Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarının yapımını kendisinin gerçekleştirdiğini öne sürdü. Ancak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı 1987'de, Ankara Esenboğa Havalimanı ise 1955'te açılmıştır. AKP'nin iktidara gelmesi 2002 yılında gerçekleşmiştir.
24 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Mayıs'ta İstanbul'da miting düzenleyecekler. Her iki mitingin de seçimden bir hafta önce ve aynı saatte yapılması planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun mitingi Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda, Erdoğan'ınki ise Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleşecek.
28 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maltepe'deki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Havaalanı işletmesiyle ilgili olarak 1 milyar dolar yolsuzluk yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Akşener, Ali Yeşildağ'ın yayınladığı bir kasette bu iddiaların dile getirildiğini belirtti ve Erdoğan'a bu iddiaları soruşturması çağrısında bulundu. Akşener'in konuşmasının ardından miting alanında 'Hırsız Tayyip' ve 'Hırsız Erdoğan' sloganları atıldı.
6 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştiren sözlerine tepki gösteren Erdoğan, Tanrıkulu'nu 'sözde milletvekili, terörist müsveddesi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, devlet ve yargı olarak gereken dersi verme mükellefiyetleri olduğunu belirtti. Tanrıkulu hakkında daha önce de soruşturma açılmış ve partisi CHP'den de tepki gelmişti.
14 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itirazı sonucu altılı masanın dağılmasına yol açtı. Ancak kısa süre sonra Akşener'in geri dönüşü ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesiyle kriz aşıldı. Bu durum, Türkiye'yi takip eden yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık ve çeşitli yorumlara neden oldu.
7 Mart 2023

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Dragon uzay aracının ve Axiom-3 ekibinin Dünya'ya dönüşü, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat'a ertelendi. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılışın hava durumu düzelene kadar gerçekleşemeyeceği belirtildi. Dönüşün önceden 3 Şubat olarak planlandığı ancak daha önce de hava koşulları sebebiyle 5 Şubat'a ertelendiği ifade edildi.
4 Şubat 2024

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

Amerikan uydu şirketi Dish Network, uzayda bıraktığı çöp nedeniyle Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından 150 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Bu, uzay çöpü konusunda verilen ilk ceza olarak dikkat çekiyor. Şirket, 2002 yılından bu yana yörüngede bulunan EchoStar-7 adlı uydusunu düzgün bir şekilde çıkarmadığı için ceza aldı. Uzayda bir bilye büyüklüğünde yarım milyon ve yaklaşık bir milimetre ölçülerinde yüz milyon atık parçası bulunuyor ve bu atıklar, uzay araçları için potansiyel bir tehlike oluşturuyor.
3 Ekim 2023

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüşü, Florida kıyılarında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat'a ertelendi. Ekiplerin ISS'ten ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri bildirildi.
3 Şubat 2024

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, yarın Türkiye saatiyle 14:00'te Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılacak. Ax-3 ekibi için düzenlenecek uğurlama töreni, Axiom Space'in sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanacak. Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 12 saat sürecek ve ABD'nin Florida eyaleti yakınlarındaki yedi potansiyel iniş noktasından birine planlanıyor.
2 Şubat 2024

Çin'in yerli üretim orta mesafe yolcu uçağı C919, China Eastern Hava Yolları tarafından Şanghay'dan Pekin'e ilk ticari seferini 128 yolcu ile gerçekleştirdi. Boeing 737 ve Airbus 320'ye rakip olarak tasarlanan C919, ilk test uçuşunu 2022'de yapmış ve gerekli lisansları almıştı. China Eastern, bu uçakları iç hat uçuşlarında kullanmayı planlıyor. C919, bazı kritik bileşenlerin ABD şirketleri tarafından üretilmesine rağmen, Çin'in dışa bağımlılığını azaltma hedefine katkıda bulunuyor.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

Chicago'da Zekat Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen Türk Festivali, Türk-Amerikan Kültür Birliği (TACA) tarafından eleştirildi. TACA, festivalde İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Mustafa Kemal Atatürk'ün anılmamasının Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edemeyeceğini belirtti. Festivalin sponsorları arasında T.C Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Türk Hava Yolları gibi önemli kuruluşlar yer aldı. TACA, festivalle hiçbir bağlantısı olmadığını ve Atatürk'ün ilke ve değerlerine bağlı olduklarını vurguladı.
28 Mayıs 2024

Akif Beki, Türkiye'nin çeşitli alanlardaki bağımsızlık ve başarı iddialarını sorgulayarak, uzay yolculuğu girişiminin de benzer bir şekilde gösteriş amaçlı olabileceğini öne sürüyor. Beki, popülist şovların ve gösterişin Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarına zarar verebileceğini belirtiyor. Ege Üniversitesindeki bir etkinlikte, AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ ile birlikte sahneye çıkan Türkiye'nin ilk astronotunun durumu, Beki'ye göre, uzay yolculuğunun seçim propagandası amacıyla kullanıldığını gösteriyor.
26 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiğine dair iddialar yalanlandı. ABD ve Türkiye'deki yetkililer, 9 Mayıs'ta planlanan Biden-Erdoğan görüşmesi için hazırlıklarını sürdürüyorlar. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar vekili John Bass, bu görüşmeler için Ankara'ya gelmiş ve Türk yetkililerle görüşmüştür. Erdoğan'dan ziyareti iptal etme talimatı gelmediği, her iki ülkede de hazırlıkların devam ettiği belirtilmiştir.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim