Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da beş Rus askerinin 'yasa dışı Ermeni güçler' zannedilerek öldürüldüğünü açıkladı. Azerbaycan Başsavcılığı, zorlu arazi koşulları, yağmur ve sis nedeniyle Rus Barış Gücü askerlerini taşıyan aracın, yasa dışı Ermeni güçlere ait araç zannedilerek ateş açıldığını belirtti. Ayrıca, aynı gün ve aynı köyün arazisinde, Rus Barış Gücü'ne ait kamyona yasa dışı Ermeni güçlerce ateş açıldığı ve bir Rus askerinin daha öldüğü, bir askerin yaralandığı ifade edildi. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve Azerbaycan ile Rusya başsavcılarının soruşturmanın yürütülmesi konusunda mutabakata vardığı bildirildi.
21 Eylül 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da Rus barış gücü birliğinden askerlerin bulunduğu bir araca hafif silahlarla saldırı düzenlendiğini ve askerlerin öldüğünü açıkladı. Olayın ayrıntılarının açıklığa kavuşturulması için Rusya ve Azerbaycan'dan soruşturma makamları temsilcileri olay yerinde çalışıyor. Bu olay, 2020'de Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya arasında imzalanan ve Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan anlaşmanın ardından geldi.
20 Eylül 2023

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Rusya Büyükelçiliği, protestocular tarafından kuşatıldı. Büyükelçilik, bu durumda çalışmanın mümkün olmadığını belirtti ve Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'na diplomatik misyonun normal işleyişinin yeniden sağlanması için önlemler alınması talebinde bulundu. Bu olay, 2020'de Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya arasında imzalanan ve Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan anlaşmanın ardından, Azerbaycan'ın Karabağ'da 'anayasal yapıyı yeniden tesis etmek' gerekçesiyle 'anti-terör operasyonu' başlatması sonucu bölgedeki tansiyonun yeniden yükselmesiyle gerçekleşti.
20 Eylül 2023

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da 'anayasal yapıyı yeniden tesis etmek' gerekçesiyle 'anti-terör operasyonu' başlattığını bildirdi. Açıklamada, Ermenistan silahlı güçlerinin son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunmasının gerilimin artmasına neden olduğu belirtildi. Operasyonun, Üçlü Bildiri'nin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesindeki provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla başlatıldığı ifade edildi.
19 Eylül 2023

İran'da Mehsa Emini'nin ölümünün birinci yıl dönümünde güvenlik güçleri, olası gösterileri önleme gerekçesiyle 260'tan fazla kişiyi gözaltına aldı. En fazla gözaltı Batı Azerbaycan eyaletinde gerçekleşti. İsfahan ve Kürdistan eyaletlerinde de gözaltılar yaşandı. Tahran ve Sistan-Beluçistan eyaletlerinde kaç kişinin gözaltına alındığına dair ise bir açıklama yapılmadı.
18 Eylül 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Azerbaycan ve Ermenistan'ın yer aldığı kuzeybatı sınırlarına askeri sevkiyat yaptı. Bu durum, Tesnim Haber Ajansı tarafından yayınlanan görüntülerle ortaya çıktı. Görüntülerde tank ve uzun menzilli topların bölgeye sevk edildiği görülüyor. İran'ın, Irak ile yaptığı anlaşmanın ardından bu ülkenin sınırlarındaki askeri teçhizatı Azerbaycan ve Ermenistan sınırlarına sevk ettiği belirtildi.
13 Eylül 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. Bu, siyah-beyazlı ekibin bir sezon aradan sonra Avrupa kupalarında yeniden gruplara kaldığı anlamına geliyor. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı altı maçı da kazanarak, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda gruplara kalmayı başardı.
31 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda Çekya'yı 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Takım, daha önce İsveç ve Azerbaycan'ı da 3-0 mağlup etmişti. Grubun dördüncü maçında 23 Ağustos'ta Yunanistan'la karşılaşacaklar.
22 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 mağlup etti. Milli voleybolcu Melissa Vargas, 20 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçını da set vermeden kazandı ve bugün Çekya'yla karşılaşacak.
21 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın grup aşamasındaki ikinci maçında Azerbaycan'la karşılaşacak. Maç, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Castello Salonu'nda TSİ 21:00'de başlayacak. Milliler, turnuvaya İsveç'i 3-0 mağlup ederek başladı. Azerbaycan ise ilk maçında Çekya'ya 3-0 üstünlük sağladı.
19 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'i 3-0 mağlup etti. Takım, C Grubu'ndaki ikinci maçını 20 Ağustos Pazar günü TSİ 21:00'de Azerbaycan'la yapacak.
18 Ağustos 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

İtalyan polisi, Sicilya adası açıklarında bir ticari gemiden balıkçı teknesine uyuşturucu nakli sırasında 5,3 ton kokain ele geçirdi. Ticari geminin, yükünü boşalttıktan sonraki varış noktasının Türkiye olduğu belirtildi. Geminin 15 kişilik mürettebatı arasında Türk, Azeri ve Ukrayna uyruklu kişilerin olduğu açıklandı. Balıkçı teknesinde gözaltına alınanlardan ikisinin Tunus vatandaşı, diğerlerininse İtalya, Fransa ve Arnavutluk uyruklu oldukları belirtildi.
21 Temmuz 2023

ODTÜ öğrencileri ve Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), öğrenci Muharrem Akbarov'un Azerbaycan polisi tarafından kaçırıldığını duyurdu. SEP, Akbarov'un evinin yakınlarında kaçırıldığını ve ailesinin çabaları sonucu Bakü Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü açıkladı. Türkiye İşçi Partili (TİP) öğrenciler de Akbarov'un kaçırılmasına tepki göstererek, Azerbaycan yönetimine muhalif olduğu için hukuksuzca alıkonulduğunu belirtti ve serbest bırakılmasını talep etti.
16 Temmuz 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'a hediye edileceğini açıkladı. Togg'un yurt içindeki müşterilere teslimatı daha önce ertelenmiş ve fiyatlarına zam yapılmıştı. Bazı müşteriler siparişlerini iptal etmeye başlamışken, Togg'un Körfez ülkelerine gönderilmesi kararlaştırıldı. Türkiye'nin ekonomi yönetimi, seçim sonrası döviz bulmak amacıyla Körfez'e ziyaretler düzenlemekte ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu ülkelere ziyaretleri planlanmaktadır.
14 Temmuz 2023

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye nüfusa göre kişi başına en fazla mahkum ve tutuklunun olduğu ülke. 31 Ocak 2022 itibarıyla Türkiye'deki cezaevlerinde 303 bin 945 mahkum veya tutuklu bulunuyor. Bu sıralamada Türkiye'yi İngiltere, Polonya, Fransa, Almanya, İtalya, Ukrayna ve İspanya izliyor. Ayrıca, Türkiye'de 100 bin kişi içinde 355 kişi cezaevinde bulunuyor.
27 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde yaptığı açıklamada, faiz politikalarında bir değişiklik olmadığını ve enflasyonu tek haneye düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan, geçmişteki 'düşük faiz, düşük enflasyon' politikasını hatırlatarak, aynı anlayışla çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nda bir kadın yöneticinin olmasının önemine değindi ve finans sektörünü güçlendirme çabalarından bahsetti. Ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacıyla Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirildiği ve Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı bilgisi verildi.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim