Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu. Çetenin, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddia ediliyor ve olay, bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı. Bakan, sürecin Mayıs 2023'te başladığını ve suçluların tutuklandığını belirtti. Ayrıca, savcı Y.E.'nin tehdit edilmesi üzerine soruşturmanın derinleştirildiği ve devletin tüm birimleriyle bu illegaliteye karşı mücadele edildiği vurgulandı.
18 Ekim 2024

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine konu olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), gelir-gider dengesindeki bozulma ve artan finansman açığı nedeniyle sağlık giderleri ve emekli aylıklarını ödemekte zorlanıyor. 2023 yılı için beklenen finansman açığının neredeyse yarısı ilk iki ayda gerçekleşti. Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, 20 yıllık AKP iktidarının politikalarının SGK'yı bu duruma getirdiğini belirtiyorlar. SGK'nın mali büyüklüğü 2023 için 1.582 milyar 204 milyon TL olup, merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık dörtte birine denk geliyor ve bütçe transferleri olmadan sağlık giderleri ve emekli maaşları ödenemeyecek durumda.
8 Mayıs 2023

Mehmet Özhaseki'nin sağlık sorunları nedeniyle istifa etmesinin ardından, Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak göreve başladı. Kurum, geçmişte yaptığı çalışmaları sürdüreceğini ve 81 ilde kentsel dönüşüm için çaba göstereceğini belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği ile mücadele ve çevre koruma projelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
2 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından partililere yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılmasını önemli bir hedef olarak belirlemiştir. Murat Kurum'un bakanlık döneminde, 7 milyon bağımsız bölüme 'yapı kayıt belgesi' verildiği, bunların büyük bir çoğunluğunun konutlardan oluştuğu belirtilmiştir. Kurum, bu uygulamayı 'imar barışı' olarak adlandırarak, vatandaşların temel hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını savunmuştur. Ancak, bu durumun mevzuata aykırı yapıları meşrulaştırdığı ve kaçak yapıları teşvik ettiği eleştirileri bulunmaktadır.
5 Mart 2024

2022 yılında yatırımcılarına reel getiri sağlayan borsa, 2023 yılına dalgalı bir başlangıç yaptı. Uzmanlar, 2022'de borsaya giren ve kazanç sağlayan yatırımcıların, 2023'te doğru şirket seçiminin daha fazla önem kazandığını belirtiyorlar. İktisatçı Tuncay Turşucu ve Allbatross Portföy Fon Yöneticisi Gökhan Uskuay, yatırımcılara şirketlerin finansal durumlarını, sektör döngülerini ve ekonomik politikaları takip etmeleri gerektiğini, profesyonel yardım almanın veya yatırım yönetimini profesyonellere bırakmanın önemini vurguluyorlar.
27 Ocak 2023

CHP Bursa Milletvekili ve halk sağlığı profesörü Kayıhan Pala, Türkiye'de kızamık vakalarındaki olağanüstü artışa dikkat çekerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sorumluluk almaya çağırdı. Pala, TBMM'ye sunduğu önergede vakaların yaş dağılımı, aşı durumları ve alınan önlemler hakkında sorular yöneltti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiye'de 2023'ün ilk iki ayında 343 doğrulanmış kızamık vakası tespit edildi. Kızamık, aşı ile önlenebilen ve özellikle aşılanmamış bireyler için risk taşıyan bir hastalıktır.
15 Haziran 2023

Türkiye, Resmi Gazete'de yayınlanan bir cumhurbaşkanı kararı ile 7 bin yabancı hastanın tedavi giderlerini karşılayacak. Bu düzenleme, sadece Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumları ve devlete ait üniversite hastanelerinde geçerli olacak. İlk açıklamalarda, bu hastaların bir kısmının Filistinli olduğu ve Türkiye'nin küresel sağlık katkıları çerçevesinde insani yardım faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. İletişim Başkanlığı, bu kararın mülteci veya geçici koruma altındaki kişilerle ilgisi olmadığını vurgulayarak kamuoyunu yanıltıcı bilgilere karşı uyardı.
12 Mayıs 2024

