Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu teknik direktör olarak imzalayarak rakiplerine güçlü bir mesaj verdi. Başkan Ali Koç, bu hamleyle 'kurtlar sofrasında' son şansını kullanıyor. Beşiktaş ise Giovanni van Bronckhorst'u teknik direktör olarak getirdi ve şampiyonluk hedefliyor. Galatasaray ise mevcut kadrosunu koruyarak Okan Buruk yönetiminde devam ediyor.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ilk maçında Hollanda, Polonya'yı 2-1 yendi. Polonya, 16. dakikada Adam Buksa'nın golüyle öne geçti, ancak Hollanda 29. dakikada Cody Gakpo ve 83. dakikada eski Beşiktaş'lı forvet Wout Weghorst'un golleriyle galibiyeti elde etti. D grubundaki ikinci maçlarda Hollanda, Fransa ile karşılaşacak; Polonya ise Avusturya ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 15 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 419 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
15 Haziran 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Tüpraş Stadı'nda düzenlenen imza töreninde, başkan Hasan Arat, Van Bronckhorst'un kariyerine ve başarılarına vurgu yaparak, kendisini ve ekibini Beşiktaş'a ve Türkiye'ye hoş geldin dedi. Van Bronckhorst, daha önce Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi önemli kulüplerde futbol oynamış ve teknik direktörlük kariyerinde çeşitli şampiyonluklar kazanmış bir isim.
14 Haziran 2024

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst, İstanbul'a geldi. Hollandalı teknik direktör, İstanbul Havalimanı'nda Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Van Bronckhorst, Beşiktaş'ta görev yapacağı için çok mutlu olduğunu ve kulübe pozitif katkılar sağlamak için sabırsızlandığını belirtti. Yarın Tüpraş Stadı'nda imza töreni düzenlenecek.
13 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

Ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda bir konser verdi. Konserde Bocelli'ye soprano Serena Gamberoni, kemanist Anastasiya Petrsak ve bariton Faik Mansuroğlu eşlik etti. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Opera Korosu da Marcello Rota'nın şefliğinde performans sergiledi. Konser, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini ve Luigi Denza gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan iki bölümden meydana geldi.
9 Haziran 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin iddianamede, yangının tadilat sırasında elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirtildi. İddianamede, gece kulübü sahipleri ve tadilat işlerini yapanlar dahil dokuz kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Yangının öngörülebilir olduğu ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı vurgulandı. Dönemin belediye yetkilileri hakkında ise ayrı bir soruşturma yürütülüyor.
6 Haziran 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Süper Lig'de sezon boyunca yapılan VAR müdahalelerinin bilançosu açıklandı. En kazançlı takımlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Hatay olurken, en dezavantajlı takım Beşiktaş oldu. En çok VAR müdahalesi Galatasaray-İstanbul maçında gerçekleşti. Fenerbahçe ve Kayserispor, VAR müdahalesi en fazla yaşayan takımlar olurken, Ankaragücü en az VAR müdahalesi yaşayan takım oldu.
2 Haziran 2024

İstanbul Boğazı'nda Beşiktaş önlerinde bir gemide makine arızası meydana gelmesi nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak geçici süreyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'CORNELIA' isimli 176 metre boyundaki geminin arızası için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerine yönlendirildiğini açıkladı. Boğaz trafiğinin ne zaman normale döneceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
31 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

Fenerbahçe Futbol A.Ş (FENER) hisseleri, Borsa İstanbul'da yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdi. Ligi ikinci sırada bitirmesine rağmen, Fenerbahçe hisseleri 10,70 lira artışla 118,20 liraya çıktı. Yılbaşından bu yana Fenerbahçe hisseleri toplamda yüzde 31,6 değer kazandı. Buna karşılık, şampiyon olan Galatasaray'ın hisseleri ise sadece yüzde 1 artış gösterdi.
27 Mayıs 2024

Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 yenerek kupa finalini kazandı. Beşiktaş'ın orta sahası, Al-Musrati, Gedson ve Salih'in üstün performansıyla Trabzonspor'a karşı üstünlük kurdu. Gedson'un asistinde Muleka'nın pasını Salih kafayla gole çevirdi. Trabzonspor, maçın son anlarında beraberliği yakalasa da, Beşiktaş Al-Musrati'nin golüyle galibiyeti elde etti.
24 Mayıs 2024

Beşiktaş, Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek Türkiye Kupası'nı kazandı. Maç, 23 Mayıs 2024 tarihinde oynandı ve Beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu zafer, Beşiktaş'ın kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi ve taraftarlarını sevindirdi.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, takımın sezonu şampiyon tamamlaması halinde adaylığını çekeceğini duyurdu. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Yıldırım, Galatasaray'ı yenmenin yeterli olmadığını ve tüm maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Beşiktaş'ın Jose Mourinho'ya teklif ettiği iddia edilen 7 milyon avro hakkında da yorumlarda bulundu.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim