Fatih Akın'ın yönettiği ve ünlü rapçi Xatar'ın hayatını anlatan 'Ren Altını' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında toplam sekiz yeni film vizyona girdi. Filmler arasında aksiyon, romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde yapımlar bulunuyor. 'Disco Boy', 'Ölümcül Çarpışma', 'Yenilmez Üçler', 'İkinci Görüşte Aşk', 'Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı', 'Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi' ve 'Bonibomlar: Kediler Peşimizde' diğer gösterime giren filmler arasında yer alıyor.
7 Temmuz 2023

‘Dune: Part Two’ filmi, gösterime girdiği dördüncü hafta sonunda da gişede liderliğini sürdürdü ve 38 bin 426 seyirci tarafından izlendi. Böylelikle film, Box Office Türkiye’de dört hafta boyunca zirvede kalmayı başardı ve toplamda 484 bin 210 kişi tarafından izlendi. Listenin ikinci sırasında ‘Kral Şakir: Devler Uyandı’, üçüncü sırada ise ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ yer aldı.
26 Mart 2024

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri', 2010'dan bu yana en iyi açılışa imza attı. Film, ilk hafta sonunda sadece ABD'de 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Film, petrol zengini olduktan sonra sistematik olarak öldürülen Osage kabilesini anlatıyor. Bu, Scorsese'nin 2010'da çektiği 'Zindan Adası'ndan bu yana yaptığı en kazançlı açılış.
24 Ekim 2023

Bu hafta sinema salonlarında sekiz yeni film vizyona giriyor. Ukrayna'nın kadın savaşçılarına adanmış 'Kelebek Görüşü', Bram Stoker'ın Dracula romanından uyarlanan 'Drakula: Son Yolculuk', bir adamın profesyonel bir araba yarışçısı olma yolunda verdiği mücadeleyi konu alan 'Gran Turismo', bir polisin bir katilin izini sürmeye yardımcı olması amacıyla FBI tarafından işe alınmasını konu alan 'Katili Yakalamak', Dünya'yı kurtarmak için tehlikeli bir ölüm kalım operasyonunu gerçekleştirmeyi konu alan 'Gezegenler Savaşı', bir grup arkadaşın kiralık arabayla yolculuk ederken yaşadığı olayları aktaran 'Otoban Katilleri', bir ruh sağlığı merkezinde akıbeti belli olmayan kayıp kadın hastabakıcıları araştıran genç bir gazetecinin başından geçenleri anlatan 'Efsunlu 3: Muska' ve üç uzaylının macerasını odağına alan 'Uzay Köpekleri' filmleri izleyiciyle buluşuyor.
25 Ağustos 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Ceylan'ın sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu. Film, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarışmış ve başrol oyuncusu Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Ceylan'ın önceki en iyi açılış yapan filmi 47 bin seyirci ile 'Ahlat Ağacı' idi.
2 Ekim 2023

Bu hafta sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Sürü', suça sürüklenen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 'Örümcek Ağı' evinde tuhaf olaylar yaşayan bir çocuğun hikayesini, 'Lilith Cinleri' cinler ile insanlar arasındaki savaşı, 'Kaygısız Baş' ise bir adamın işinden kovulup memleketine dönmesini konu alıyor. Haftanın animasyonları arasında 'The First Slam Dunk' ve 'Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş' bulunuyor.
28 Temmuz 2023

Bu hafta sekiz yeni film vizyona giriyor. 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa'yı anlatıyor. 'Şeytan Tohumları', kökenleri hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor. Diğer filmler arasında 'Gizlenen', 'Ammon', 'Biaz: Kara İyenin Laneti', 'Yapay Sevgilim', 'Karganın Uykusu' ve 'Keçigiller' bulunuyor.
24 Mayıs 2024

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta toplam on yeni film gösterime giriyor. Yerli yapımlar arasında 'Beyaz Eşya', 'Görücü', 'Çingene Kızı Zeugma', 'MAKKA: Cinn-i Azap' ve 'Cin Daveti' bulunuyor. Yabancı filmler ise 'Gece Avı', 'Süper Ajan Bernard: Görev Mars', 'Süper Köpekler', 'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' ve 'Kırmızı Pabuçlar' olarak sıralanıyor. Filmler, komedi, dram, korku, animasyon ve macera gibi çeşitli türlerde seyirciyle buluşacak.
10 Mayıs 2024

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Emin Alper yönetmenliğindeki 'Kurak Günler' filmi, vizyona girdiği beşinci haftasında, film tutkunlarının yorum ve beğenilerini paylaştığı Letterboxd sosyal ağında 2022'nin en yüksek puan alan filmleri listesinde altıncı sıraya yerleşti. Film, yıl boyunca aldığı ödüller ve bakanlık desteğinin geri alınması gibi konularla da gündeme gelmişti. Letterboxd'da yapılan genel değerlendirmede, tüm janrlar ve ülkeler gözetmeksizin filmler sıralandı.
6 Ocak 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye sinemalarında, Ridley Scott imzalı 'Napolyon' başta olmak üzere, farklı türlerde beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Napolyon' filmi, ünlü Fransız liderin hayatını ve eşi Josephine ile ilişkisini ele alıyor. 'Kızıl Gökyüzü' yangın tehdidi altındaki bir grup arkadaşın hikayesini, 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' ise terör saldırısında hayatını kaybeden genç bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 'Zina' adlı yerli korku filmi, para kazanma hırsıyla yola çıkan genç kadınların başına gelenleri konu alırken, 'Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence' ise çocuklara yönelik bir animasyon filmi olarak dikkat çekiyor.
24 Kasım 2023
İşaretlediklerim