İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

Antalya'nın Finike ilçesinde bir istinat duvarının çökmesi sonucu altında kalan Mihriban Kaftanlı (6) isimli çocuk hayatını kaybetti. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine giderek, göçük altında kalan ve ağır yaralı olan Mihriban'ı kurtardı. Aynı olayda yaralanan Serkan Can Burul (6) da hastaneye kaldırıldı. Mihriban Kaftanlı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
1 Aralık 2023

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız iki maden ocağında meydana gelen kazalarda bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise göçük altında kaldı. Bölüm Mahallesi'ndeki kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Damarlı Mahallesi'ndeki ruhsatsız maden ocağında ise 32 yaşındaki Satılmış G. adlı işçinin yüksekten düşerek öldüğü iddia edildi.
17 Temmuz 2024

İstanbul Küçükçekmece’de sabah saatlerinde üç katlı bir bina çöktü ve bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartmanın da yüksek risk taşıdığı tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Bina sakinlerine eşyalarını alma izni verildi ve bazıları akrabalarının yanına, bazıları ise otellere yerleştirildi.
3 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 15 yaşındaki motokurye Mehmet Akif Zengin'in otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Zengin, Kayseri Kocasinan'da gece saat 00.30 civarı sipariş götürdükten sonra çalıştığı çiğ köfteciye dönerken kaza geçirdi. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı.
26 Haziran 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak ölen iki kişi hakkında yürütülen soruşturmada bilirkişi ön raporu tamamlandı. Raporda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ve dağıtımcı elektrik şirketi Gdz Elektrik'in olayda ihmali olduğu belirlendi. Teknik detaylarda, kablo derinliğinin yetersiz olduğu ve yalıtımın zedelendiği tespit edildi. İzmir başsavcılığı, olayda sorumluluğu bulunan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
15 Temmuz 2024

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

Cumartesi günü İstanbul'da beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Pazar günü ikinci bir beyin kanaması geçiren 50 yaşındaki Akyıldız, gece saatlerinde vefat etti. Kardeşi Gökçe Akyıldız, Tolga Akyıldız'ın cenaze töreninin detaylarını paylaştı ve destek olanlara teşekkür etti. Akyıldız, gazetecilik kariyerine 1987 yılında başlamış ve çeşitli dergilerde editörlük ve yayın yönetmenliği yapmıştı.
3 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili bilirkişi incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonucunda, binanın taşıyıcı sistemine birçok noktada müdahale edildiği ve gerekli mühendislik incelemesinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, binanın imar barışından faydalandığı ve bu süreçte de gerekli mühendislik incelemesine tabi tutulmadığı tespit edildi. İnceleme sonucunda, binanın altında bulunan pastanenin taşıyıcı sistemini tahrip etmesinin de binanın yıkılmasına yol açtığı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremde yıkılan Ayken Apartmanı'nın betonarme projesini hazırlayan Yavuz Cihangiroğlu, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan yargılandı ve iyi hal indirimiyle altı yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada müteahhit İlhami Yerlikaya'nın ölümü nedeniyle dava düştü, Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanı Zeynal Deniz ise beraat etti. Cihangiroğlu, ayrıca üç yıl meslekten men cezası aldı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
4 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Dulkadiroğlu ilçesindeki Selin Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Doğan Akkök 64 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, enkaz altında kaldığı sırada duvara 'Umudunuzu kaybetmeyin' yazmış. Sağlık ekiplerine teslim edilen Akkök'ün moralini yüksek tuttuğu ve kurtarma ekipleriyle diyalog kurduğu belirtildi.
9 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan dokuz işçiden üçünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Şimdiye kadar sekiz işçinin cenazesine ulaşılırken, bir işçinin bedeni henüz bulunamadı. Cenazelerin kimlikleri yapılacak DNA testlerinden sonra belirlenecek. Olayla ilgili olarak maden sahası müdürü asli kusurlu bulunarak tutuklandı.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim