Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi 'Oppenheimer', Türkiye sinemalarında Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' filmi ile yarıştı ve ikinci hafta sonunda gişede lider oldu. Box Office Türkiye'nin verilerine göre, 'Oppenheimer' ikinci hafta sonunda 215 bin 850 seyirci tarafından izlenirken, 'Barbie' 155 bin 300 seyirci tarafından izlendi. İki film arasındaki bu rekabet, Twitter'da da gündeme geldi.
1 Ağustos 2023

Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 'Şeytanın Düşmanı' adlı korku ve gerilim filminde Vatikan'ın baş şeytan çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth rolünü üstlenerek ilk kez bir korku filminde oynayacak. Crowe, rolü için Peder Amorth'un kitaplarını okuduğunu ve şeytan çıkarma ayinlerini izleyen insanlarla konuştuğunu belirtti. Kariyeri boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını ve yaşlanmayı kabullendiğini ifade eden Crowe, filmle ilgili olumlu tepkiler aldığını aktardı. 'Şeytanın Düşmanı', 5 Mayıs'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek.
27 Nisan 2023

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen filmi Megalopolis’in fragmanı, uydurma eleştirmen alıntıları kullanılması nedeniyle geri çekildi. Lionsgate, fragmanda yer alan bazı alıntıların uydurma olduğunu ve bazılarının yanlış atıf yapıldığını belirterek özür diledi. Filmde Adam Driver gibi ünlü isimler başrol oynuyor ve 27 Eylül’de vizyona girecek.
22 Ağustos 2024

İstanbul Modern Sinema, 2023 yılına damgasını vuran beş hit filmi 'TOP 5' başlığı altında 8-13 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Cannes'da büyük ödül kazanan 'İlgi Alanı', Oscar'da en iyi animasyon seçilen 'Çocuk ve Balıkçıl', Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Film Comment dergisinin en iyi filmi seçtiği 'Bir Skandalın Peşinde' ve Romanya'nın Oscar adayı 'Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin' yer alıyor. Biletler İstanbul Modern'in web sayfasından satın alınabilirken, Perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
27 Mayıs 2024

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli yapım olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Animasyon severler için 'Çizmeli Kedi: Son Dilek', gerilim ve aksiyon tutkunları için 'Uçak', dram kategorisinde Neslican Tay'ın hayatını anlatan 'Demir Kadın: Neslican', dans ve romantizm içeren 'Maskeli Balo', Amazon ormanlarında geçen bir macera olan 'Ainbo: Amazon'da Büyük Macera' ve yerli korku filmi 'İfrit-i Cin' izleyicilerle buluşacak.
27 Ocak 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli film dahil olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Oscar adayı 'The Banshees of Inisherin' ve Mısır asıllı İsveçli yönetmen Tarık Saleh'in 'Cennetten Gelen Çocuk' filmleri dikkat çekiyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Prestij Meselesi', Güney Koreli müzik grubu BTS'nin konserini anlatan 'BTS: Yet to Come in Cinemas', gerilim filmi 'Kulübeye Tıklat', yerli korku filmi 'Musallat 3' ve animasyon 'Mumyalar' diğer gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
3 Şubat 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Tim Burton'ın kült filmi Beetlejuice'un devamı olan Beetlejuice Beetlejuice, Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Filmin başrol oyuncuları Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Justin Theroux, Monica Bellucci ve Willem Dafoe prömiyerde hazır bulundu. Eleştirmenler film hakkında olumlu yorumlar yaparak, filmin selefine zekice ve sevgiyle saygı duruşunda bulunduğunu belirtti. Film, 6 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
1 Eylül 2024

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

42. İstanbul Film Festivali'nde 'Altın Lale' ödülü için yarışacak olan 11 film, festivalin başlamasıyla birlikte gösterilmeye başlandı. Festival, İstanbul'daki sinema severler için yılın ilk film festivali olma özelliğini taşıyor ve gösterilen filmler daha sonra diğer büyük festivallerde de yer alıyor. Festivalin ilk gününde Kaan Müjdeci'nin 'Iguana Tokyo' ve Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' filmleri izleyici ile buluştu. 'Iguana Tokyo', Tokyo'da geçen bir bilimkurgu filmi iken, 'Yüzleşme' aile içindeki bir sırrın açığa çıkmasıyla yaşanan yüzleşmeyi konu alıyor.
14 Nisan 2023

Doğu Yücel'in 'Kimdir Bu Mitat Karaman' kitabından uyarlanan 'Mitat' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türk sinemalarında üç yerli yapımın yanı sıra dört yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında, bir adamın sıradan hayatının beklenmedik bir olayla değişmesini anlatan 'Mitat', Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan birinin mücadelesini konu alan 'Produkty 24' ve çocukların bir adada macera yaşadıkları 'Gizemli Ada Mençuna' bulunuyor. Yabancı filmler ise Bruce Willis'in başrolünde olduğu 'Hayalet Suikastçi', 'Dungeons & Dragons' oyunundan uyarlanan 'Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur', yapay zeka temalı 'Simülasyon' ve yerli korku filmi 'Gasp'ı içeriyor.
7 Nisan 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 10'u yerli olmak üzere toplam 14 yeni film seyirciyle buluşuyor. Filmler arasında Amy Winehouse'un hayatını anlatan 'Back to Black', deprem sonrası Hatay'da geçen bir dramı konu alan 'Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay' ve bir dizi komedi, dram, aksiyon, korku ve animasyon türündeki yapımlar yer alıyor. Bu filmler arasında çeşitli konular işleniyor, örneğin 'Üç Günlük Dünya' İstanbul'un arka mahallelerinde geçen bir hikayeyi, 'Kanlı Gece: Kamp' ise yerli aksiyon severlere hitap ediyor.
3 Mayıs 2024

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta üç yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Savaş Atı', iki gencin Amerikan Rüyası'na dair hikayesini anlatıyor. 'Kaygısız Baş', İstanbul'dan Kapadokya'ya dönen bir gencin yaşadıklarını, 'Küçük Deniz Kızı' ise Ariel'in insan olma arzusunu konu ediniyor. Japon yapımı anime 'Suzume', genç bir kızın olgunlaşma serüvenini, 'Conjuring: Şeytan Ayini' ve 'Cin Hikayeleri Kayıp Bebek' korku ve gerilim türünde, 'İşaretliler: Kurban' ise metafizik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturuyor.
26 Mayıs 2023

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

Bu hafta sinemalarda yedi yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan 'Son Akşam Yemeği' ve yılın en çok beklenen animasyon filmi 'Çocuk ve Balıkçıl' bulunuyor. Diğer filmler ise 'Çok Aşk', 'Oyun Bitti', 'Bas Gaza Bas', 'Sır Şeytanın Kurbanları' ve 'Mavka: Ormanın Şarkısı' olarak sıralanıyor.
27 Ekim 2023

Zoe Saldana, 'Avatar: Suyun Yolu' filmiyle birlikte dört farklı filmde rol alarak her biri iki milyar dolardan fazla hasılat yapan ilk oyuncu unvanını kazandı. Bu filmler arasında 'Yenilmezler: Son Oyun' ve 'Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı' da bulunuyor. Ayrıca, yönetmen James Cameron, gişe rekortmeni 10 filmden üçünde imzası olan tek yönetmen oldu. Zoe Saldana'nın kariyeri, 'Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti', 'Star Trek' ve 'Guardians of the Galaxy' gibi filmlerle yükselişe geçmiş ve Marvel Evreni'ndeki 'Gamora' rolüyle tanınmıştır.
24 Ocak 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023
İşaretlediklerim