milyon euroya çıkardığı ve bu şekilde ihaleyi aldığı belirtildi. İşlemin şeffaflıkten uzak olduğu, ödemenin hangi para birimi üzerinden yapılacağının belirsizliği ve geçmişteki karışık hesaplamaların bu kez tekrarlanmayacağına dair bilgiler paylaşıldı.
4 Mart 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, milli futbolcu Barış Alper Yılmaz'a gelen transfer tekliflerini düşünmeden reddettiklerini açıkladı. Hatipoğlu, EURO 2024'te gösterdiği performansla dikkat çeken Barış'ın satılık olmadığını belirtti. Ayrıca, Kerem Aktürkoğlu'na da teklifler geldiğini ve onu da bırakmak istemediklerini ifade etti. Hatipoğlu, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve sağ bek ile orta saha pozisyonları için alternatifli oyuncularla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
14 Temmuz 2024
İşaretlediklerim