Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Seyit Hacı Yaylası yakınındaki bir pancar tarlasında, akşam saatlerinde yeni bir obruk meydana geldi. Geçen yıl da aynı bölgede bir obruk oluşmuştu. Tarlanın sahibi çiftçi Fatih Şık, olayın ardından suyun bulanıklaşması ve yer altından gelen sesler nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti. Olay sırasında suyun dışarı fışkırdığını ve büyük bir gürültü duyduklarını ifade etti.
4 Ağustos 2024

Güney Kore'nin Incheon şehrindeki bir spor salonu, yaşlı kadınları hedef alan bir yasak uygulamasıyla tartışma yarattı. Spor salonu, yaşlı kadınların uygunsuz davranışları nedeniyle genç kadın müşterilerin rahatsız olduğunu belirterek bu kararı savundu. Ancak bu uygulama, yaşlı kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı ve belirli yaş gruplarına yönelik hoşgörüsüzlüğün arttığı yönünde eleştiriler aldı. Sosyal medyada ve uzmanlar arasında, yaşlı erkeklerin de benzer davranışlar sergilediği ve bu tür yasakların cinsiyetçi olduğu vurgulandı.
22 Haziran 2024

Fransız oyuncu Gérard Depardieu, Eylül 2021'de 'Les Volets Verts' filminin çekimleri sırasında iki kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ifade verdi. Ayrıca, Ağustos 2018'de oyuncu Charlotte Arnould'a karşı işlediği öne sürülen tecavüz ve cinsel saldırı şüphesi de Paris savcılığı tarafından resmi olarak soruşturulmaktadır. Depardieu, suçlamaları reddetmekte ve 13 kadın tarafından benzer suçlamalarla karşı karşıya bulunmaktadır.
30 Nisan 2024

Bilim insanları, şempanzelerin insanlar gibi sırayla konuştuğunu ve iletişim kurarken jest ve mimiklerini kullandığını keşfetti. Uganda ve Tanzanya'da beş yaban şempanze topluluğu gözlemlendi ve 250'den fazla bireyden 8 binden fazla jest kaydedildi. Bu jestlerin, şempanzelerin çatışmadan kaçınmasını ve koordine olmasını sağladığı belirtildi. Şempanzelerin bilgi alışverişi yaparken hızlı dönüşler aldığı ve bazen birbirinin iletişimini kestiği görüldü.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim