Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Yılmaz, makam odasında kimliği belirsiz bir genç tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yılmaz, saldırı sonucu başından yaralandı ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan, fakülte güvenlik personeli tarafından yakalandı ve polise teslim edildi. Yılmaz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
18 Eylül 2023

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Nazım Ö., boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Ö. ile yaşanan tartışma sonucu pompalı tüfekle eşine ateş açarak onu öldürdü. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri Dilek Ö.'nün öldüğünü tespit etti ve kaçan zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
18 Mayıs 2023

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Melek B., silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, annesini silahla vurduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu S.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
27 Temmuz 2023

Gaziantep'te, annesi fuhuşa zorlanan ve şüpheliler tarafından öldürüldükten sonra cesedi derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina'nın ölümüne ilişkin dava yarın başlayacak. İki tutuklu sanık 'çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılanacak. Lina'nın vücudunda darp, ısırık izleri ve sigara yanıkları tespit edilmişti. Doktorlar, Lina'nın hayati tehlikesi olmasına rağmen taburcu edilmesine izin verdikleri için soruşturma altında. Anne Melissa İlhan'ın fuhuş iddiaları ve Lina'nın ablasına yönelik darp eylemleriyle ilgili de ayrı soruşturmalar yürütülüyor.
8 Haziran 2023

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay, madde bağımlısı bir şahsın tartışma sonucunda etrafındakilere saldırmasıyla meydana geldi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
24 Temmuz 2024

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun Diyarbakır Lice'de polisler tarafından alıkonulduğunu ve dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. İddialara göre çocuk, Kürtlere küfretmeye ve İstiklal Marşı'nı zorla okumaya zorlanmış, işkence sonrası ağzı ve elleri bağlanarak bataklığa atılmıştır. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği veya Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmamıştır.
22 Mart 2023

Fulya Soybaş, kadın cinayetlerinin artışına ve adalet sisteminin bu cinayetlere karşı yetersiz kalmasına dikkat çekiyor. Gülten Ataklı cinayetinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan polis memuru Mürsel Ataklı'ya mahkeme tarafından ceza indirimi uygulanması, adalet sistemine olan güveni sarsıyor. Ayrıca, 12 yaşındaki çocuğun velayetinin katilin ailesine verilmesi de büyük tepki çekiyor.
2 Haziran 2024
İşaretlediklerim