Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik, yatırım dönemlerinde nakit akışını korumak amacıyla temettü dağıtmama kararı aldı. Bu karar, 31 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısında onaylanacak. Ereğli Demir Çelik ayrıca, kendi hisselerini geri almak için yeni bir Pay Geri Alım Programı başlatmayı planladığını açıkladı ve bu program da aynı genel kurul toplantısında oylanacak.
10 Mart 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü koruyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler arasında CIMSA, AKCNS, SMRTG, KCAER, KRDMD, OYAKC, ULKER, CANTE bulunuyor. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise METUR, SAFKR, ELITE, TMPOL, SKTAS olarak belirlendi.
26 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, SELGD, SANEL, UFUK ve OZSUB gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri ise SONME, CMENT, AYES, ISBTR ve SUMAS olarak sıralandı.
5 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında GUBRF, SUMAS, CMENT gibi şirketler bulunuyor.
27 Aralık 2023

Investing kaynağına göre, Borsa İstanbul'da seçimlerin ardından yükselişe geçen hisse senetleri arasında OTKAR, PENTA, SOKM, KARSN ve TCELL hisseleri en çok değer kazananlar arasında yer alıyor. Bu hisseler, endekste dün gerçekleşen işlemlerde en yüksek kazancı sağlayan hisseler olarak belirtiliyor.
6 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da CMBTN ve MIPAZ hisseleri bugünden 9 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Aynı dönemde GEREL hisselerine brüt takas uygulanacakken, VANGD hisseleri tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse SKBNK, ISGYO, AKSA, BAGFS ve GENIL oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler TUKAS, BRYAT, BRSAN, ALFAS ve CIMSA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
9 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL, CEMAS, KLRHO ve TUCLK hisseleri 24 Ekim 2023'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AZTEK hisselerinde brüt takas uygulanacak ve açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. VANGD hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek ve açığa satış ile kredili işlem yasağıyla brüt takas tedbirleri uygulanmaya devam edecek.
25 Eylül 2023

Borsa İstanbul, sermaye piyasalarının güvenilir ve istikrarlı işleyişini sağlamak amacıyla pay piyasalarında geçici tedbirler aldı. Bu tedbirler arasında açığa satış işlemlerinin durdurulması yer alıyor. Yatırımcılar ve yatırım kuruluşları, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlar hakkında bilgilendirilecek. Satışa konu edilecek paylar için depo şartı getirilirken, mülkiyetinde payı bulunan yatırımcılar, bu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilecek.
6 Şubat 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da bugün sekiz hisse senedi için yeni tedbirler uygulanacak. KFEIN ve REEDR paylarında 3 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. VBTYZ payları aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. CASA, QNBFL, SODSN ve TETMT hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. TARKM hisseleri ise tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
4 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 0,13 kazançla 7.996,70 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 6,93 ile Mia Teknoloji oldu. Ayrıca, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Ford Otomotiv olarak belirlendi.
20 Ocak 2024

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla PENTA.E ve CMBTN.E hisselerine işlem tedbirleri getirdi. PENTA.E hisseleri 24 Kasım - 22 Aralık tarihleri arasında kredili işlemlere konu edilemeyecek. CMBTN.E hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, MEDTR hisselerinde Remzi Hayri Kayhan ve KOZAL.E payına dayalı KZBAG.V varantında Sahire Ayrık isimli yatırımcılara çeşitli tedbirler uygulanacak.
24 Kasım 2023

Türkiye borsası, 2022'deki rekorların ardından yeni yılda dalgalı bir seyir izlemekte ve depremler sonrası alınan önlemlerle desteklenmeye çalışılmaktadır. Kur korumalı mevduatta faiz tavanının kaldırılması ve seçim belirsizliği nedeniyle yatırımcıların borsadan çekilmesi beklenirken, hacim düşüş göstermiştir. Buna rağmen halka arzlara olan ilgi devam etmektedir. İnvestaz Araştırma Direktörü Tuğberk Çitilci, bilanço döneminde otomotiv ve gıda sektörlerinin endeksten pozitif ayrışacağını öngörmektedir.
19 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da BRYAT, GRTRK ve IZFAS hisseleri 17 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir altına alındı. Ayrıca, UMPAS hisseleri de aynı süre zarfında emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır.
18 Aralık 2023

Borsa İstanbul, devre kesici sisteminin devreye girdiği ve açığa satış yapılabilecek hisselerde, gün sonuna kadar açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak eylemlere cezai yaptırımların uygulanacağını açıkladı. Yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler Borsa İstanbul'un internet sitesinde güncellenerek paylaşıldı. Açığa satış, bir varlığın değerinde düşüş beklentisiyle sahip olunmayan varlığın satılmasıdır ve yukarı adım kuralı, hisse senetlerindeki düşüşleri azaltmak için kullanılır.
11 Ocak 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler SMRTG, GENIL, KORDS, ULKER ve ASTOR oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler CANTE, ISMEN, DOHOL, VAKBN ve AKBNK olarak belirlendi.
22 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da IHLGM ve TARKM hisseleri 19 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. Ayrıca, IZINV hisseleri de emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbir, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içermektedir.
20 Kasım 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul'da seçim sonrası yükseliş trendi devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE ve AKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR ve ISGYO olarak belirtildi.
29 Temmuz 2023
İşaretlediklerim