Avusturya'da yapılan genel seçimlerde, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) oyların yüzde 28,8'ini alarak birinci parti oldu. Bu, aşırı sağın ülke tarihinde ilk kez birinci olduğu bir seçim olarak kaydedildi. Meclise giren diğer partiler FPÖ ile koalisyon kurmak istemediklerini belirtirken, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'in hükümeti kurma yetkisini FPÖ lideri Herbert Kickl'e verip vermeyeceği merak konusu. Seçim sonuçları, Avusturya'da siyasi dengeleri değiştirebilir.
30 Eylül 2024

Anketler, Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) yarınki parlamento seçimlerinde yüzde 28'in üzerinde oy alarak birinci parti olacağını gösteriyor. FPÖ, göç karşıtlığı ve 'siyasal İslam' uygulamalarının yasaklanması gibi vaatlerle dikkat çekiyor. Mevcut Şansölye Karl Nehammer'in partisi Avusturya Halk Partisi ise yüzde 24 oyla ikinci sırada yer alıyor. FPÖ'nün zafer kazanması durumunda koalisyon ortağı bulması zor görünüyor.
28 Eylül 2024

Bilim insanları, insan faaliyetlerinin yol açtığı iklim değişikliğinin Orta Avrupa’daki sel felaketlerinin yeniden yaşanma ihtimalini iki katına çıkardığını ve yağış yoğunluğunu yüzde yedi arttırdığını tespit etti. Geçen hafta başlayan rekor yağışlar nedeniyle Avusturya, Çekya, Romanya ve Polonya’da 23 kişi hayatını kaybetti. Avrupa Birliği, bu sellerin ve Portekiz’deki orman yangınlarının iklim çöküşünün ortak kanıtı olduğunu belirtti. Analizler, fosil yakıtların yakılmaya devam edilmesi halinde benzer yağış olaylarının daha sık ve yoğun yaşanacağını öngörüyor.
25 Eylül 2024

VisaGuide.World'ün dünya çapında 199 ülke ve bölgeyi değerlendirerek yaptığı çalışmaya göre, Singapur dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında birinci sıraya yükseldi. İspanya ikinci sıraya gerilerken, ilk beşte dört Avrupa ülkesi bulunuyor. Türkiye, Moldova, Tuvalu ve Kribati'nin ardından 93'üncü sırada yer aldı. Sıralama, pasaport sahiplerinin vizesiz erişebilecekleri rota sayısına ve diğer giriş politikalarına göre yapılıyor.
20 Eylül 2024

Almanya, düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır kontrollerini genişletti. Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlatılan kontroller, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişletildi. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu adımın düzensiz göçle mücadele amacı taşıdığını belirtti. Ancak, Avrupa Birliği Komisyonu ve bazı AB ülkeleri bu karara tepki gösterdi.
16 Eylül 2024
İşaretlediklerim