Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası'nın (İKB) Türkiye'ye 2024-2026 dönemi için 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu. Bu finansman, eğitim, sağlık, ulaştırma, finans, tarım, sanayi, enerji ve altyapı gibi çeşitli sektörleri desteklemek amacıyla kullanılacak. Finansman, İKB'nin yanı sıra Uluslararası Ticaret Finansmanı İslami Kurumu, Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumu ve İslam Ülkeleri Arası İhracat ve Yatırım Sigortası Kurumu tarafından da sağlanacak. Şimşek bu açıklamayı, İKB'nın 50'nci kuruluş yıl dönümü toplantısında yaptı.
29 Nisan 2024

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

Sayıştay Başkanlığı’nın 2023 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu, şehir hastanelerinde önceki yıllarda tespit edilen usulsüzlük ve sorunların devam ettiğini ve yeni usulsüzlüklerin eklendiğini ortaya koydu. Raporda, muhasebe işlemlerinin mevzuata uygun yapılmadığı, kira ödemelerinin hatalı muhasebeleştirildiği ve bazı varlık ve yükümlülüklerin hatalı kaydedildiği belirtildi. Ankara Tabip Odası, şehir hastanelerinin kamulaştırılması gerektiğini savunarak, sağlık hizmetlerinin kamu yararına göre organize edilmesi gerektiğini vurguladı. Şehir hastanelerinin bütçeye büyük bir yük oluşturduğu ve kamu kaynaklarını olumsuz etkilediği de raporda yer aldı.
24 Eylül 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, grip salgınlarının etkilerini azaltmak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasının 15 Eylül itibarıyla başladığını duyurdu. 65 yaş üzeri bireyler ve kronik hastalığı olanlar grip aşısını ücretsiz olabileceklerini belirtti. Ayrıca, grip aşısının hastalığa yakalanma riskini azalttığını ve hastalığın şiddetini hafiflettiğini vurguladı.
24 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi' tarafından Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) mütevelli heyetine 65 yeni üye atandı. Atananlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeninin eşi, AKP'li siyasetçiler, cumhurbaşkanı danışmanları ve kayyım yönetimine yakın isimler bulunuyor. BÜVAK, üniversiteye maddi destek sağlamak amacıyla kurulmuştu ve normalde yılda bir ila beş üye atanırken, Şubat-Haziran 2023 döneminde toplam 98 yeni üye atandı.
28 Kasım 2023

İstanbul'da meslek hastalıkları konusunda hizmet veren tek hastane olan İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, deprem riski nedeniyle Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tüberküloz kliniğinin taşınması planları ile işlevsiz hale getirilmek üzere. Sağlık profesyonelleri ve sivil toplum kuruluşları, hastanenin bu şekilde işlevsiz bırakılmasını eleştiriyor ve alternatif çözümler öneriyor. İstanbul ve Kocaeli Tabip Odaları, DİSK, KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi ve İşyeri Hekimleri Derneği, hastanenin önemine dikkat çekerek, meslek hastalıklarının tanı ve tedavisi için bu kurumun varlığının kritik olduğunu vurguluyor.
26 Nisan 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde iş dünyası ile bir araya gelerek ekonomik reformlar ve enflasyonla mücadele konularında açıklamalarda bulundu. Şimşek, enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşürülmesi ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedeflerine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin cari açığının ve rezerv yetersizliğinin önemli ölçüde azaldığını belirtti. Şimşek, 2025 ve 2026 yıllarının ekonomik açıdan daha iyi olacağını ifade ederek, iş dünyası ve çalışanlardan sabırlı olmalarını istedi.
27 Eylül 2024

