CHP Merkez Yürütme Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönüş talebini kabul etti ve konuyu parti meclisine iletti. Özcan, geçmişteki söylemleri nedeniyle partililerden özür dileyerek, partinin başarısı için çalışacağını belirtti. Daha önce partinin kurallarına aykırı davranışları nedeniyle disipline sevk edilen ve bir yıl geçici çıkarma cezası alan Özcan, cezasının bitiminden sonra kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edilmiş ve CHP'den ihraç edilmişti.
27 Kasım 2023

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

Seyhan'ın CHP'den seçilen Belediye Başkanı Oya Tekin'e yönelik montajlı bir kumpas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntünün montaj olduğunun anlaşılması üzerine Saral, paylaşımını sildi ve görevinden istifa etti. Bu olay, bazı AKP yandaşlarının seçimlerde propaganda amacıyla montaj, kumpas ve asparagas yöntemlerine başvurduklarını gösteriyor. Oya Tekin'in ziyaret ettiği yerde Abdullah Öcalan'ın posteri montajlanarak yanlış bir izlenim yaratılmaya çalışıldı.
25 Nisan 2024

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis memurlarından aldığı bilgilere dayanarak, emniyet ve jandarma yetkililerinin yedi şehirde personelden seçim sonuçlarını yazılı olarak kendilerine göndermelerini istediklerini öne sürdü. Bakan, Iğdır'da bir polis memurunun kendisine bu yönde talimat verildiğini belirten bir mesaj gönderdiğini ve benzer durumların Bitlis, Mardin, Adana, Muş, Kastamonu ve Diyarbakır'da da yaşandığını iddia etti. Bakan, yetkilileri Anayasa'yı ihlal etmekle ve suç işlemekle suçladı ve polis memurlarına kanunsuz emirlere uymamaları çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP yönetimi, partilileri 'yankı odası' etkisine kapılmamaları ve 'Bu iş bitti' düşüncesine girmemeleri konusunda uyardı. Parti yönetimi, sosyal medyada oluşan 'Muhalefet kazanacak' havasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve oy oranlarının 'bıçak sırtı' olduğunu belirtti. CHP teşkilatlarına saha çalışmalarına ağırlık vermeleri ve sosyal medyayla yetinmemeleri talimatı verildi. Kılıçdaroğlu'nun yakın bir kurmayı, seçim sürecinin son ana kadar önemli olduğunu ve rehavetin oluşmaması gerektiğini ifade etti.
20 Mart 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ordu halkının parti aday listelerine ciddi itirazları olduğunu belirtti ve istifanın eşiğinde olduğunu ifade etti. Bu açıklamanın ardından 12 saat geçmeden Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı duyuruldu.
11 Nisan 2023

CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği ve sandık verilerinin doğru aktarılması konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle istifa ettiğini belirtti. Adıgüzel, seçim gecesi yaşanan iletişim sorunları ve veri akışındaki zorluklar hakkında bilgi verdi. CHP'nin seçimde sadece 313 sandıkta temsil edilmediğini ve kendi verilerini kullanarak seçim sonuçlarını takip ettiğini ifade etti. Ayrıca, seçim sisteminin coğrafi ve teknik zorluklara rağmen sorunsuz çalıştığını savundu.
18 Mayıs 2023

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, THY pilotu Evren Kaptan'ın sosyal medyada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajlarını beğenmesi nedeniyle işten çıkarılmasını meclis gündemine getirdi. Demir, THY yönetiminin AKP'li siyasiler ve AKP'ye yakın isimlerden oluştuğunu ve bu durumun kurum içinde rahatsızlık yarattığını belirtti. Ayrıca, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek verdiğini ve bu durumun çifte standart olduğunu ifade etti.
21 Haziran 2023

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis'te geçmiş dönemlerde vekillik yapmış bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın Turan Tüysüz olduğu belirtildi. Tüysüz, 2002 seçimlerinde CHP'den vekil seçilmiş, ancak 2005'te partisinin İstanbul il başkanını yumrukladığı ve kurultay salonuna silahla geldiği gerekçesiyle partisinden istifa etmişti.
25 Temmuz 2023

Basın Konseyi, Halk TV ve CHP arasında imzalanan ve daha sonra iptal edilen sözleşme hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, medya etiğinin örselenmesine izin verilmeyeceği belirtildi ve Halk TV'nin kendini haklı çıkarmak için CHP'yi suçladığı ifade edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu ise, CHP'nin kanallarına 'sansür' uyguladığını öne sürmüştü.
24 Temmuz 2023

Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti içinde gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP'ye ve özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı açık ara farkla kazanması ve birçok ili AKP'den alması üzerine, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve Akşener'i de istifaya davet etti.
31 Mart 2024

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'nin milletvekili aday listelerinde Roman vatandaşların yer almamasını eleştirerek 22 yıllık parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Türkiye'nin 10 farklı ilinden dokuz Roman vatandaşın CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu belirten Purçu, hiçbirinin partinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu listelerde yer almadığını ifade etti. Ayrıca, milletvekilliğinden de istifa etmek istediğini ancak Meclis'in kapalı olması sebebiyle dilekçesinin kabul edilmediğini bildirdi.
19 Nisan 2023

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

Akif Beki'nin yazısında, Beştepe'deki danışmanlardan Mehmet Uçum'un, AK Parti'ye istikamet çizme girişimleri ve parti içindeki bazı tepkiler ele alınıyor. Van'da seçim sonuçlarına itiraz eden AK Partililere ve bu itirazları eleştiren parti üyelerine değiniliyor. Yazıda, AK Parti'nin halkın isteklerine aykırı hareket etmesinin eleştirildiği ve Mehmet Uçum'un parti büyüklerine yönelik eleştirilerinin alışkanlık haline geldiği belirtiliyor.
5 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir YouTube programında kendisinin tanındıkça sevileceğini ve rakipleri hakkında eleştirilerde bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlendikçe daha çok nefret edileceğini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendikçe yorucu bulunacağını ve Muharrem İnce'nin ise dinlendikçe oy kaybedeceğini öne sürdü. Ayrıca, geçmişte Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin bir ittifak içinde olduğunu ancak İnce'nin WhatsApp mesajıyla ve Doğru Parti'nin ayrılmasıyla bu ittifakın dağıldığını belirtti. Oğan, ittifakın amacının kararsız seçmenleri ikna etmek ve HDP'yi kilit parti konumundan çıkarmak olduğunu ifade etti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili listelerine tepki göstererek adaylıktan çekildi ve sonrasında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. İstifa mektubunda, kendisine ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a parti içinde operasyon yapıldığını iddia etti. Çıray, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkışın özgürlükçü bir parti kurmak olduğunu belirtti ve İYİ Parti'nin kuruluş amaçlarından saparak demokrasi ve gençlerin geleceğine zarar verdiğini ifade etti.
6 Haziran 2023
İşaretlediklerim