CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'daki seçmenlere oylarının güvende olduğunu ve seçim sürecinin güvenli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Mükerrer sayımlar ve birleştirme tutanaklarının hazırlanmasının uzun sürmesi nedeniyle seçim kurullarında CHP örgütünün nöbetinin devam ettiğini belirtti. Kaftancıoğlu, seçim akşamı boyunca da İstanbul'daki sürece dair bilgilendirme yapmıştı.
15 Mayıs 2023

Seçim döneminde İstanbul'un Güngören ilçesindeki CHP standına hakaret ve tehdit eden Hayri Mutlu hakkında iddianame hazırlandı. Bakırköy Başsavcılığı, 'siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi' ve 'hakaret' suçlarından dolayı Mutlu'nun yedi yıl dört aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. CHP İstanbul İl Başkanlığı, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
25 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de Fahrettin Altun'un evinin yanında usulsüz yapılaşma iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin incitici ve tahrik edici olduğu ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilmiş, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak Kaftancıoğlu bu davada beraat etti.
11 Ocak 2023

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve müşahitler, Şanlıurfa'da görevli oldukları sandıkta saldırıya uğradı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da aynı sandığa gidince saldırıya maruz kaldı. Ayrıca, Akçakale'de Şanlıurfa Barosu avukatı Ronayi Paydaş ve CHP'li müşahitler saldırıya uğradıklarını ve can güvenlikleri tehlikede olduğu için bölgeden ayrıldıklarını bildirdi. CHP, ilk turda tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildiği sandıklarda güvenliği artırmıştı.
28 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu, vatandaşlara açtığı tüm davaları çekeceğini duyurdu. Kendisine açılan davaların hızla kabul edildiğini, ancak kendisinin açtığı davaların çoğunun reddedildiğini veya kabul edilenler için altı ay sonraya gün verildiğini belirtti. Kaftancıoğlu, kabul edilen davaların çoğunun, iktidarın kutuplaştırma ve hedef göstermelerinin etkisiyle hareket eden ve sonradan pişman olduklarını belirten vatandaşlar tarafından yapıldığını ifade etti.
17 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de CHP logosuyla 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' yazılı sahte broşür ve sticker bastırıldığını duyurdu. Bu eylemi gerçekleştirenlerin AKP İstanbul ve AKP Sultanbeyli gençlik kollarında görevli iki yönetici olduğunu belirtti. Emniyetle iletişime geçen Kaftancıoğlu, savcılığın henüz bir işlem yapmadığını ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
27 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay öncesi İstanbul il başkanını belirleyecek kongre 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kongrede aday olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Cemal Canpolat'ın yarışı, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yakından takip ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Canpolat'ı desteklediği ve genel başkan yardımcılarının İstanbul'da 'karargah' kurarak Canpolat için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Canpolat'ın adaylık açıklamasını duyurduğu Twitter hesabındaki yeniden gönderimler ve beğenilerin ücretli olarak yapıldığı iddia ediliyor.
28 Eylül 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası, kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Olay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan tarafından Twitter üzerinden duyurulmuştur. Olay yerinde inceleme ekipleri, saldırıyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Adana'da incelemelerde bulundu. Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte bölgedeki çalışmaları takip eden Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından Hatay'a hareket etti.
7 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen şiddetli depremler sonrasında birçok kentte binlerce bina yıkıldı ve yardım malzemelerine erişimde zorluklar yaşanıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarında yaşanan plansızlığı ve profesyonel ekiplerin bekletilmesini eleştirdi. Kaftancıoğlu, milletvekillerinin bölgeye ulaşan yardımları hızlıca dağıtmasını ve koordinasyon eksikliğinin giderilmesini talep etti.
7 Şubat 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu tür eylemlerle korkutulamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Akşener ile yaptığı görüşmeyi belirtip, saldırganların yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını beklediğini dile getirdi.
31 Mart 2023

CHP'de devam eden kongreler sürecinde İstanbul'da belirleyici konumda olan ekip ikiye bölündü. '10 Aralık Hareketi' olarak bilinen ekip ve bazı ilçe başkanları arasında ayrışma yaşandı. Bu durum, il başkanlığı için bir isim üzerinde uzlaşıp uzlaşmayacakları konusunda partide merak uyandırdı. Kaynaklar, son dönemeçte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duruma müdahil olup karar verebileceğini belirtti.
11 Ağustos 2023
İşaretlediklerim