Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından yükselişini sürdürüyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisseler arasında ISKUR, ISATR, VAKKO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise AKFGY, EMKEL, CMENT gibi şirketler oldu. Borsa, 14 Aralık 2023 tarihinde günü yükselişle tamamladı.
15 Aralık 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde bazı hisse senetleri değer kazanırken, bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan hisseler GESAN, TUKAS, OTKAR, GENIL ve BRYAT olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler ise OYAKC, FROTO, VESTL, ARCLK ve YKBNK oldu.
18 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da ARZUM, IHEVA ve OBASE hisse senetleri 8 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilmeyecek. ENSRI, IHYAY, PSDTC ve SONME hisse senetleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve miktar azaltımı ile fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içeriyor.
10 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da seçimlerin ardından yükseliş trendi devam ediyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler GARAN, AKBNK, YKBNK, ULKER ve ISCTR oldu. Ancak DOAS, YYLGD, KCAER, GESAN ve DOHOL hisseleri değer kaybetti. Borsa İstanbul'da yeni bir rekor kırıldı ve 7900 seviyesi aşıldı.
25 Ağustos 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören beş şirket, yeni tedbirlerle güne başladı. ISYAT, KNFRT ve NATEN hisselerine bugünden itibaren 8 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. Ayrıca, AKFYE ve COSMO hisseleri aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyecek.
9 Ekim 2023

Borsa İstanbul, Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerine yönelik olarak açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir iptali gibi tedbirleri 22 Şubat'a kadar uygulayacağını duyurdu. Bu tedbirler, Gözetim Tedbirleri Yönergesi hükümleri çerçevesinde, piyasadaki işlemler nedeniyle alındı. Sasa Polyester'in hisse değeri son bir yılda yedi katına çıkarken, şirket yabancı yatırımcılar arasında da popüler hale geldi. Ekim 2021'de hisse geri alım programını sonlandıran Sasa'nın büyük hissedarı Erdemoğlu Holding de hisse satışı yaptı.
23 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yüzde 5 ve yüzde 7 düşüş sınırlarını aşması sonucunda iki kez devre kesici sistemi devreye girdi ve ardından işlemler tamamen durduruldu. Bu durum, Mart 2021'den bu yana BIST 100 için kaydedilen en büyük günlük düşüş olarak kayıtlara geçti. Sermaye Piyasası Kurulu, depremin ardından açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı getirmişti, ancak bu uygulamanın kaldırılmasıyla endeks sert bir düşüş yaşadı.
8 Şubat 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından olumlu bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı. Kazandıran hisseler arasında ERBOS, YKBNK, BRYAT, VAKBN ve AKBNK yer alırken, kaybettiren hisseler ise FENER, PSGYO, SELEC, KCAER ve EKGYO olarak sıralandı.
15 Haziran 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, BRSAN, ALARK, BIOEN ve KOZAA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler AKFGY, TUKAS, YYLGD, ULKER ve ASUZU olarak belirlendi.
15 Eylül 2023

Borsa İstanbul, halka arz edilen ve sert fiyat hareketleri gösteren Astor Enerji ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketlerinin hisselerine tedbir uygulamaya başladı. 2023 yılının başından itibaren dalgalı bir seyir izleyen borsada, bazı hisselerin sürekli tavan yaptığı gözlemleniyor. Bu durum üzerine Borsa İstanbul, söz konusu hisselerde açığa satış yasağı gibi tedbirler almıştır. Tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması şeklinde uygulanacak ve 24 Şubat'a kadar sürecek.
27 Ocak 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa ilk iki gün düşüş yaşamasına rağmen açık tutuldu ve bölgedeki yatırımcılar mağdur edildi. Ekonomi yönetimi, zararları telafi etmek için tedbirler açıkladı ve şirketler hisse geri alımına yöneldi. Borsa dalgalı bir seyir izlerken, Türkiye Varlık Fonu'nun 1 milyar dolarlık destek haberiyle yükselişe geçti. Gedik Yatırım Başekonomisti Serkan Gönençler, borsanın mevcut yükseliş trendinin Varlık Fonu'nun destekleriyle sürebileceğini belirtirken, borsada bir 'balon' oluşma riskine ve ileride sert düzeltmelerin yaşanabileceğine dikkat çekti.
1 Mart 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybedenler arasında GUBRF, SUMAS, KSTUR gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul, 25 Aralık 2023 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
26 Aralık 2023

2023 yılında Borsa İstanbul'da 47 şirket halka arz edildi ve bu şirketlerin toplam halka arz büyüklüğü 59,8 milyar lira oldu. Halka arz edilen hisseler, yatırımcılara kısa sürede büyük getiri sağladı. Şu anda 80 şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz için onay bekliyor. Onay bekleyen şirketler arasında n11, Rönesans Enerji, Tavuk Dünyası, Kızılay İçecek, Golda Gıda ve Penti gibi markalar bulunuyor.
30 Ekim 2023

Türkiye'deki depremler sonrası Borsa İstanbul'da işlemler devam ettiği için tartışma yaratıldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) açığa satış işlemlerini yasaklamasına rağmen, BIST 100 endeksi Mart 2021'den bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı ve üç günlük toplam kayıp yüzde 16,2'ye ulaştı. Deprem bölgesindeki yatırımcı sayısının 381 bin olduğu ve bu yatırımcıların maddi kayıplar yaşadığı belirtiliyor. Aracı şirketler ve sosyal medya kullanıcıları son günlerdeki işlemlerin iptal edilmesini talep ediyor.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BJKAS (Beşiktaş), ENSRI ve BAYRK hisseleri için yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. Beşiktaş ve ENSRI hisseleri 26 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. BAYRK hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
28 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da DESA, FORMT ve KGYO hisseleri 19 Ocak'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AGROT ve YGYO hisselerine aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. TETMT ve VKFYO hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirilmiştir.
20 Aralık 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul pozitif bir görünüm sergiliyor. Investing.com'un aktardığına göre, en çok kazandıran hisseler BRYAT, TMSN, ZOREN, SOKM ve EGEEN oldu. CCOLA, yüzde 1,4 düşüşle ekside seyreden tek hisse olurken, MGROS ve ALFAS yatay seyretti.
24 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler DOHOL, ULKER, BRSAN, ISDMR ve GENIL oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler KONYA, ALFAS, GUBRF, SMRTG ve BAGFS olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim