Uganda'da 24 yaşındaki TikTok kullanıcısı Edward Awebwa, cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ve ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Awebwa'nın nefret söylemi ve yanıltıcı bilgi yaymakla suçlandığını belirtti. Awebwa, suçunu kabul ederek af diledi ancak mahkeme, özrünü gerçekçi bulmadı. Uganda, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında sıkça eleştirilen bir ülke olarak biliniyor.
11 Temmuz 2024

Eski Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein'in 2020'de aldığı 23 yıl hapis cezası kararı, New York Yüksek Mahkemesi tarafından dörde karşı üç oyla bozuldu. Bu karar, #MeToo hareketinin önemli bir simgesi olarak kabul edilen Weinstein'ın cinsel istismar suçlamaları nedeniyle cezaevinde kalmasına neden olmuştu. Ancak Weinstein, başka bir davadan aldığı mahkumiyet nedeniyle hala cezaevinde bulunmaktadır. #MeToo hareketi, cinsel taciz ve saldırıya karşı küresel bir farkındalık ve tepki oluşturmuştur.
25 Nisan 2024

9'uncu Yargı Paketi, 23 kanun ve üç kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeren 60 maddelik bir kanun teklifi olarak önümüzdeki hafta meclise sunulacak. Paket, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda konu ve soru sayısının artırılması, hükümlülerin eğitim haklarının genişletilmesi ve yeni tip casusluk suçlarına yönelik düzenlemeler gibi çeşitli yenilikler içeriyor. Ayrıca, 'Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi' Kanunu Teklifi de meclise sunulacak ve öğretmenlerin atanma sürecinde akademik eğitim almaları gerekecek.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim