Netflix, Şubat ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Berkun Oya'nın yeni mini dizisi 'Kuvvetli Bir Alkış', romantik komedi 'Aşk Oyunu' ve Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' filmi öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, 'Avatar: The Last Airbender' dizisinin uyarlaması, 'Good Morning, Verônica'nın final sezonu, 'Love is Blind'ın yeni sezonu ve 'Formula 1: Drive to Survive'ın altıncı sezonu gibi içerikler de izleyicilerle buluşacak.
28 Ocak 2024

Britanyalı oyuncu Henry Cavill, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor. Film, Damien Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanarak, Nazilerle mücadele eden özel bir askeri birliğin hikayesini konu alacak. 13 Şubat'ta başlayacak çekimler, Antalya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek ve filmde birçok ünlü isim yer alacak.
5 Şubat 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

Klasik çocuk masalı karakteri Sindirella, ChampDog Films tarafından çekilecek olan 'Sindirella'nın Laneti' adlı korku filmiyle katil bir karakter olarak izleyici karşısına çıkacak. Louisa Warren'ın yönetmenliğini yapacağı filmde, Sindirella'nın kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşlerine karşı korkunç cinayetler işlemesi bekleniyor. Film, Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Bu türdeki ilk film, telif süresi dolan 'Winnie the Pooh' karakterinin katil olarak yer aldığı 'Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal' filmiydi.
23 Mayıs 2023

'Prison Break' dizisi, yeni karakterlerle geri dönüyor. Hulu'da yayınlanacak olan bu yeni yapım, orijinal hikayeyle aynı evreni paylaşacak. Yeni dizinin senarist ve yapımcılığını 'Mayans M.C.' dizisinin yapımcısı Elgin James üstlenecek. Orijinal dizinin yaratıcısı Paul T. Scheuring de yeni dizinin yapımcı kadrosunda yer alacak. Dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.
3 Kasım 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Ünlü sinemacı ve yazar Yılmaz Güney'in hapisten kaçışını konu alan bir film yapılacak. Film, Yılmaz Güney'in Isparta yarı açık cezaevinden kaçışını, 'Yol' filminin tamamlanma sürecini ve kaçışın ardından yaşananları anlatacak. Yapımcılığını Kazım Çarman'ın, yönetmenliğini Cihan İnan'ın üstleneceği bu film için yerli ve yabancı oyuncu seçmelerinin yakında başlaması bekleniyor. Güney'in kaçışı ve ölümüne kadar olan süreç, İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid tarafından daha önce 'Yol Bir Sürgün Hikayesi' adlı kitapta anlatılmıştı.
9 Kasım 2023

18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olay, MindRiot Entertainment ve yapımcı E. Brian Dobbins tarafından film yapılacak. Bu, Titan kazası hakkında yapılan ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Britanyalı yayın kuruluşu Channel 5, 'Titanic Sub: Lost at Sea' adlı bir belgesel yayınlamış ve MindRiot da OceanGate’in eski görev direktörü Kyle Bingham hakkında 'Salvaged' adlı kendi belgesel dizisini hazırlamıştı.
29 Eylül 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Batman filminde Penguen karakterini canlandıran Colin Farrell, aynı karakterle 'The Penguin' adlı dizide rol almaya devam edecek. Dizi, HBO'nun Max platformunda Mayıs 2024'te yayınlanmaya başlayacak. Türkiye'de hangi platformda gösterileceği ise henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

Doğu Yücel'in 'Kimdir Bu Mitat Karaman' kitabından uyarlanan 'Mitat' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türk sinemalarında üç yerli yapımın yanı sıra dört yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında, bir adamın sıradan hayatının beklenmedik bir olayla değişmesini anlatan 'Mitat', Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan birinin mücadelesini konu alan 'Produkty 24' ve çocukların bir adada macera yaşadıkları 'Gizemli Ada Mençuna' bulunuyor. Yabancı filmler ise Bruce Willis'in başrolünde olduğu 'Hayalet Suikastçi', 'Dungeons & Dragons' oyunundan uyarlanan 'Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur', yapay zeka temalı 'Simülasyon' ve yerli korku filmi 'Gasp'ı içeriyor.
7 Nisan 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta üç yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Savaş Atı', iki gencin Amerikan Rüyası'na dair hikayesini anlatıyor. 'Kaygısız Baş', İstanbul'dan Kapadokya'ya dönen bir gencin yaşadıklarını, 'Küçük Deniz Kızı' ise Ariel'in insan olma arzusunu konu ediniyor. Japon yapımı anime 'Suzume', genç bir kızın olgunlaşma serüvenini, 'Conjuring: Şeytan Ayini' ve 'Cin Hikayeleri Kayıp Bebek' korku ve gerilim türünde, 'İşaretliler: Kurban' ise metafizik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturuyor.
26 Mayıs 2023

Oyuncu ve yönetmen Ethan Hawke, dördüncü yönetmenlik deneyimi olan ve Flannery O’Connor'ın hayatını konu alan Wildcat filminde başrolü kızı Maya Hawke'a verdi. Film, O’Connor'ın ilk romanını yayımlama mücadelesini anlatacak ve oyuncu kadrosunda Laura Linney, Philip Ettinger gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri 10 Ocak 2023'te başladı ancak vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Maya Hawke'ın anne ve babasının her ikisi de ünlü olduğu için, 'nepo bebeği' tartışmalarının odağında olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2023
İşaretlediklerim