Sermaye Piyasası Kurulu, sekiz şirketin toplamda 2 milyar 509 milyon lira değerindeki borçlanma aracı ihracı ve dört şirketin toplam 575 milyon 335 bin 775,04 lira değerindeki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, belli başlı şirketlerin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda yaklaşık 1,2 milyon lira tutarında idari para cezası uyguladı. Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 26 internet sitesine erişim engeli getirilmesi kararı da alındı.
16 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, seçim atmosferinin halk arasında büyük bir heyecan yaratmadığı, insanların daha çok ekonomik sorunlarla ilgilendiği belirtiliyor. AKP ve CHP'nin seçim bildirgeleri incelenerek, her iki partinin de katılımcı demokrasi, şeffaflık ve sosyal refahı önceliklendiren vaatlerde bulunduğu, ancak bu vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda şüphelerin olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, sosyal belediyecilik kavramı üzerinden yerel yönetimlerin sosyal politika yapma kapasitesi ve konut sorunu gibi önemli meseleler tartışılıyor.
8 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen bölgelerdeki CHP'li belediyelerden rapor talep etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem öncesi ve sonrası eleştirilerin odağında yer alıyor ve istifası isteniyor. Ancak Savaş, istifa etmeyeceğini belirtti. CHP içinde yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilirken, depremle ilgili belediye yönetimlerinin durumu bu rapor doğrultusunda değerlendirilecek.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki depremzedelerle buluştuğu sırada yıkılan binaların bedelsiz olarak yeniden yapılacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, daha önce Covid-19 salgını sırasında açıklanan ölüm sayıları ile gerçek arasındaki farka dikkat çekti ve siyasetin halka doğruları söylemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi gerektiğini, kendisinin saraylarda gözü olmadığını ve halk gibi yaşamak istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir kaynağın halk için geri alınacağına dair söz verdi.
21 Mart 2023

Saygı Öztürk, devletin ekonomik zorluklar karşısında yolsuzlukla mücadele yerine kamuda tasarruf önlemlerine odaklandığını belirtiyor. Özellikle el değiştiren belediyelerde lüks makam odaları, fazla araç kiralamaları ve gereğinden fazla personel gibi konuların gündemde olduğunu vurguluyor. Hazine ve Maliye Bakanı'nın, kamuda tasarruf önlemlerinin yılın ikinci yarısında uygulanacağını açıkladığını ifade ediyor.
2 Haziran 2024

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 1999 Marmara depreminden sonra toplanan deprem vergilerinin, Hazine'nin diğer giderleri için kullanıldığını ve bu durumun suç teşkil ettiğini belirtti. 1999'dan bu yana toplanan 88 milyar liranın depremle ilgili hiçbir tedbir için kullanılmadığını ifade etti. Dönemin Hazine ve Maliye Bakanlarından Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan'ın bu vergilerin farklı alanlarda kullanıldığına dair açıklamaları da haberde yer aldı.
9 Mart 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 81 yeni ilacı geri ödeme listesine dahil etti. Bu ilaçların 79'u yerli üretimdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyurdu ve ilaçların hastalara şifa getirmesini temenni etti. Bu düzenleme, hastaların ilaçlara erişimini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
4 Mayıs 2024

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, belediyenin 11 milyar TL borcu olduğunu ve dört yıllık sürede kullanılan 2 milyar TL kredinin geri ödemesinin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. Eski Başkan Osman Zolan, kredinin GES projesi için kullanıldığını savundu. Çavuşoğlu, seçim döneminde basılan ve başkanın reklamının yapıldığı bir çocuk dergisi örneğini göstererek, reklam ve harcamalar konusunda eleştirilerde bulundu. Dergi için 696 bin TL ödeme yapıldığı ve bu işlemin doğrudan alım yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
20 Nisan 2024

2024 yılında İBB Meclis çoğunluğunun CHP'ye geçmesiyle birlikte, İBB Mali İşler Daire Başkanı İGDAŞ'ın satılacağını açıkladı. Ancak bu satışın yeterli olmadığı ve Hamidiye Su, Halk Ekmek, İSPARK gibi diğer İBB şirketlerinin de satışının gündemde olduğu belirtildi. Bu durum, yüksek kârlılık oranına sahip bu şirketlerin satılması halinde yüzlerce işçinin işten çıkarılacağı ve hizmetlere fahiş zamlar yapılacağı endişelerini beraberinde getirdi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, bu satışlarla ilgili soru önergesi vererek konunun peşini bırakmayacaklarını belirtti.
17 Mayıs 2024