Fulya Soybaş, bebeklere hacamat yapılmasının tehlikelerine dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beylikdüzü'nde bebeklere hacamat yaptığı belirlenen bir mekânla ilgili soruşturma başlattı. Sosyal medyada benzer ilanların yaygınlaştığını belirten Soybaş, bu tür uygulamaların bebekler için ölümcül riskler taşıdığını vurguluyor. Üsküdar'da faaliyet gösteren bir hacamatçının, 6 haftalıktan itibaren herkese hacamat yaptığını iddia ettiği belirtiliyor.
29 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002'den bu yana sağlık altyapısına yaptığı yatırımların Covid-19 salgını döneminde meyvelerini verdiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin zorlu pandemi sürecini başarıyla yönettiğini ve dünyanın en kapsayıcı sosyal güvenlik sistemiyle en etkin sağlık hizmetlerini sunan bir ülke konumuna geldiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık altyapısının dünya çapında benzersiz olduğunu ve artık yabancı hastaların tedavi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.
14 Mart 2024

31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi AKP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kürt seçmenlere yönelik stratejiler geliştirmeye başladı. AKP, İstanbul'da yoğun nüfusu olan ve seçim sonuçlarında etkili olacağı bilinen Kürt seçmen için özel bir çalışma yürütüyor. İmamoğlu ise Kürt seçmen için yakın bir kurmayını görevlendirdi. AKP'nin olası adayları arasında eski ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, eski çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adı öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu ve sistemin ilk sonuçlarını bayramdan sonra açıklayacağını belirtti. Koca, İstanbul'da belirli branşlar dışında randevu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ve görüntüleme konusunda yaşanan sorunların da alınan tedbirlerle hafiflediğini ifade etti. Bakan, onaylı randevu sisteminin genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini ve yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi.
5 Haziran 2024

SMA hastası çocukları olan aileler, mevcut tüm tedavilere Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında erişim talep ediyor. Türkiye SMA Vakfı, Eskişehir'de düzenlediği kampta aileleri ve uzmanları bir araya getirerek farkındalık artırma ve destek sağlama amacı güttü. Vakıf yetkilileri, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz tarama programlarından mahrum etmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, gen tedavisi gibi pahalı tedavilere erişim için kampanyalar düzenleyen ailelerin, bu tedavilerin her hasta için uygun olmayabileceği konusunda bilgilendirildi.
9 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda çeşitli atama ve görevden alma kararları alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü ve diğer genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iş müfettişliklerine atamalar gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda ise bir genel müdür yardımcısı görevden alındı ve diğer genel müdür yardımcılıklarına yeni atamalar yapıldı.
24 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları sona erdi ve AKP, seçim sürecini yeniden inşa etme kararı aldı. Reuters'a göre, AKP'nin yeni sloganı 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' olacak. Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP'nin pandemi döneminde olduğu gibi bir bilim kurulu oluşturacağını ve bu kurulda sürpriz isimlerin yer alacağını belirtti. AKP'li üst düzey isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın radikal adımlar atacağını ve bilim ile teknolojinin öne çıkacağını ifade etti.
24 Şubat 2023

Bu pazar, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) merkez konsey seçimleri yapılacak. Sağlık Bakanı aracılığıyla iktidarın seçimlere müdahil olacağı mesajı verildi. Sol cephe, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın liderliğindeki Etkin Demokratik TTB ekibi ve Prof. Dr. Alpay Azap liderliğindeki Tabip Odaları İnisiyatifi olmak üzere iki ayrı liste ile seçime giriyor. TTB, geçmişte sağlık sorunlarının ve hekim haklarının savunulmasında aktif bir rol oynarken, son yıllarda işlevselliğini kaybetti.
28 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hepatit A aşısının Türkiye'de üretileceğini duyurdu. Bu gelişmeyle Türkiye, bu aşıyı üreten dördüncü ülke olacak. Aşı, KeyVac Aşı Üretim Merkezi'nde üretilecek. Erdoğan, bu tesisin açılışıyla Türkiye'nin Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığının azalacağını ve ülkenin ileri teknolojiye ve yetişmiş insan kaynağına kavuşacağını belirtti. Türkiye, geçmişte aşı üretme kapasitesine sahipken, politik ve ekonomik tercihler nedeniyle bu yeteneğini kaybetmişti.
31 Ekim 2023

Aile sağlığı merkezlerinde çalışan doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personeli, yüksek vergi oranlarına karşı her çarşamba eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. 2023'ün ilk dört ayında, aile hekimleri sadece vergi ödemek için çalıştıklarını belirtiyor. Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, maaşlarının büyük bir kısmının vergiye gittiğini ve bu durumun enflasyon karşısında gelirlerini erittiğini ifade ediyor. Sağlık çalışanları, vergi dilimlerinin enflasyona uygun güncellenmemesi ve yüksek vergi oranları nedeniyle adil bir vergilendirme sistemi talep ediyor.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim