Borsa İstanbul'da DAPGM, KIMMR, LIDFA ve TLMAN hisse senetleri için 26 Aralık tarihine kadar yeni tedbirler uygulanacak. Bu tedbirler kapsamında söz konusu hisseler kredili işlemlere konu edilemeyecek. Ayrıca, Borsa İstanbul haftayı kazançla kapatırken, altın ve doların değeri yükseldi.
27 Kasım 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında Reysaş Gayrimenkul, SAN-EL Mühendislik ve Alcatel Lucent Teletaş gibi şirketler bulunuyor. Ancak, son dönemde halka arz edilen şirketlerde tedbirlerin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Söke Un, EYG GYO, Oncosem, Astor Enerji ve SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin hisselerine tedbir getirilmişti.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borusan Mannesmann hisselerine açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi. Bu yasak 25 Nisan 2023 tarihli işlemlerden başlayarak 24 Mayıs 2023 tarihli işlemlere kadar sürecek. Ayrıca, SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararıyla Borsa İstanbul Pay Piyasasında tüm paylarda açığa satış işlemleri ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar yasaklandı.
25 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da, SNICA ve PAPIL isimli iki hisse senedi için yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. SNICA hisseleri 7 Şubat tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecekken, PAPIL hisseleri aynı süre zarfında emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, son 16 günde borsada 1 milyondan fazla yatırımcının piyasadan çekildiği belirtiliyor.
8 Ocak 2024

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, BRSAN, ALARK, BIOEN ve KOZAA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler AKFGY, TUKAS, YYLGD, ULKER ve ASUZU olarak belirlendi.
15 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse SKBNK, ISGYO, AKSA, BAGFS ve GENIL oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler TUKAS, BRYAT, BRSAN, ALFAS ve CIMSA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
9 Eylül 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında ISKUR, ESEN, MAGEN, BRMEN ve EUKYO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise KSTUR, QNBFL, KENT, TBORG ve ISBIR olarak sıralandı. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve genel piyasa durumu hakkında bilgi verilmiyor.
29 Kasım 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından olumlu bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı. Kazandıran hisseler arasında ERBOS, YKBNK, BRYAT, VAKBN ve AKBNK yer alırken, kaybettiren hisseler ise FENER, PSGYO, SELEC, KCAER ve EKGYO olarak sıralandı.
15 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, TUKAS, ULKER, AKFGY ve VAKBN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler BRSAN, ASUZU, CEMTS, EUREN ve AYDEM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
6 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybedenler arasında GUBRF, SUMAS, KSTUR gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul, 25 Aralık 2023 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
26 Aralık 2023

Son dönemde Borsa İstanbul'da halka açılan İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji, borsanın getirdiği açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrasında taban serisine başladı. Bu şirketler, halka arz oldukları andan itibaren tavan yapmış ve dikkat çekmişti. Ancak, Borsa İstanbul'un getirdiği tedbirler sonrası bu şirketlerin hisse fiyatları düştü ve küçük yatırımcıları tedirgin etti.
8 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BERA, KONTR, CIMSA, EGEEN ve KMPUR oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler SRVGY, ULAS, GSRAY, BJKAS ve TUKAS olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
22 Eylül 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler SMRTG, GENIL, KORDS, ULKER ve ASTOR oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler CANTE, ISMEN, DOHOL, VAKBN ve AKBNK olarak belirlendi.
22 Temmuz 2023

BIST 100 endeksinin düşüş eğilimini sürdürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Bu şirketler Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) ve Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) olarak belirlendi. GESAN, DENGE, SKTAS ve TEKTU hisselerine bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, EUYO hisselerine emir paketi tedbiri uygulandı.
1 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, BALAT, SNPAM gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında ISBIR, EKIZ, VANGD gibi şirketler bulunuyor.
15 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, DIRIT, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında SAMAT, BAYRK, QUAGR gibi şirketler bulunuyor.
5 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da seçim sonrası yükseliş trendi devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE ve AKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR ve ISGYO olarak belirtildi.
29 Temmuz 2023
İşaretlediklerim