Tema Vakfı, Türkiye'nin çevre ve iklim krizi konularında yetersiz kaldığını ve bu alanlarda acil eylem gerektiğini vurgulayan bir ekosiyaset belgesi yayınladı. Belgede, tarım arazilerinin azalması, ormanlık alanlara verilen zararlar, koruma altına alınması gereken alanların tehlikede olduğu, su kaynaklarının yanlış politikalar nedeniyle tehdit altında olduğu ve enerji politikalarının fosil yakıtlara bağımlılığı artırdığı gibi konulara dikkat çekildi. Vakıf, siyasilere çevre ve iklim adaletini sağlayacak politikalar geliştirmeleri çağrısında bulundu.
19 Nisan 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da bir deprem çalışma grubu oluşturulduğunu belirtti. Bu grubun İstanbul'daki kentsel dönüşümü yöneteceğini ve bu konuda fikir alışverişi yapılacağını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da toplantıya davet edildiğini söyledi. Özhaseki, bu çalışmanın 1-2 ay içerisinde İstanbul'da kentsel dönüşümü nasıl yapacaklarını netleştireceğini belirtti.
25 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni varyantına karşı toplu aşılamanın olmayacağını tekrarladı. Bilim insanlarının aşı konusundaki ısrarlarını 'konuyu saptırma' olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin 'küresel propagandanın uygulama sahası olmayacağını' belirtti. Koca, Türkiye'nin sağlık konusunda tam bağımsız olduğunu ve Covid-19 aşısının yeniden toplu olarak yapılmasını gerektiren, bilimin teyit ettiği bir durum olmadığını ifade etti.
4 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, muhalefetin seçimi kazanacağına dair beklentilerinin iyimserlikten değil, objektif delil ve verilere dayandığını ifade etti. 31 Mart 2019 seçimlerindeki başarıyı hatırlatarak, 2023 seçimleri için de benzer bir strateji uyguladıklarını belirtti. Seçim stratejilerini şimdilik açıklamayacaklarını söyleyen Kaftancıoğlu, seçimlerin demokrasi yanlıları tarafından kazanılacağını ve seçime kadar üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.
20 Ocak 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nisan 2022'den bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrıda bulunuyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de adaylık konusunda benzer bir çağrı yapmasının ardından, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldılar. Bu gelişmeler üzerine Özdağ, Yavaş'a yaptığı adaylık çağrısını geri çektiğini duyurdu.
4 Mart 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'taki çifte deprem sonrası TOKİ binalarının zarar görmemesini 'doğru zemin ve doğru teknik' kullanılmasına bağladı. Sosyal medya kullanıcıları ise diğer binaların neden denetlenmediğini ve riskli binaların neden yenilenmediğini sorgulayarak eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun depremi 'kader' olarak nitelendirmeleriyle çelişen bu açıklamalar, depremde yıkılan binlerce binanın ve kaybedilen 40 binden fazla insanın sorumluluğu konusunda tartışmaları beraberinde getirdi.
19 Şubat 2023

İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda hakim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu açılacağını duyurdu. Ücretsiz yaz Kuran kursu, Kartal Müftülüğü tarafından organize edilecek ve 7-20 yaş arasındaki kız ve erkekler için açık olacak. Kurs, 3 Temmuz 2023'te başlayıp 11 Ağustos 2023'te sona erecek ve adliyenin mescidinde düzenlenecek.
24 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyım rektörü Naci İnci tarafından kurulan ve yönetilen Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı'na (BUVAKIF), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla vergi muafiyeti tanındı. Vakıf, gelir vergisi, kurumlar vergisi, veraset ve intikal vergisi, emlak vergisi, damga, gümrük vergisinden muaf tutuldu ve KDV ile harç istisnası sağlandı. BUVAKIF, ayrıca meslek odalarıyla proje geliştirebilir hale geldi ve Boğaziçi Üniversitesi'nin Burs Komisyonu'na eklendi. Vakfın kuruluşu ve yönetimindeki isimler, mevcut yasal düzenlemelere aykırılıklar içeriyor ve bu durum hukuki tartışmalara yol açtı.
12 Nisan 2023

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'ye 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başlama talimatı verdiğini yazdı. Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında Ankara ve İstanbul'da seçim kazanma umudunu dile getirdi ve Kurban Bayramı'nda çalışmalara başlanılmasını istedi. Ayrıca, 'çalınmadık kapı bırakmamalıyız' diyerek seçim çalışmalarının hemen başlaması gerektiğini vurguladı.
21 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir YouTube kanalında gençlerin sorularını yanıtlarken, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasını eleştirerek, haksızlık karşısında susmanın yanlış olduğunu belirtti. Kavala'nın 1912 gündür, Demirtaş'ın ise 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu olduğu ve AİHM'nin her iki isimle ilgili Türkiye'ye yönelik ihlal kararları verdiği ancak Türkiye'nin bu kararları uygulamadığı bilgisi verildi.
25 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarının hızlı ve plansız bir şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek, geçmiş hataların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağı yönündeki açıklamalarına karşın, uzmanlar acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. İmamoğlu, afet bölgesindeki hafriyat dökümü ve yeni konut yapımının seçim yatırımına dönüşmemesi gerektiğini, yerel ekonominin desteklenmesi ve herkesin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2023
İşaretlediklerim