İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracağını duyurduktan sonra, eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ile adaylık konusunda görüşme yaptı. Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde yapılan görüşmede hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını ifade etti ve partinin seçim çalışmalarını destekleyeceğini belirtti. HDP yönetimi de Demirtaş'ın bu yaklaşımına teşekkür ederek, ortak çalışmanın önemini vurguladı.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararını destekledi ve muhalefetin bu karara tepkilerini eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin uzun süredir 'altılı masa'ya ortak aday çıkarmaya hazır olduklarını belirttiğini, ancak net bir cevap alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'nin masada olmaması gerektiğini savunan siyasetçilere HDP oylarıyla başbakanlık yapma ihtimaline karşı çıktı. Demirtaş, muhalefeti gerçek bir değişim için zorlamak istediklerini ve HDP'nin AKP'ye kazandırmak gibi bir politika ile anılamayacağını vurguladı.
12 Ocak 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Zorlu, Kılıçdaroğlu'nun ülkenin tüm paydaşlarıyla görüşmesinde bir sorun olmadığını, ancak İYİ Parti olarak görüşmenin içeriğinin önemli olduğunu vurguladı. İYİ Parti'nin anayasanın ilk dört maddesi ve değerler sistemine bağlı olduğunu ve bu çerçevede ilerleyecek görüşmelerde bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Ayrıca, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın demokrasi gündeminde mutabık kalınırsa Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini söylediği ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un Kılıçdaroğlu'nun bu hafta HDP'yi ziyaret edeceğini açıkladığı belirtildi.
14 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıdan ayrılma kararı almasının ardından, CHP'li politikacılar sosyal medya üzerinden umutlu mesajlar yayınladı. Akşener'in kararı iktidar kanadını memnun ederken, muhalefet içinde tepkilere neden oldu. CHP'li politikacılar, seçimlerin kazanılacağına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına dair inançlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13:00'te HDP'yi ziyaret edecek. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündemi konusunda anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini ifade etti. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınladı.
15 Mart 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yayınladı. Mektupta, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda HDP'nin tutumunu ve İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerine dair Akşener'in yaklaşımını eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin meşruiyetini ve seçmenlerinin önemini vurgulayarak, İYİ Parti'nin HDP seçmenlerinin oylarına talip olup olmadığını ve HDP'nin demokratik taleplerinin müzakere edilip edilmeyeceğini sorguladı.
8 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararını savunarak, bu kararın AKP'ye seçim kazandırmak olarak yorumlanamayacağını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıklamasının ardından, Demirtaş partisinin resmi politikasının arkasında durduğunu ve eleştirilere karşı 'altılı masa'ya çağrı yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin hazine yardımı alan hesaplarını bloke etmesini siyasi bir karar olarak değerlendirdi ve muhalefetin HDP ve Kürtlere yönelik bakış açısını eleştirdi.
10 Ocak 2023

HDP'nin mevcut eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partinin gelecek kongresinde eş genel başkanlık için tekrar aday olmayacaklarını duyurdu. Bu açıklama, partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın partideki gerileyişe dair eleştirileri ve aktif politikayı bıraktığını açıklamasının ardından geldi. Buldan ve Sancar, partinin güçlü bir hamle yapabilmesi için samimi eleştiri ve özeleştirinin önemine vurgu yaparak, kongre sürecinde hesap verme sorumluluğu altında olduklarını ve görevlerini başka birine devretmekten onur duyacaklarını ifade ettiler.
4 Haziran 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye'deki siyasi gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yarın öğlen saat 2'de olağanüstü bir toplantı yapacak. Bu karar, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı almasının ardından geldi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirtti ve İstanbul ile Ankara'nın büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı.
3 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, T24'te yayımlanan bir yazıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteğini alabilmesi için benimsemesi gereken ilkeleri sıraladı. Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın bir parçası olma niyeti olmadığını, ancak demokratik değişim konusunda ciddiyet beklediğini belirtti. Ayrıca, temel haklar, ekonomi, eğitim, adalet, sağlık politikaları, Kürt sorununun çözümü ve geçmiş yılların adaletsizlikleri gibi konularda Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımını merak ettiklerini ifade etti. HDP'nin Türkiye'nin birliğinden yana olduğunu ve demokratik cumhuriyeti desteklediğini, şiddetin sona ermesi ve sorunların müzakere ve demokratik siyasetle çözülmesi gerektiğini vurguladı.
18 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kıskaca alındık, dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu durum iktidar kanadını memnun ederken, muhalefeti kızdırdı. HDP içinde ise tepkiler karışık oldu; bazıları şaşırmadıklarını ifade ederken, bazıları olumlu bir rahatlama ifade eden 'oh' yorumunda bulundu. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Akşener'in bu hareketi eleştirildi ve İYİ Parti'nin siyasi konumlandırması tartışıldı.
3 Mart 2023

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediklerini duyurdu. Sarıgül, demokratik parlamenter sistem, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıyı arzuladıklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun bu değişimi gerçekleştirecek en doğru aday olduğuna inandıklarını ifade etti.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim