Hatay'ın İskenderun ilçesinde, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen F.N. isimli kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle annesi Ü.N.'yi balkondan atmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, F.N.'yi ikna ederek gözaltına aldı ve annesi Ü.N.'yi hastaneye kaldırdı.
7 Eylül 2023

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-45' operasyonlarında, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemine girme suçlarına karışan 38 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yatırım yoluyla yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca, uluslararası kuruluşların desteğiyle çocuklara ait cinsel içerikli materyalleri depolayan veya paylaşan yedi şüpheli de yakalandı.
14 Haziran 2024

Bolu'da, ebeveynleri evde olmayan sekiz yaşındaki Ö.B.Ö., evinin bahçesinde oynarken O.Ö. isimli bir kişi tarafından kaçırıldı. Çocuğun köpeğiyle oynadığı sırada köpeği kaçırıp, çocuğu köpeğinin yerini göstereceğini söyleyerek kandıran şüpheli, çocuğu bir iş merkezinin çatı katına götürüp sandalyeye bağladı. Fidye için eve giden şüpheli, çocuğun annesi tarafından fark edilince kaçmaya başladı ve vatandaşlar ile bir polis memurunun yardımıyla yakalandı. Çocuk, polis ekipleri tarafından bulunarak sağlık kontrolünden geçirildi ve durumunun iyi olduğu belirtildi.
23 Ocak 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

Habertürk, bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haberle ilgili başlattığı soruşturma sonucunda muhabirin çocuğa nasıl konuşması gerektiğini dikte eden ön konuşma yaptığını tespit etti. Bu durum gazetecilik ilkelerine aykırı bulunarak muhabirin işine son verildi. Habertürk, haberdeki çocuktan ve izleyicilerden özür diledi ve haberin düzeltilmesini kamuoyuna duyurdu.
24 Ocak 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa'daki bir tarikatta zikir sırasında vücutlarına şiş batırılan çocukların devlet korumasına alındığını duyurdu. Sosyal medyada yayılan görüntülerde çocukların vücutlarına şiş batırıldığı görülüyor. Bakanlık, olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulundu ve çocukların koruma altına alındığını belirtti. Ayrıca, çocukların üstün yararı ilkesince görüntülerle ilgili erişim engelleme talebinde bulunuldu.
9 Ekim 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Bu olayın ardından Gümüşel ve İstekli tutuklandı. H.K.G. hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Ercan Ateş'in görev yeri, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna değiştirildi. Bu değişiklik, istek dışı bir görevlendirme olarak değerlendiriliyor.
21 Ocak 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, sekiz ve dokuz yaşlarındaki iki çocuk için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Mardin Valiliği, çocukların korumaya alındığını ve adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
16 Ekim 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Samsun Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru C.G, Atakum ilçesinde bir bağ evinde bir kadının silahla vurulduğu ihbarında bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Azerbaycan uyruklu Zhala Baghırova'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alınan C.G, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
27 Eylül 2023

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, otomobilinde boğazı kesilmiş halde ölü bulunan hemşire Tuğba Koç'un eşi A.K., gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının öldüğünü tespit etti. Geçen yıl evlenen çiftin birinci evlilik yıl dönümünde gerçekleşen bu olay, yerel halk arasında büyük yankı uyandırdı.
4 Eylül 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Malta Mahallesi'ndeki su kanalında ağlama sesi duyan vatandaşlar tarafından terk edilmiş bir kız bebek bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, bebeği Kocaeli Şehir Hastanesi'ne götürdü. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili bir kadın gözaltına alındı.
26 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere geldi. Tok'un oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuş, ardından annesiyle birlikte önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı iade sürecini başlatmış, Cihantimur ve diğer bir kişiye yurtdışına çıkış yasağı konmuş, bir çalışan ise tutuklanmıştı.
15 Mart 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, kayınvalidesi ve kayınpederine ‘anne-baba’ şeklinde hitap etmeyen kadını ağır kusurlu buldu. Bursa 8’inci Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verirken kadının tazminat talebini reddetti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, kadının bu davranışının evlilik birliğini temelinden sarsacak bir kusur olmadığını belirterek tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Ancak Yargıtay, kadını ağır kusurlu bularak istinaf kararını bozdu.
3 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, şizofreni tedavisi gördüğü öğrenilen bir kadın, annesi ve anneannesini uyudukları sırada baltayla öldürdü. Olay, komşuların gürültü üzerine yaptığı ihbar sonucu ortaya çıktı. Şüpheli kadın gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. Öldürülen kadınların cesetleri, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.
13 Ağustos 2023
İşaretlediklerim