Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

Bu hafta Türk sinemalarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam 10 yeni film vizyona giriyor. 'Asi' adlı film, Avrupa'dan Suriye'ye giden ve IŞİD ile savaşın ortasında kalan bir ailenin hikayesini anlatıyor. 'John Wick 4', serinin en uzun filmi olarak dikkat çekiyor ve Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon dolu bir macerayı izleyiciye sunuyor. 'Shazam! Tanrıların Öfkesi' süper kahraman maceralarını, 'Mahkum 77' ise İspanya'da adaletsiz bir yargılamayla hapis cezasına çarptırılan bir adamın hikayesini ele alıyor. 'Louis Tomlinson: All of Those Voices' belgeseli, ünlü şarkıcının müzikal yolculuğunu izleyicilere aktarıyor. Ayrıca, 'Şüphe', 'Haris', 'Cin Büyüsü' gibi korku filmleri ve 'Kahraman Kuyruklar', 'Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili' gibi animasyon filmler de vizyona giriyor.
17 Mart 2023

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk gününde 20 bin seyirci tarafından izlendi. Bu, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışı oldu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarıştı ve Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film izleyiciyle buluşacak. Yerli yapımlardan biri olan 'Güneşi Söndürmem Gerek', sevgilisini kaybettikten sonra hayata tutunmaya çalışan Umut'un hikayesini anlatıyor. 'Hayalet Avcıları: Ürperti' aksiyon ve komedi unsurlarını harmanlayarak kadim bir şeytani gücün dünyayı tehdit etmesini konu alıyor. 'Lassie: Yepyeni Bir Macera' ve 'Riki Rhino: Kahraman Kanatlar' gibi aile ve çocuklara yönelik filmler de vizyona girerken, 'İhtiyar Delikanlı' yeniden gösterime giriyor ve haftanın korku temalı filmleri arasında 'Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2', 'Sahipsiz', 'Mir’at İblisin Laneti' ve 'Cin Günü' bulunuyor.
28 Mart 2024

Bu hafta sinema salonlarında biri yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona girdi. 'Başkalarının Çocukları' adlı Fransız drama filmi, bir kadının sevgilisinin çocuğunu kendi çocuğu gibi sevmeye başlamasını konu alıyor. Gerilim türündeki 'Nefes Alma', kaybolan genç bir adamın yaşlı bir adamın kapısını çalmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 'Venüs’te Görüşürüz', 'Meg 2: Çukur', 'Rubinin Ailesi', 'Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası', 'Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor' ve 'Mir Anka' adlı filmler de bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
4 Ağustos 2023

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Ridley Scott'ın yönettiği ve 2000 yılında gösterime giren 'Gladyatör' filminin devamında rol almasa da kendisine yöneltilen sorular nedeniyle ödeme almayı hak ettiğini esprili bir dille ifade etti. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde basın toplantısına katılan Crowe, devam filminde yer almadığını ve 'o dünyada ölü olduğunu' belirtti. Ayrıca, Scott'a güvendiğini ve devam filminin başarılı olacağını umduğunu söyledi.
2 Temmuz 2023

Yazar, 'Dünyayı Ardında Bırak' adlı gerilim filmini ele alıyor ve filmde işlenen temalar üzerine düşüncelerini paylaşıyor. Başrollerinde Julia Roberts ve Ethan Hawke gibi isimlerin yer aldığı film, sıkılmış bir çiftin hafta sonu tatili sırasında yaşadıkları olayları konu alıyor. Film, internet bağlantısının kesilmesi gibi modern dünyanın kırılganlıklarını ve insanın ilkel beyninin etkisine kolaylıkla nasıl girebildiğini gösteriyor. Yazar, filmi izleyicilere yaşadıkları dünyayı sorgulama fırsatı olarak sunuyor ve modern yaşamın anlamsızlıklarını eleştiriyor.
10 Aralık 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim