M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İstanbul'da birçok yol ve toplu taşıma hattı geçici olarak kapatılmıştı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, işçileri Taksim yerine Saraçhane'ye çağırmış, ancak polisin müdahalesi sonrası eylem öğlen saatlerinde sonlandırıldı. Valilik, eylemin sona ermesiyle birlikte saat 16.00 itibarıyla kapatılan bazı yolları trafiğe açtığını duyurdu. Açılan yollar arasında Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki ana arterler bulunuyor.
1 Mayıs 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos ile evinde oynayacağı maç nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, bazı metro hatlarının sefer saatlerini gece 01.00'e kadar uzattı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M4, M5, M6, M7 ve M8 bulunmaktadır. Bu düzenleme, maça gidecek taraftarların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır.
16 Nisan 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Üsküdar-Samandıra metro hattında, iki yolcusuz trenin temas etmesi sonucu başlayan teknik arıza nedeniyle ulaşım krizi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, başlangıçta durumu 'teknik arıza' olarak açıklamış, daha sonra 'zorunlu bakım çalışması' olduğunu duyurmuştu. Farklı açıklamalar nedeniyle halk arasında belirsizlik ve tepki oluştu. Sorunun çözülmesiyle birlikte metro hattı 72 saat sonra normal seferlerine döndü.
25 Nisan 2024

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle, seferler Altunizade istasyonuna kadar sınırlı olarak gerçekleştirilmektedir. Arıza, günün ilk seferiyle başlamış ve Altunizade istasyonunda yoğunluğa neden olmuştur. Metro İstanbul, arızadan etkilenen yolcular için Üsküdar-Altunizade arasında ücretsiz İETT otobüs seferleri başlatmıştır. Yolcular, Altunizade istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından diğer trenlere yönlendirilmektedir.
22 Nisan 2024

İstanbul'da 22’nci Onur Yürüyüşü, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yasaklanmasının ardından Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde düzenlendi. Yürüyüş, 32’nci Onur Haftası'nın son etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte, çeşitli toplumsal ve siyasi olaylara dikkat çekildi ve kaybedilen yol arkadaşları anıldı. Yürüyüş, yasaklara rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla şehirdeki toplu ulaşım ağlarında kısıtlamalar getirileceğini açıkladı. Bu kısıtlamalar, karayolu trafiğine ve deniz ile raylı sistem ulaşım ağlarına uygulanacak. Karayolu trafiğine yönelik kısıtlamalar saat 04.00'te, deniz ve raylı sistemlerdeki kısıtlamalar ise 05.30 itibariyle başlayacak. Valilik, bu önlemlerin şehrin huzur ve güvenliğini korumak amacıyla alındığını belirtti.
30 Nisan 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim