Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, daha önce depremden hasar görmüş olan Kahramanmaraş'taki bir metal mutfak eşyası fabrikasının bir kısmı çöktü. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, dört işçi yaralandı. Yaralılar Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama kurtarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.
27 Şubat 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde demir yoluna kurulmak istenen portal vinçten düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı. Yeni Mahalle’de tren raylarının değişimi için çalışan işçiler Salih Çelik ve E.T, portal vincin bacaklarının ayrılması sonucu düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Salih Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
14 Eylül 2024

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında bir göçük meydana geldi. Göçükte sıkışan maden işçisi Erdal Karaçam, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Karaçam'ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
7 Ağustos 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar enkaz altından 49 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma anında çevredeki vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak kurtarma ekiplerini alkışladı. Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye götürüldü ve kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

İzmir'de şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Elektrik dağıtım şirketi Gdz Elektrik, olayın sorumlusu olarak İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) suçladı ve altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar verildiğini iddia etti. Şirket, son altı ayda kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini belirtti. Ege Telgraf Gazetesi'nin beş yıl önce bu soruna dikkat çektiği ve çözüm için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.
14 Temmuz 2024

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024

Amasra Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Bartın Başsavcılığına gönderilen fezlekede, 14 Ekim 2022'de 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili olarak 'olası kastla öldürme' suçlamaları ve 'torpil ve adam kayırmacılık' iddiaları yer aldı. Fezlekede, madenin güvenlikten sorumlu mühendisi ve müessese müdür yardımcısının ifadeleri dikkat çekti. Tutuklu bulunan dört yetkili hakkında toplamda 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. İfadelerde, iş güvenliği ve idari yönden önemli mevkilere tecrübesiz kişilerin getirildiği ve bazı personelin siyasi veya sosyal bağlantılar nedeniyle daha hafif işlerde çalıştırıldığı belirtildi.
16 Ocak 2023

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı protesto düzenleyen İkizköylülerin nöbet alanına jandarma ve TOMA'lar sevk edildi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı, sekiz kişi gözaltına alındı. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar. Jandarmanın müdahalesi sonrası sekiz kişi gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldılar.
24 Temmuz 2023

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, asansörün birinci kattayken kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak öldüğünü belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü iddia ediyorlar. Olayın ardından öğrenciler yurdun dışında eylem yaptı ve polis ve jandarma müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyurdu.
26 Ekim 2023
İşaretlediklerim