Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılmıştı. Ancak, festival jürisi ve diğer film yapımcılarından gelen tepkiler üzerine belgesel, festival seçkisine geri alındı. Festival yönetimi, belgeselin geri alınmasının gerekçesini 'filmdeki kişinin hakkında yargı sürecinin devam etmediğinin' belgelenmesi olarak gösterdi.
28 Eylül 2023

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, 'Dış güçlerin oyunu' konulu bir skeçle izleyicilerin karşısına çıktı. Skeçte, birçok batılı ülkenin Türkiye'yi kıskandığı ve ülkeye yönelik sinsi planları mizahi bir dille anlatıldı. Skeçte, 'büyük oyunun' bir kozmik oda ya da askeri karargâhta değil, bir kıraathanede bozulduğu sahnelendi. Skeç, içlerinden birinin ucuz kıyma almak için Et ve Süt Kurumu'na gitmesiyle sona erdi.
23 Temmuz 2023

Brand Week Istanbul etkinliğinde Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Ceren Karakoç, dizinin kendi önyargılarını nasıl yıktığını ve toplumsal etkilerini tartıştı. Müjde Uzman, dizinin birleştirici gücüne inandığını ve karakterinden çok şey öğrendiğini belirtti. Doğukan Güngör, karakteri aracılığıyla farklı fikirleri anlamaya çalıştığını ifade etti. Ceren Karakoç ise, dizinin kendisine farklı kültürler ve aile yapıları hakkında yeni perspektifler kazandırdığını söyledi.
10 Kasım 2023

Netflix'in 'The Perfect Couple' adlı yeni mini dizisi, Elin Hilderbrand'ın çok satan romanından uyarlanacak. Dizi, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, cinayet, gizem ve ilişkiler gibi unsurları içerecek ve çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning ve Eve Hewson gibi ünlü isimler dizinin ana kadrosunda yer alacaklar. Dizi, zengin bir ailenin düğününde sahilde bulunan bir ceset etrafında gelişen olayları konu alacak.
1 Nisan 2023

Bu yıl 80'incisi düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'ne cinsel tacizle suçlanan yönetmenler Roman Polanski, Woody Allen ve Luc Besson'un da çağrılması eleştirilere neden oldu. Festival direktörü Alberto Barbera, eleştirilere karşı yönetmenleri savundu ve kendisinin bir yargıç değil, festival direktörü olduğunu belirtti. Barbera, bir insanın sorumluluklarıyla bir sanatçının sorumlulukları arasında ayrım yapılması gerektiğini ifade etti.
27 Temmuz 2023

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, normalde temmuzda sona erecek olan mevcut hükümet döneminin mayısta yapılacak genel seçimlerle sonlanacağını duyurdu. Miçotakis, nisanda seçimleri erkene alma çağrısında bulunması beklenirken, bu açıklamayla resmi bir tarihi de kamuoyu ile paylaşmış oldu. Yeni Demokrasi Partisi'nin lideri Miçotakis, koalisyona karşı olduğunu ve gerekirse temmuzda ikinci tur seçimlerin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, Yunanistan'ın Türkiye ile aynı dönemde seçime gitmesi dikkat çekiyor.
22 Mart 2023

Türk pop müziğinin ünlü ismi Ajda Pekkan, Antalya'da verdiği konserde 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncusu Doğukan Güngör'ü fark edince, RTÜK tarafından yayın durdurma cezası verilen diziye destek mesajı yayınladı. Pekkan, diziyi takdir ettiğini ve cuma akşamları herkesin bu dizi için randevu almadığını belirtti. Dizi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından cezalandırılmış ve izleyicileri sosyal medyada destek kampanyası başlatmıştı.
22 Nisan 2023

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının eski danışmanı Prof. Dr. Arif Verimli, programın toplumun gerçeğini yansıtmadığını belirterek eleştirdi. Prof. Verimli, iki yıl önce programdaki bir gerilim sonrası istifa etmiş ve o zamandan beri program hakkında yorum yapmamıştı. YouTube'daki Katarsis kanalına konuk olan Verimli, medyada bilgiyi yayma amacıyla yer aldığını ve programla ilgili pişman olmadığını, ancak toplumun gerçeklerini yansıtmadığını düşündüğünü ifade etti.
12 Ocak 2023

Netflix'in sevilen İspanyol gençlik dizisi Elite, sekizinci sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Dizi, kişisel gelişim, ilişkiler, farklı sosyal sınıflar arasındaki mücadeleler, aşk ve çözülmesi gereken bir vakanın etrafında dönüyor. Sekizinci sezon için onay alan dizinin aynı zamanda final yapacağı öğrenildi. Elite, Netflix'in en uzun süren İspanyolca dizisi unvanını da taşıyor.
19 Ekim 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayımlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki kadına karşı şiddet içeren sahneler sebebiyle kanala 5 kez yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uyguladı. Dizinin 18. bölümünde, istenmeyen bir evlilik sonucu bir kadın karakterin şiddete maruz kalması izleyicilerin tepkisine yol açmıştı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın ayrıca Show TV'de yayımlanan Güldür Güldür programında Ali Sunal'ın deprem sonrası yetkililerin istifa etmemesini eleştiren konuşması nedeniyle verilemeyince, dizi üzerinden uygulandığını belirtti.
22 Mart 2023

Kaos GL tarafından cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırlanan bir reklam filmi hakkında Marmaray suç duyurusunda bulundu. Film, Marmaray vagonunda geçiyor ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Film, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı. Marmaray, suç duyurusunda bulunurken çekim izninde başvurudaki amaçtan sapıldığını gerekçe gösterdi.
25 Eylül 2023

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) içinde bir kriz yaşanıyor. Partinin yeni lideri Stefanos Kaselakis'in antidemokratik uygulamaları nedeniyle dokuz milletvekili, aralarında eski bakanların da olduğu ve iki Batı Trakya Türkü'nün de bulunduğu, istifa etti. İstifalar sonucunda SYRIZA'nın meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü. Parti, Haziran 2023 seçimlerinde 47 milletvekili kazanmıştı. Kaselakis, daha önce milletvekilliği veya bakanlık yapmamış ve 2021'de SYRIZA ile tanışmış bir isim.
23 Kasım 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Yönetmen Bilal Kısa ve model Ezgi Cebeci, Ankara Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirdikleri moda çekimi nedeniyle 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma kapsamına alındı. Sosyal medyada eleştirilere maruz kalan Kısa, niyetinin camiye küsmüş bir kesimin önyargısını kırmak olduğunu belirtti. Ankara Valiliği ve Başsavcılığı, Kısa ve Cebeci hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. İkametlerinde arama yapılan ve suç delillerine el konulan Kısa ve Cebeci, adli kontrolle serbest bırakıldı.
15 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, olası cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Netflix açılış ekranını taklit eden bir video hazırladı. Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben geliyorum' isimli bir yapımı izlediği gösteriliyor. Videoda ayrıca Netflix'in 'Kim izliyor' bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici gibi siyasi figürlerin isimleri yer alıyor.
7 Mart 2023

Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin başrolünde yer aldığı, Pablo Larrain'in yönettiği yeni film 'Maria'nın setinden ilk kare paylaşıldı. Film, Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını anlatıyor. Haluk Bilginer, filmde Yunan asıllı armatör Aristotle Onassis'i, Angelina Jolie ise Maria Callas'ı canlandırıyor. Filmin çekimleri Paris, Yunanistan, Budapeşte ve Milano'da yapılacak ancak vizyon tarihi henüz belirsiz.
29 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023
İşaretlediklerim