Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu ve Armutlu-Bursa (Mudanya) seferleri de iptal olanlar arasında yer alıyor.
10 Mayıs 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu duyurdu ve alternatif bir alanın kullanılacağını belirtti. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için büyük bir simgesel anlam taşımakta. Ancak, 2012 yılından bu yana burada kutlamalar yapılmamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Taksim'de kutlama yapma isteğinin 1 Mayıs'ın dayanışma ruhuna zarar verdiğini ifade etti.
23 Nisan 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Mayıs 2023'te ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle kısa bir süre sonra tekrar kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, kule bugünden itibaren ziyaretçilere yeniden açık olacak ve ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak. Tekne seferleri her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir düzenlenecek.
1 Mart 2024

İstanbul'da 'M' harfi ile işaretlenen metrolar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'U' harfi ile işaretlenen metrolar ise Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu ayrım, AKP iktidarının 'Her şeyi sadece biz yaparız' mantığından kaynaklanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma haddi aşıldığında Ulaştırma Bakanlığı metro yapımı için görevlendirilmiş, ancak İstanbul'un CHP'ye geçmesiyle bu destek kesilmiş. CHP'li belediye kendi olanaklarıyla metro hattını genişletme yatırımları yapmıştır.
13 Şubat 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu boyunca bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini uzattı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes gibi ören yerleri gece 00.00'a kadar, İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. Bu değişiklik, turizm sezonunda ziyaretçilere daha esnek saatler sunmayı amaçlıyor.
9 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmadığını, ancak kısıtlandığını açıkladı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için önemli bir simgesel mekan olarak kabul ediliyor. Anayasa Mahkemesi, bu kısıtlamaların Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtmiş olmasına rağmen, İstanbul Valiliği bu yıl da kutlamaların yapılmayacağını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sınırlı sayıda kişinin çelenk bırakmasına izin verileceğini ifade etti.
23 Nisan 2024

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kuleye ulaşımın Karaköy İskelesi'nden sağlanacağını ve tekne seferlerinin her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir yapılacağını duyurdu. Kız Kulesi, Mayıs 2023'te kısa bir süreliğine ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle tekrar kapatılmıştı.
1 Mart 2024

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

Kurban Bayramı süresince İstanbul'daki Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcı gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlar ziyaretçilere açık olacak. Topkapı Sarayı bayramın 1. günü 11.00-17.30, 2. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilirken, 3. gün kapalı olacak. Dolmabahçe Sarayı ve diğer saraylar bayramın 3. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde açık olacak. İstanbul Modern de bayramın 2. gününden itibaren ziyaretçilere kapılarını açacak.
15 Haziran 2024

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş planlanıyor. Ancak Taksim Meydanı'na giden Unkapanı kemerleri, çevik kuvvet ekipleri tarafından panzerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir önem taşıyor, fakat Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen meydan yıllardır kutlamalara kapalı. Sendikalar ve vatandaşlar yürüyüşe kararlılık gösteriyor.
1 Mayıs 2024

Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı'na yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı. Taksim Meydanı, yıllardır 1 Mayıs kutlamaları için yasaklı alanlar arasında yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'nin daha önceki ihlal kararlarına rağmen, meydan bu sene de kutlamalar için yasaklanmıştı.
29 Nisan 2024

İstanbul'da dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların büyük bir kısmı il dışına çıktı. Bu durum, şehirdeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalmasına neden oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik yoğunluğu yüzde 6'lara kadar düşerken, Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 2'ye kadar geriledi. Normalde yoğun trafik nedeniyle kırmızı ve bordo renklerle dolu olan yol haritası, tatil sebebiyle 'yeşile' döndü.
9 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı hizmete girdi. Bu hat, sekiz istasyondan oluşuyor ve tek yönlü sefer süresi 20 dakika olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında, 7,3 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu ile 6 bin metrekarelik kapalı sosyal kültürel alan yer almakta. Ayrıca, projede 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanı ile 74 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.
26 Şubat 2024

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı ve köprüde çok sayıda polis ekibi bulunuyor. Valilikten yapılan açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğu ve emniyetin tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurduğu belirtildi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.
14 Haziran 2024

Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle 10-12 Nisan tarihleri arasında dokuz günlük bir tatil ilan edildi. Bu süre zarfında, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bayram tatilini fırsat bilerek seyahat etmek isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak.
4 Nisan 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Valisi Davut Gül'ün yerine geçici olarak valilik görevini üstlenen çocuk, Derin Mina Koç, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verdi. Bu karar, daha önce vali tarafından Taksim'in kutlamalara kapalı olacağının duyurulmasının ardından geldi. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için büyük bir simgesel öneme sahiptir. Ancak son yıllarda bu meydanda kutlamaların yapılması engellenmişti.
23 Nisan 2024

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024
İşaretlediklerim