Samsun'un Bafra ilçesinde, 14 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmek istendiği tespit edilerek koruma altına alındı. Jandarma, düğün denetimleri sırasında gelin ve damadın reşit olmadığını belirledi. Olayla ilgili olarak kızın ve oğlanın ebeveynleri ile 17 yaşındaki damat adayı gözaltına alındı. Bafra savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
14 Ekim 2024

Amasya'da lise öğrencisi bir kızın dövülme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından polis tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, kızın telefonunda yapılan inceleme neticesinde cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden üçü tutuklanırken, diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Şubat 2023

Niğde'de 15 yaşındaki bir çocuk, sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiğini açıkladı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti. Bakanlık, çocuğun koruma altına alındığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
4 Temmuz 2023

Mardin'de 'beşik kertmesi' yapılan sekiz yaşındaki kız çocuğu ve dokuz yaşındaki amca oğlu için aile arasında 'nişan töreni' düzenlenmişti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan törenin, büyükbaba ve büyükannelerinin isteğiyle düzenlendiği ileri sürülse de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlatmış ve çocuklar korumaya alınmıştı. Mardin başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında çocukların dört ebeveyni de gözaltına alındı.
17 Ekim 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun babası ve amcası, çocuğu ahıra zincirle bağlayıp dövdükleri iddiasıyla tutuklandı. Çocuk, babası, ağabeyi ve amcasının kendisine arabayla çarptıklarını, daha sonra götürdükleri ahıra zincirle bağlayarak dövdüklerini iddia ederek şikayette bulundu. Baba ve amca, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
24 Ağustos 2023

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 14 yaşındaki E.B. adlı kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturmada 18 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, yerel ve ulusal medyada geniş yankı uyandırdı.
30 Eylül 2024

Şanlıurfa'da 4-5 yaşındaki çocukların vücutlarına şiş batırılmasına ilişkin gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı. Olay, sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken görüntülerle ortaya çıkmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında çocukların babalarının da aralarında olduğu Suriye uyruklu dört şüpheliyi gözaltına aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve çocukların devlet koruması altına alındığını bildirdi.
10 Ekim 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki yaşındaki S.Y. adlı çocuk cinsel istismara uğradı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, çocuğun annesi B.Y.'nin durumu bildiğini ancak şikayetçi olmadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında anne dahil beş kişi tutuklandı ve çocuğun beş yaşındaki kardeşi koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumu kötü ve stabil olarak bildirildi.
17 Eylül 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

İstanbul Eyüpsultan'da üç erkek kardeş, çöplerle dolu bir evde çıplak olarak bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve polis tarafından yapılan müdahale sonucu çocuklar koruma altına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından iyi oldukları belirlenen çocuklar, devlet tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan anne ve baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annenin evi terk ettiği ve babanın ara sıra eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi paylaşıldı.
26 Ocak 2023

Van'ın Muradiye ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. İl emniyet müdürlüğü, sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan ve olayın kamu görevlileri ve siyasetçileri de içerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan soruşturma sonucunda dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve bir şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca gerçeği yansıtmayan paylaşımlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
13 Ocak 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla 'evlendirildiği' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine Gümüşel ve İstekli tutuklandı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, normal koşullarda hiçbir anne-babanın altı yaşındaki çocuğunu evlendirmeyeceğini ve çocuğu kimseye emanet etmeyeceğini belirtti. Atçı'nın bu yorumu tepki çekti.
1 Ocak 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 6 Ekim 2022'de yeni doğan bebeğini öldürüp tarlaya gömdüğü iddiasıyla tutuklanan anne B.Ç., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Anne B.Ç. ve yardım ettiği şüphesi bulunan kız kardeşi B.Ç. gözaltına alınmış, anne tutuklanmış, kız kardeşi serbest bırakılmıştı. Ordu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede anne B.Ç.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması talep edilmişti. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, suç vasfının değişme ihtimali ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim