MHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Köksal Kaçmaz, iş yerinin önünde park etmek isteyenlerle çıkan tartışma sonucu silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Yanındaki Y.K. ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
22 Ağustos 2023

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden ailesiyle birlikte Ordu'nun Fatsa ilçesine fındık toplamaya giden 11 yaşındaki Sinan Enes Zinciralmaz, çok miktarda fındık yedikten sonra rahatsızlandı. Kusmaya başlayan çocuk, fındık kırıntılarının soluk borusuna gitmesi sonucu hayatını kaybetti. Otopsi sonrasında genç çocuğun cenazesi, Viranşehir’e gönderildi.
14 Ağustos 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, Mehmet Ali Topcu isimli 19 yaşındaki genç, evinin balkonunda otururken başına isabet eden av tüfeğinden çıkan saçma sonucu yaşamını yitirdi. Olayı fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Topcu'nun öldüğünü tespit etti. Jandarma ekipleri olay yerinde ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Topcu'nun cesedi, daha fazla inceleme için Kastamonu Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
5 Temmuz 2023

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, Kuştepe Mahallesi'nde gürültü nedeniyle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. İsmet Sezişli, sokakta gürültü yapan bir grubu uyardıktan sonra grup üyelerinden E.C.E ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü ve Sezişli hayatını kaybederken, E.C.E yaralandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
26 Ağustos 2024

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

Erzurum'da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve bu saldırıda çocuklar dahil olmak üzere 17 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nu 'provokatör' olarak nitelendirdi. Erzurum Valisi Okay Memiş, İmamoğlu'nun ziyaretinin 'esnaf ziyareti' olarak planlandığını ve bu nedenle etkin güvenlik önlemleri alınmadığını savundu. Vali Memiş, gerekli görülmesi halinde gözaltı işlemlerinin yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri 25 yaşındaki Tuğçe Can, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada apartman içerisinde bıçaklı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının şüphelisi ve Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Onur K., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Onur K.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor ve Tuğçe Can'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
12 Ocak 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir cami imamı, caminin yakınlarında sağ omuzundan okla vurularak yaralandı. Saldırgan M.F.G. olay yerinden kaçtıktan sonra yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı imam D.K. hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Görgü tanıkları, imam ile saldırgan arasında bir tartışma yaşandığını belirtti.
24 Temmuz 2024

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili davada sanık Çağatay Aksu'nun avukatı olan Paşa Büyükkayaer, Zafer Partisi'nden Çorum milletvekili adayı olduğunu duyurdu. Şule Çet, 2018'de Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmiş, Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı. Aksu ve Akand, 'kasten öldürme', 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanmış ve cezaları Yargıtay tarafından onaylanmıştı. Büyükkayaer, sanıkların cezasını kamuoyu baskısına bağlamıştı.
10 Nisan 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde bir İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde 15 yaşındaki bir çocuk ölü olarak bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ağustos 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir kıraathaneye düzenlenen silahlı saldırıda Mustafa Er isimli 29 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüpheli M.D.Ç'nin yakalanması için polis çalışma başlattı.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim