Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. AŞ, Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ ve Otto Holding AŞ'nin sermaye artırım taleplerini onayladı. Ayrıca, sekiz şirketin toplamda 53 milyar 725 milyon liralık borçlanma aracı ihracına, bir gayrimenkul yatırım fonunun kurucu değişikliğine, on iki portföy yönetim şirketinin sermaye artırım taleplerine ve bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesine onay verdi.
22 Haziran 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği'nin desteklediği bir proje kapsamında 7 bin anneye 12 ay boyunca aylık 325 avro (11 bin 339 lira) destek verileceğini açıkladı. Bu destek, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla verilecek. Projeye başvurular Ankara, İstanbul ve İzmir'deki çalışan anneler için bugün itibarıyla başladı.
3 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

Kamu İhale Kurumu, 2023'ün ilk altı ayında 49 bin 124 ihale yapıldığını ve bu ihalelerin toplam tutarının 892 milyar 700 milyon 838 bin lira olduğunu açıkladı. Doğrudan teminle yapılan alımların tutarı 30 milyar lirayı aştı. Cumhurbaşkanlığı'nın 2023'ün ilk altı ayında bir milyar liradan fazla ihale harcaması yaptığı belirtildi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu harcamaların artışına tepki göstererek, emekliye, işçiye ve memura da zam yapılması gerektiğini ifade etti.
22 Ağustos 2023

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleriyle ilgili olarak üç kişi ifadeye çağrıldı. Görüntülerde desteler halindeki paraların sayıldığı görülüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu açıklamadan kısa bir süre sonra soruşturma başlattı.
13 Mart 2024

CHP'li milletvekilleri, AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi'yi, depremzedelere verilmek üzere hazırlanan yardım kolilerini milletvekillerine göndermekle suçladı. CHP'li vekiller, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi logosu basılı kolileri Twitter'den paylaştı ve kolileri iade edeceklerini duyurdu. Kolilerin içinde 1000 TL değerinde ürün olduğu belirtildi.
3 Ekim 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, yerel seçimlerde tüm büyükşehirleri almayı hedeflediklerini belirtti ve 'Kadim şehrimiz Konya'yı da alacağız' dedi. Ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) nedeniyle Hazine'nin ve Merkez Bankası'nın zararına dikkat çekti. Öztrak, enflasyonun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti ve parti yöneticilerinin duygusal kopuşlara kapılma lüksü olmadığını belirtti.
21 Ağustos 2023

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Türk Borçlar Kanunu'na atıfta bulunarak, AKP hükümetinin seçim vaatlerini yerine getirmediğini ve halkı aldattığını iddia etti. Tanal, yapılan vergi zamlarını gerekçe göstererek erken seçim çağrısında bulundu. KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılması ve harç tutarlarının yüzde 50 artırılması gibi zamların ardından bu çağrıyı yaptı.
7 Temmuz 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini ve yatırım tavsiyesi veren veya eğitim adı altında hisse öneren hesaplara tedbir uygulanacağını belirtti. Gönül, bu tür hesapların son aşamada kapatılabileceğini vurguladı. Ayrıca, 2023 yılında piyasa bozucu eylemlere yönelik incelemeler sonucunda 66 gerçek ve 10 tüzel kişiye toplamda 171 milyon lira idari para cezası verildiğini ve 9 gerçek kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.
5 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacıyla uzun vadeli ve sübvansiyonlu bir finans yönetimi sistemi getireceklerini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de riskli binaların yenilenmesi için sıfır faizli finansman ve kira desteği sağlayacağını açıkladı. Erdoğan, Türkiye'de 6,5 milyon yapının acilen dönüşmesi gerektiğini ve siyasi hesaplarla sürecin geciktirilmesinin ağır sonuçları olacağını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelerin borçlarının silineceği ve hasar gören esnafa destek kredileri sağlanacağı bilgisi verildi.
6 Mart 2023

İstanbul'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu'daki HDP'li belediyelerden rahatsız olduğunu ve bu belediyelere kayyım atanması talimatını verdiğini belirtti. Soylu, Erdoğan'ın bu belediyelerin PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle rahatsızlık duyduğunu ve kendisine 'derhal görevden alacaksın' dediğini ifade etti. Soylu'nun bu açıklamaları, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra HDP'li bazı belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması olaylarına ışık tutuyor.
11 Mayıs 2023

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de kamu bütçesinin nasıl harcandığına dair şeffaflık eksikliğini eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf tedbirlerine tüm kamu idarelerinin uyması gerektiğini belirtmesine rağmen, Saray ve Diyanet gibi kurumların büyük harcamalarına dikkat çekiyor. Yeni tasarruf paketi kapsamında bazı önlemler öne çıksa da, Kalkandelen bu önlemlerin bütçe açığını kapatmakta yetersiz olduğunu ve kamuda yaşanan yolsuzlukların bedelinin dürüst vatandaşlara yüklendiğini vurguluyor.
17 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) borsada manipülasyon yapıldığı konusunda uyarmış ve yatırımcıların haklarını koruma sözü vermişti. SPK, piyasa bozucu eylemlere karşı cezai yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medyada yatırımcıları yanlış yönlendiren hesaplar hakkında incelemelerin sürdüğünü ve cezaların kesildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, SPK Başkanı'nın açıklamalarını olumlu karşıladığını, ancak SPK'dan daha fazla adım beklediğini ifade etti.
20 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellefin tespit edildiğini açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı, yıl başından beri kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahiplerini takip ediyor ve bu kişilere bilgilendirme ve hatırlatma SMS'leri gönderiyor. Şimşek, beyanname vermeyen mükellefler için 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, kira gelirlerinin hızlı ve kolay tespiti için Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil'e 'Kira bildirim formu' eklendi.
25 Ağustos 2024

Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesinin dağılımı yerel seçimler sonrası değişti. Seçimler öncesi AKP 15, CHP 11, HDP 3, MHP ise 1 büyükşehir belediyesine sahipti. Seçim sonuçlarına göre, CHP mevcut 11 büyükşehirini koruyarak 4 yeni büyükşehir (Balıkesir, Bursa, Denizli, Manisa) kazandı ve toplamda 15 büyükşehir belediyesine sahip oldu. AKP ise 4 büyükşehir kaybederek 11 büyükşehir belediyesinde kaldı. Şanlıurfa, AKP'den YRP'ye geçti.
1 Nisan 2024
İşaretlediklerim