Nuray Sancar, yeni vergi kanununun büyük şirket ve firmalara ayrıcalıklar sağladığını, bu durumun ise toplumun alt kesimlerine daha fazla yük bindirdiğini belirtiyor. AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve bazı sanayi ve ticaret odaları başkanlarının vergilerini ödemediği iddiaları gündeme gelirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca liralık borcun silindiğini açıkladı. Kamu harcamalarında tasarruf yapılırken, tarikat ve cemaatlere büyük miktarda hibe ve indirimler sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise ekonomik göstergelerin iyileştiğini savunuyor.
26 Temmuz 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çocuk ve yaşlı hastalar için gerekli olan ilaç ve mama ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çıkarıyor. Kurum, büyüme hormonu eksikliği tedavisinde kullanılan ilaçları ve demans hastalarının mama ihtiyaçlarını kısıtlı şartlarda veya hiç karşılamıyor. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı, bu durumun hem hastaları hem de eczacıları mağdur ettiğini belirtiyor. SGK'nın ödeme politikaları, çeşitli bahanelerle hastaların tedavilerinin engellenmesine yol açıyor.
14 Mart 2024

İsmail Saymaz, Türkiye'de yaşanan çeşitli felaketler ve kazalar sonrasında AK Parti'li yetkililerin genellikle soruşturulmadığını veya tutuksuz yargılandığını belirtiyor. Buna karşın, CHP'li belediye başkanlarının benzer durumlar için haksız yere cezalandırıldığını öne sürüyor. Saymaz, bu durumun çifte standart ve siyasi kararların bir göstergesi olduğunu iddia ederek, adaletin sağlanmadığını ve intikam amaçlı hareket edildiğini vurguluyor.
16 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında, 18 Haziran'da yapılması gerektiğini ifade etti ve YSK'nın seçimleri ertelemesi durumunda bunun demokrasiye darbe olacağını söyledi. Ayrıca, deprem öncesinde AFAD'ın elindeki raporlara rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını ve ordunun kullanılmamasını eleştirdi. Toplanan yardım paralarının denetlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın belli çevrelere hizmet ettiğini ve CHP'nin yardımların afetzede vatandaşlara ulaşıp ulaşmadığını denetleyeceğini söyledi. Altılı masa toplantısının deprem nedeniyle ertelendiğini ve sorunların çözüleceğini ifade etti.
17 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türkiye'de asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini belirtti. Yücel, Türkiye'nin Avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında yer aldığını ve çalışan nüfusun yarısının asgari ücretle geçinmeye çalıştığını vurguladı. Ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ve emeklilere refah payı verilmesi gerektiğini ifade etti. Yücel, Sinan Ateş davasının titizlikle takip edildiğini ve bu davanın hukukun siyaset tarafından esir alındığını belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın Suriye politikalarını eleştirerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Temmuz ayında Şam'a bir ziyaret planladığını duyurdu.
8 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bütçe açığının artması riskine karşı vergi alacaklarının peşine düştü. Bakanlık, borçlu mükellefleri görüşmeye çağırarak borçlarının en az yarısının peşin, kalanının ise yılbaşına kadar ödenmesini istiyor. Borcunu ödemeyen mükelleflere haciz işlemi başlatıldığı iddia ediliyor. Finansman ihtiyacını karşılamak için bankalara başvuran mükelleflerin önemli bir bölümü ise finansman temin edemiyor.
28 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ve AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin büyümenin üzerinde arttırıldığını savundu. Bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Haddinizi bilin' diyerek tepki gösterdi ve CHP iktidarında halkın alım gücünün 10 kat artırılacağı sözünü verdi. Özel, asgari ücrete enflasyon zammı yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve çiftçilerin desteklemelerinin artırılmasını talep etti.
1 Temmuz 2024

Vergi uzmanı Abdullah Tolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen vergi borcu yapılandırma paketinin muhtemel içeriğini paylaştı. Paketin 31 Aralık 2022 öncesindeki borçları kapsayacağı, anaparada indirim yapılmayacağı ve yapılandırma için çeşitli taksit seçenekleri sunulacağı belirtildi. Ayrıca, peşin ödemelerde faiz indirimi, vergi ziyaı cezası ve gecikme zammının silinmesi gibi kolaylıklar öngörülüyor. Paketin kapsamına giren borçlar arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyeler, SGK, Ticaret Bakanlığı, TOBB ve diğer birliklere olan borçlar yer alacak.
23 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddiaların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir öneri sundu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamu bankalarının AKP tarafından nasıl yönetildiğini eleştirdi ve ekonomik duruma dair olumsuz göstergeleri dile getirdi. Ancak, CHP'nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim